JM does not take responsibility for the translation

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

Fördelarna med att välja en nyproducerad bostad från JM är flera. Experter på bostäder, fokus på läget, genomtänkt inredning, ett hållbart hem och ett tryggt bostadsköp. Allt är klart vid inflyttning och kommer att hålla lång tid framöver. 

Boendeexperter

Vi är fokuserade på nyproduktion av hållbara bostäder och är en av Nordens ledande inom vårt område.

Fokus på läget

Vi vill att du ska trivas i ditt nya hem, inomhus såväl som i området. Därför bygger vi alla våra bostäder i city-, natur- eller sjönära lägen och med närhet till goda kommunikationer och bra infrastruktur. För oss är det också viktigt att gator, gräsmattor och lekparker är färdigställda när kunderna flyttar in. Det är viktigt för oss att bygga trygga bostadsområden och bostadsmiljöer. Det säkerställer vi genom att arbeta utifrån ett trygghetsprogram som beaktar trygghetsfrågor i allt från förvärv och planering till produktion och inflyttning.

Genomtänkt inredning

I alla våra bostäder är planlösning såväl som inredning väl genomtänkt. Vårt inredningssortiment är noga utvalt med fokus på design, kvalitet, miljö och trender. När vi skräddarsyr inredningen i våra bostäder samlar vi in inspiration, kunskap och kompetens från JMs alla hörn i Norden, detta tillsammans med kravet på Svensk byggstandard och undersökningar från våra kunder.

Hållbara hem

Hållbart byggande är det enda som håller i längden, något som vi vet att våra kunder håller med om. Vi är med och skapar samhällen för dagens och morgondagens människor. De hus vi bygger idag kommer att användas i minst 100 år. Därför är hållbarhet centralt i vår verksamhet. Vi tar ansvar för ekonomisk, social, etisk och miljömässig hållbarhet. Både när vi bygger och när husen används. Läs mer om vårt hållbara samhällsbyggande

En trygg bostadsaffär

Det ska vara och kännas tryggt att köpa sin bostad av oss. Därför har vi har tagit fram ett trygghetspaket för dig som är kund, där det ingår flera tjänster som ska göra övergången till din nya bostad så smidig som möjligt. Det kan till exempel skydda dig från dubbel boendekostnad, om du inte fått din gamla bostad såld innan du flyttar in. Du kan även få tillträdesskydd, om du behöver skjuta upp flytten. 

Arbeten utförda i bostaden har en garantitid om fem år. Vitvaror, VS-armaturer, målningsarbeten och tapetdragning har en garantitid om två år. Vi eftersträvar alltid god kvalitet och att kunna lämna över en felfri bostad i rätt tid.

Naturligtvis vill vi alltid bemöta kunden på ett bra sätt, men ibland uppstår missförstånd och ibland gör vi fel. Därför har JM en Kundombudsman. Denna har till uppgift att från en utgångspunkt utanför det aktuella projektet pröva kundens klagomål och vid behov medla mellan kunden och JM.

Prissättning av våra bostäder

Vi arbetar med fasta priser på de bostäder vi säljer. Priset sätts inför att försäljningen startar, vilket normalt sker 1½ till 2 år innan inflyttning. Varje enskild bostad inom en etapp eller ett projekt prissätts utifrån faktorer som:

• Bostadens läge och utformning
• Bostadens storlek och innehåll
• Lokal prisnivå för motsvarande bostäder
• Tillgång och efterfrågan på den lokala marknaden

Tillgång och efterfrågan på marknaden kan ibland förändras under den tid vi bygger och säljer bostäderna. Då kan vi behöva justera priset för enskilda bostäder på samma sätt som priser förändras på andrahandsmarknaden.

Inredningen i din bostad

Vi vill att du ska trivas i ditt hem och känna dig stolt över din inredning. När vi sätter samman JM Original till våra bostäder samlar vi in inspiration, kunskap och kompetens från JMs alla hörn i Norden, detta tillsammans med kravet på Svensk byggstandard och undersökningar från våra kunder. 

Läs mer

Jämför bostäder