JM does not take responsibility for the translation
Fixa inför alla hjärtans dag

Fixa inför alla hjärtans dag

Det är något romantiskt med att skapa något helt själv med dina egna händer. Oavsett om det är till för att ges bort eller för ditt eget hem, så tipsar vi här om hur du kan göra ett hjärta av textil eller servetter inför alla hjärtans dag. En favorit i repris.

2018-02-09

Du behöver:
4 trälister, 4 bultar med muttrar, böjbart armeringsnät eller hönsnät, häftpistol, färg, pensel, servetter eller bitar av textil, borrmaskin, såg.

Så gör du:

1. Såga till 4 trälister cirka 90 centimeter långa och slipa bort flisor och vassa kanter. Borra hål i listerna där du ska sätta ihop dem till en kvadratisk ram. 

2. Måla listerna och låt torka. 

3. Sätt i bultarna och muttrarna i listerna så att de tillsammans bildar en ram. Vi använder bultar för att vi ska kunna plocka isär ramen och rulla ihop den med nätet när vi inte vill ha den framme, men du kan också limma ihop listerna. 

4. Häfta fast ett armeringsnät eller hönsnät med en häftpistol på de stående listernas baksidor. 

5. Nu är det dags att välja ett motiv och dekorera. Vi har använt röda servetter inför alla hjärtans dag. Ta tag i servetten på mitten som om du skulle duka med den i ett glas. Stick spetsen av servetten genom metallnätet så att den fastnar. Fortsätt med fler servetter tills du får ditt önskade motiv.

Tips! I stället för servetter kan du använda textil. Kanske har du någon gammal tröja som du kan återanvända till det här?

 

Sugen på fler helgfix och DIY?

1. Fixa marmorbrickan till fredagsmyset.

2. Fixa stilrena men barnvänliga kylskåpsmagneterna.

3. Bygg ett terrarium för dina växter.

Inredningstips Gör det själv Vardagsrum Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder