VIP-kund hos JM

Det är skönare med förtur!

Som VIP-kund får du erbjudande att anmäla förtur till alla JMs och dotterbolaget Borätts bostäder. Du får alltså välja och köpa bostad innan den allmänna försäljningen startar. Har du anmält förtur till ett bostadsprojekt kan du sedan göra en eller flera köpanmälningar på de specifika bostäder du är intresserad av. Allt detta hanterar du genom att logga in på Mina sidor.

Det är ditt registreringsdatum som VIP-kund som avgör turordningen om flera VIP-kunder är intresserade av samma bostad.

Din förtur omfattar också make/maka, registrerad partner eller sambo och hemmaboende barn eller egna barn boende hos annan förälder. Om du vill, kan du även överlåta din plats – dvs. ditt registreringsdatum – till ovan nämnda personkategorier.

Kostnaden är 200 kr per år.

Så fungerar din förtur

Följ med steg för steg – från förtur till drömbostad.

1. Anmäl förtur

Innan vi startar försäljningen av nya bostäder till allmänheten får du som VIP-kund förhandsinformation och möjlighet att anmäla förtur via vårt digitala nyhetsbrev. Det skickas till den mejladress du finns registrerad på. Nya förtursprojekt presenteras en gång per månad (11 ggr per år, juli undantagen) under en period på 10 dagar. För att få förtur måste du själv vara aktiv och göra en förtursanmälan för de bostadsprojekt som du är intresserad av innan sista svarsdatum. Förtursanmälan ger dig möjlighet att boka en bostad, men förbinder dig inte till något köp.

2. Efter förtursanmälan

När du anmält förtur till ett bostadsprojekt får du en utförlig områdesbeskrivning och information kring planlösningar och priser. I vissa projekt bjuds du som är VIP-kund in till en särskild informationsträff.

3. Köpanmälan

Nästa steg är att fylla i en köpanmälan för de bostäder du är mest intresserad av. I köpanmälan anger du de bostäder som du är intresserad av. Köpanmälan måste vara JM tillhanda ett visst datum för att du ska kunna utnyttja din förtursrätt. Datumet framgår av informationsmaterialet. Köpanmälan förbinder dig inte till köp.

När vi tagit emot din köpanmälan blir du kontaktad av JMs anlitade fastighetsmäklare.

4. Erbjudande

Bostäderna fördelas efter ditt registreringsdatum som VIP-kund. Om två eller fler personer är intresserade av samma bostad erbjuds bostaden den med tidigast registreringsdatum. När vi har fått din köpanmälan kontaktar vi dig med besked om vilken bostad vi kan erbjuda.

Bestämmer du dig för en bostad upprättar vi ett bokningsavtal. Senast en vecka därefter betalar du in en bokningsavgift på 20 000 kronor, den återbetalas när kontraktet på bostaden skrivs och dellikvid betalas.

Mina sidor

På Mina sidor hanterar du enkelt dina förtursanmälningar och köpanmälningar. 

Du ser alla bostadsprojekt som du anmält förtur till och de bostäder du har gjort köpanmälningar till. Köpanmälningar är inte bindande men ger dig möjligheten att prioritera dina val innan det är dags för köp. När perioden för att lämna in förtursanmälan gått ut kan du lämna en eller flera köpanmälningar på de bostäder du är mest intresserad av.

Ta för vana att alltid logga in på Mina sidor när du är på webbplatsen. Då kan du spara favoriter och göra intresseanmälningar som sedan loggas på ditt konto. Här kan du förstås även själv uppdatera dina personliga uppgifter som adress, telefonnummer, lösenord, intresseområden etc.

Lathund för nya mina sidor

Villkor för VIP-kunder

Villkor för JMs och Borätts VIP-kunder.

Läs mer

Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med svar.

Läs mer