Mina sidorx

eller registrera dig för att spara projekt permanent.

X

Bli VIP-kund

Bli VIP-kund och få förtur till alla JMs och Borätts nya bostäder samt VIP-magasinet entré som utkommer fyra gånger per år.

Registrera dig här

Du har inte sparat några projekt ännu

Järvastaden

Trygga Järvastaden har blivit ett förstahandsval för stadsbitna och aktiva familjer och andra som vill leva skog- och stadsnära utan kompromisser. I Järvastaden bor du storslaget och småskaligt mellan Igelbäckens naturreservat och köpcentrum i både Kista och Solna.Kvarteren i Järvastaden bjuder på en spännande blandning av hus i olika storlekar och stilarter, som tillsammans ger området en gemytlig småstadskänsla. De binds samman av grönområden, cykelvägar och lekparker.

När stadsdelen är helt utbyggd kommer den rymma 4 000 bostäder, där omkring 12 000 personer ska leva och bo.

När du bor i Järvastaden är naturen ett självklart inslag i vardagen. Igelbäckens naturreservat är en stor tillgång för området, här ligger också Överjärva gård med café, djur och små hantverksbutiker. Du har också nära till anrika Ulriksdal med slott och parkmiljö och till Edsvikens fina badplatser.

Barnen är självklara i Järvastaden. Närheten till naturen, välplanerade lekplatser och en genomtänkt utformning av gator och torg gör det lätt att vara liten.

...

Gångavstånd till Friends Arena

Det är gångavstånd från Järvastaden till Friends Arena. Närheten till konserter och sportevenemang gör att du inte behöver välja mellan svampplock eller konsertpop, du har möjlighet till både och när du bor i Järvastaden. Dessutom invigs Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia här 2015.

...

Aktiv fritid i Järvastaden

I Järvastaden är naturen ett självklart inslag i vardagen. Igelbäckens naturreservat ligger bokstavligen om knuten och är en stor tillgång för området. Här kan skogspromenader och inspirerande utomhuslek bli ett skönt alternativ till soffan.

Du har också nära till anrika Ulriksdal med slott och parkmiljö. En behaglig sommardag bär det säkerligen av till Edsvikens fina badplatser för ett dopp. Ursviks motionsgård finns också i närheten och med cykel når du flera rekreationsområden, som Hagaparken.

En kort promenad från porten finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

...

Mulle Meck-parken

För de yngre Järvastadsborna blir Mulle Meck-parken med största sannolikhet bli utflyktsfavoriten. Förutom den spännande lekparken finns här ett säsongsöppet barnbibliotek, basketplan och skridskobana. Ett annat guldkorn är pulkabacken med snögaranti. 

...

Service och utbildning

Redan nu finns mataffärer, café, gym, gatukök och kiosk i området. I takt med att Järvastaden växer fram skapas också fler lokaler för små butiker och restauranger i bostadskvarteren. 

Kista galleria, ett av Sveriges största köpcentrum, når du på tio minuter med cykel. Solna centrum finns också på bekvämt cykelavstånd, precis som kommande Mall of Scandinavia.

I Järva- och Frösundaområdet finns fem kommunala och fem enskilda förskolor, ett kommunalt och fyra enskilda familjedaghem samt en öppen förskola. Området har tre grundskolor, en kommunal och två fristående.

Inom Solna Stad finns en kommunal gymnasieskola, fem fristående gymnasieskolor och en fristående gymnasiesärskola.

...

Kommunikationer

Som boende i Järvastaden har du bara cirka tio minuters promenad till tunnelbanan vid Hallonbergen och femton minuter till pendeltåget vid Ulriksdals station. Busslinjerna 157 och 540 passerar ute på E18 och med cykel når du stan på mindre än en kvart.

Flera busslinjer trafikerar Enköpingsvägen och allt eftersom området byggs ut kommer även bussar att gå genom Järvastaden.

Med bil
För den bilburne ligger Järvastaden ypperligt placerat, intill E18 och ett stenkast från E4. Förutom att du snabbt tar dig in till Stockholm city kommer du smidigt till både Arlanda och Bromma flygplats.