Start » Om JM » Nyhetsrum » Pressmeddelanden » 2012 » Efterlängtad förskola och park till Kungsängen

Efterlängtad förskola och park till Kungsängen

2012-05-31 16:23 Förvandlingen av det gamla industriområdet Kungsängen i Uppsala fortsätter. Idag satte kommunalrådet Cecilia Forss spaden i jorden för bland annat en efterlängtad ny förskola och en helt ny, lekvänlig, park. Till sin hjälp hade hon omkring 20 barn från förskolan Gunnar i Uppsala.

- Kungsängen har blivit ett mycket populärt område bland barnfamiljer vilket har lett till platsbrist på förskolorna i området, säger Cecilia Forss, kommunalråd och Ordförande i Barn- och ungdomsnämnden. Därför är den här satsningen på en ny förskola och park ett mycket välkommet tillskott!

Med hjälp av ett långt rep drog barnen från förskolan Gunnar igång grävmaskinen och markerade därmed starten på rivningsarbetet. På platsen kommer en helt ny förskola att uppföras med plats för 54 barn fördelat på tre avdelningar. Uppsala kommun kommer att hyra lokalen av JM.

Intill förskolan uppförs dessutom en helt ny lekvänlig park om 5 000 kvm. Namnet på parken är Anna Petrus park. Invigning av förskolan beräknas kunna ske under sensommaren 2014.

Efter spadtaget bjöds barnen på saft och bullar. För högupplösta bilder på ceremonin se www.jm.se/nyhetsrum


Ladda ner

Ladda ner - html

För ytterligare information kontakta:
Per Johansson, regionchef: 018-66 03 39
Tomas Hedenius, pressansvarig: 08-782 86 61