Närområdet

  • Vällingby Parkstad växer fram

    Råcksta - nära till natur, shopping och nöje

  • Nära till det mesta

    För dig som gillar en aktiv fritid

  • Grimsta naturreservat

  • Vällingby Centrum

    Med över 200 butiker, SF-biograf och kulturhuset Trappan

Råcksta – nära till det mesta

Råcksta blev en egen stadsdel 1951. Men snart smälte området samman med Vällingby i de flesta avseenden och de kallades därför oftast för Vällingby-Råcksta. Just nu sker nästa stora förnyelse av området, i och med att det nya Vällingby Parkstad växer fram.

– Området har en klar, egen identitet med en design som har blivit modern igen. Ett stort inslag av grönområden gör miljön extra attraktiv, säger arkitekt Michael Klingemann från SAR/MSA, ETTELVA Arkitekter.

Se en illustrationsplan över det färdiga Vällingby Parkstad »

Råcksta centrum och Vällingby City

På några minuter till fots ligger Råcksta Centrum, ett tidstypiskt litet småstadscentrum. Här finns idag bland annat frisör och fotvård etablerade.

Fortsätter du Jämtlandsgatan norrut i cirka tio minuter kommer du till Vällingby centrum med köpcentrat Vällingby City där du hittar mer än 200 butiker, serviceställen, kaféer och restauranger.

Gillar du mode har du modevaruhuset Kfem som erbjuder shopping i lugn och harmonisk miljö med en känsla av vardagsglamour. Här hittar du modevarumärken som annars bara finns i Stockholm city.

I Vällingby centrum har du även Vällingby bibliotek, SF-biografen Filmstaden Vällingby och kulturhuset Trappan.

Lär känna dina kvarter

Hur långt är det till matbutiken och var ligger närmaste park? På vår hotspot-karta kan du se ett urval av service, kommunikationer, aktiviteter och nöjen som finns i närområdet. Dessutom får du en bra bild av var allt finns i förhållande till din nya bostad.

Aktiv fritid

Vällingby är ett fantastiskt område för den som älskar naturen och vill ha en aktiv fritid. Här finns Grimsta naturreservat med strövområden och motionsspår alldeles intill.

Badplatser och simhall
I Vällingby finns även Vällingby simhall och sommartid finns utomhusbassäng vid Nälstabadet. I området finns fyra strandbad, bland annat populära Kaananbadet som ligger en kort cykeltur bort. Information om Stockholms alla strandbad hittar du på Stockholms Stads webbplats.

4H-gård Björklunds Hage
På gångavstånd mot Norra Ängby ligger fornminnesområdet och 4H-gården Björklunds Hage. Här finns rolig lekplats, ponnyridning på helgerna och andra lantgårdsdjur samt fornminneslämningar i gravfälten. Med tunnelbanan är det bara två stationer, till station Islandstorget.

Koloniträdgårdar
För den som tycker om att påta i jorden finns goda möjligheter. Tvärs över Råckstavägen ligger den närmaste koloniträdgården. Stockholms stad har mer information om koloniträdgårdar i Råcksta.

Grimsta Idrottsplats
Grimsta Idrottsplats är en idrottsanläggning för bland annat fotboll, hockey och friidrott. Arenan kan ta in upp till 8 000 åskådare och är hemmaplan för IF Brommapojkarna.

Vällingby Ridcenter
Vid Grimsta Idrottsplats finns även ett ridhus, Vällingby Ridcenter som erbjuder ridutbildningar. Där finns två ridhus, utebana, galoppbana och fina ridvägar i Grimsta skog.

Skolor, förskolor och utmärkt service

I närområdet finns ett antal förskolor och skolor för barn i alla åldrar. På stadsdelen Hässelby-Välllingbys webbplats finns mer information både om skolor och förskolor.

Bra kommunikationer i Råcksta

Råcksta tunnelbanestation ligger inom fem minuters promenadavstånd. Råcksta station ligger längs den gröna linjen västerut, mellan stationerna Blackeberg och Vällingby.

Med bil har du Bergslagsvägen/väg 275 bakom knuten, vilket gör att du smidigt kan ta dig till Bromma flygplats på 10 minuter och till Stockholm city på mindre än en kvart.

Fakta om projektet


Namn: Tännforsen
Kommun: Stockholm
Område: Vällingby Råcksta
Status: Säljstartat
Energiklass: B
Bostäder: 60 st om 2-4 rok
Boarea:  40 - 93 m² 
Tillträde:  Kvartal 2, 2014 - Kvartal 3, 2014 (Preliminärt)
Pris: 995.000 kr - 3.060.000 kr
Avgift: 3.000 kr - 5.100 kr
Storlek Till salu
3 rok 0 st
4 rok 0 st

Till prislistan »

Kontakt

Carina Lindahl Carina Lindahl Titel: Mäklare Företag: Nytt Hem Stockholm Telefon: 08-441 57 04 E-post

Här kan du stiga in över tröskeln på Tännforsen med hjälp av vårt bildspel.  

Återigen, för femte året i rad, har vi Sveriges nöjdaste bostadskunder.

Detta enligt undersökningsföretaget Prognoscentret. Vi vill rikta ett hjärtligt tack till våra kära kunder. Det är ju tack vare er; att vi har fått lyssna på önskemål, synpunkter och förslag, som vi vet hur man verkligen bygger trivsel.