JM does not take responsibility for the translation
Byggstartat

JM Hyresrätter

Stockholm / Sickla Nacka

Alphyddan student­bostäder

Här flyttar framtiden in

Alphyddan är ett 50 meter högt färgsprakande hus i Sickla med 93 moderna studentlägenheter. Här finns plats för såväl eget utrymme som social samvaro. Inflyttning planeras under andra kvartalet 2018.

Bo själv eller dela? Valet är ditt. I Alphyddan finns ettor i två olika storlekar med balkong till den största. Medan de större kompislägenheterna har tre sovrum och gemensamt kök/vardagsrum. Oavsett vilken typ du väljer är alla bostäder yteffektiva, ljusa och moderna. Bredband via fiber 700Mbit/s gör studielivet enkelt.

I Alphyddan skapas flera mötesplatser med bland annat en gemensam terrass på 16:e våningen. En mysig plats för umgänge med en fantastisk utsikt. På samma etage finns ett studierum som kan användas av alla boende.

Härifrån har du nära till såväl naturen som till nattlivet på söder. Hellasgården, Hammarby­backen, Sickla sjö och Sickla köpkvarter ligger i närheten, och det går snabbt att åka kommunalt till Slussen.

Så förmedlas bostäderna

Hyreslägenheterna kommer att förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

I närheten

Kolla restider

  20

  torsdag

  april

  2017

  Bergsprängning igång

  Nu är arbetet med bergsprängning igång för studentbostäderna i Alphyddan. Vi passade på att fotografera en dag när himlen var blå och nästan molnfri.  

  Ljusa och moderna bostäder

  Bostäderna i Alphyddan består av ettor i två storlekar där den större har balkong. Kompislägenheten har tre studentrum och gemensamt kök/vardagsrum. Oavsett storlek är lägenheterna yteffektiva, ljusa och moderna.

   Läs mer om byggnaden

  Startskotten för Alphyddan

  Här tas det officiella spadtaget för Alphyddan studentbostäder av Mats Gerdau, kommunalråd i Nacka kommun och Johan Skoglund VD och koncernchef för JM AB. I det "digitala spadtaget" sprängdes berget på den stora skärmen i bakgrunden, på platsen där huset ska byggas.

  Redan 2018 ska det 50 meter höga huset med färgsprakande fasad stå klart, med inflyttning under kvartal två och tre. Lägenheterna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling.

  Lätt att kombinera nöje med studier

  Här i Alphyddan bor du nära Sickla köpkvarter med biografer, restauranger och shopping men du kan även njuta av strandpromenader vid Sicklasjön eller ta buss till Nackas stora naturreservat Hellasgården. Saltsjöbanan och de många busslinjerna gör att det är enkelt och smidigt att åka till Slussen och därifrån vidare till Stockholms olika högskolor.

   Läs mer om närområdet

  Hållbarhet och miljö

  Det ska vara lätt att bo miljövänligt och med bra inomhusklimat i en bostad byggd av JM Hyresbostäder. I våra lågenergihus har vi bra isolerade ytterväggar och fönster, värmeåtervinning och individuell varmvattenmätning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp.

   Läs mer om hållbarhet

  Alphyddan är ett lågenergihus

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder”.

   Läs mer om JMs lågenergihus

  Jämför bostäder