Mina sidorx

eller registrera dig för att spara bostäder permanent..

X

Bli VIP-kund

Bli VIP-kund och få förtur till alla JMs och Borätts nya bostäder samt VIP-magasinet entré som utkommer fyra gånger per år.

Registrera dig här

Du har inte sparat några projekt ännu

Slutsålt

Närförort

Tännforsen

Nybyggt i Vällingby Parkstad

Tännforsen består av 60 lägenheter i kommande Vällingby Parkstad i Råcksta. Här får du nära till Råcksta tunnelbanestation och naturen i Grimsta naturreservat, samt shopping och nöjen i Vällingby City.

De flesta lägenheter har balkong med utsikt mot två väderstreck. Huset är ett punkthus med 12 bostadsplan som får adressen Råcksta gårdsväg 28. Bostäderna är ljusa och välplanerade om  2-4 rum och kök, på 40–93 kvadratmeter.

Arkitekten Mikael Klingemann berättar

För arkitekten Michael Klingemann är Tännforsen mer än ett hus. Eftersom han växte upp i närområdet blir bandet starkare än så. Det nostalgiska tillbakablickandet på 50-talet syns även på fasaden. – Huset får en sockelvåning klätt i grått skiffer. Det är ett material som känns väldigt 50-tal. Dessutom är det samma material som utmärker Ängbykyrkans tak.

Läs mer om bostäderna

I Tännforsens entréplan kommer Puls & Träning att starta ett nytt gym

Nära till natur och shopping

På ena sidan ligger modevaruhuset Kfem och Vällingby City med 200 butiker, biograf och restauranger. På andra sidan finns Grimsta naturreservat med motionsspår, cykelvägar och härlig skog. Längs Mälarens ligger Kanaanbadet och flera båtklubbar, här finns även trevliga motionsspår som löper längs med vattnet.

Läs mer om Vällingby-Råcksta

Visste du att...

...Tännforsen är namnet på Sveriges största vattenfall? Det ligger i Jämtland, och har en total fallhöjd på 38 meter varav lodrät fallhöjd är 32 meter. Tillsammans med bredden på 60 meter ger detta en lodrät fallyta på 1920 kvadratmeter.

Mängden vatten som forsar fram varierar stort mellan årstiderna. Ett normalt år når vattenflödet sin toppnivå under maj-juni, då 400 kubikmeter vatten forsar över fallets nacke. Minst är det mellan december och februari, då Tännforsen istället täcks av en vacker isskrud. Högsta nivån som uppmätts under 1900-talet är 740 kubikmeter i sekunden. Det var under vårfloden 1995 och denna mängd skulle fylla Globen i Stockholm på 14 minuter.

Tännforsen är ett energiklassat lågenergihus

I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.


Energiklassen i det här huset är B och är baserad på en beräknad energianvändning.

JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder” på www.jm.se/hallbarhet.