Eriksberg

Göteborg

   Eriksberg

   Det börjar bli livfullt utmed kajerna på Eriksberg med butiker, uteserveringar, evenemangsplatser och sittplatser. Här blandas båtfolk med flanörer, cyklister och motionärer. I takt med att Eriksberg har växer blir kajpromenaden ett allt mer attraktivt promenadstråk för såväl boende som besökare. På sommarhalvåret fylls uteserveringarna med gäster.

   Projekt i området

   Allt finns i närområdet

   På gångavstånd ligger Eriksbergs köpcentrum med stormarknad, systembolag och detaljhandel. Runt omkring finns dessutom livsmedelsbutiker, gym, restauranger, caféer, frisersalonger med mera. För dig som gillar att träna finns det flera gym att välja mellan, bland annat SATS, Puls & Träning och Friskis & Svettis.

   Service

   Eriksbergs köpcenter med Coop, Systembolaget, Handelsbanken och några specialbutiker ligger en kort promenad bort. Här ligger också närmaste postutlämningsställe. I närheten av Eriksberg ligger dessutom Ica Kvantum i Sannegården. Närmaste postutlämningsställe är vid Eriksbergs köpcenter.

   Närhälsan Eriksberg ombesörjer allt från mödravård till sjukgymnastik och det finns dessutom tandläkare och privatpraktiserande läkare. Närmaste bibliotek ligger i Lindholmen samt i Kyrkbyn .

   Kommunikationer och parkering

   Busslinjerna 16, 31, 99 och 45, trafikerar området. Linje 16 är stombussen som går med femminutersintervall under morgon- och eftermiddagstimmarna.

   Älvsnabben, som har 30-minuterstrafik, lägger till vid Dockpiren på Eriksberg. Cyklar du eller vill ta en längre promenad så kan du också utnyttja gratisbåten Älvsnabbare som trafikerar Rosenlund - Lindholmspiren med 15-minuterstrafik och vid högtrafik pendlar över älven var tionde minut.

   Med bil tar du dig enkelt ut på de stora lederna och via broarna eller motorvägarna vidare i alla väderstreck. Parkering kommer att finnas i området.

   Förskolor och skolor

   Alla skolstadier finns representerade i närområdet. I det direkta närområdet finns tre förskolor.

   Hösten 2012 invigdes Taubeskolan på Platån med klasser upp till årskurs 9. Dessutom finns ytterligare fyra grundskolor i området, varav en är för rörelsehindrade barn och ungdomar. Utöver detta finns sex gymnasieskolor, där flera har specialinriktningar, exempelvis Ester Mosessons gymnasium. Norra Älvstranden är dessutom Göteborgs nyaste universitetsområde och här ligger Campus Lindholmen med bland annat IT-universitetet och Chalmers Tekniska Högskola.