JM does not take responsibility for the translation
Paul Svensson på 265 kvadrat

Paul Svensson på 265 kvadrat

Tidlösa saker som håller länge, en ladugårdsdörr som blivit köksbord och en spektakulär bokhylla byggd av en sommelier. Köket är så klart hjärtat, med värme, familjehäng och matsal. Välkommen hem till kocken Paul Svensson på Älgö utanför Stockholm.

2016-05-13

Pauls recept: Långrostade morötter med bovete, honung, bacon och yoghurt

4 personer

Ingredienser:

  • En full panna med morötter
  • Ett halvt paket bacon
  • Ett knippe ramslök
  • En dl kryddrostade bovetekärnor
  • En stor tesked Älgöhonung (vanlig honung går också bra)
  • En matsked rapsolja
  • En halv dl Niceoliver
  • Ett par nypor havssalt
  • Naturell yoghurt

 

Gör så här:

1. Lägg morötterna kalla i pannan. Häll på olja och salt. Rulla på medelhög värme tills de är riktigt sotade (cirka 30 minuter). Morötterna ska ha en innertemperatur på 95 grader när de är klara.

2. Knaperstek strimlat bacon.

3. Rosta bovete tillsammans med lite olja, salt och eventuellt någon kryddblandning i ugn (150 grader) i 10 minuter, tillsammans med lite olja, salt och eventuellt någon kryddblandning.

4.  Dela morötterna i ganska stora bitar.

5. Ringla på honung och vänd runt i varm panna.

6. Skaka runt morötterna med grovhackad ramslök.

7. Toppa med bacon, rostad bovete, oliver, salt och peppar.

8. Tillsätt en klick yoghurt när det är dags att servera.

Hemma hos Inredningstips Vardagsrum Kök Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder