JM does not take responsibility for the translation

Gör det själv: Klipp till fina bebismobilen

Vart tar drömmarna dig, du fina lilla bebis? Med den här ballongmobilen – som är enklare än du tror att göra själv – tar du ditt barn med på äventyr varje kväll när det är läggdags i spjälsängen.

2016-01-22

Det här behöver du: En metallring, dekorativa band, sax, papper i olika färger, ett dricksglas att använda som mall, penna, suddgummi, symaskin, tråd.

Så gör du:
1. Placera dricksglaset på de färgade papperen som du planerar att ha som ballonger. Rita runt glaset och klipp ut. Till varje ballong har vi använt tre cirklar i tre olika färger som sys ihop.

2. Som luftballongernas korgar har vi valt att ha hjärtan. Rita med blyertspennan på fri hand formen av ett hjärta eller leta efter mallar på nätet. När du fått till en form som du är nöjd med använder du den till alla luftballongskorgar. Till varje korg använder vi två hjärtan som sys ihop.

3. Rita moln på fri hand eller använd mallar från nätet. Mellan varje luftballong placerar vi ett moln.

4. Klipp ut alla former och sudda bort eventuella blyertsstreck som finns kvar.

5. Gruppera cirklarna och placera ut dem på ett plant underlag så som du önskar hänga upp dem på cirkeln. Vi har valt att ha 2–3 ballonger på varje lodrät längd. Bestäm ungefärligt avstånd mellan varje sak som ska hängas upp.

6. Nu är det dags att sy fast dina pappersklipp på längder. Att sy i papper är nästan lättare än i textil eftersom papper inte är elastiskt. Tänk på att välja raksöm och hyfsat stora stygn. När du syr utanför papperet fortsätter du bara som vanligt att trycka på symaskinspedalen. Då bildas en tråd mellan de saker som du vill hänga upp.

7. Häng upp de sydda längderna på metallcirkeln och häng upp cirkeln med tre dekorativa band från en krok i taket.

 

Sovrum Gör det själv Barnrum Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder