JM does not take responsibility for the translation

Herrbetjänt i ny tappning

Problemet med kläder som ligger och skräpar i hallen, i sovrummet eller i vardagsrumssoffan känner vi väl alla igen? Bygg dig en variant på den klassiska herrbetjänten som passar i alla rum.

2017-11-03

Det här behöver du: 8 kromade t-rörkopplingar, 16 o-ringar, rundstav, 4 kromade sexkantsnipplar, lim och såg.

Så gör du:
1. Såga till två rundstavar, vardera 180 cm långa.

2. Såga till stegens tvärslår, fyra stycken à 45 cm långa.
3. Trä på fyra t-rörkopplingar på varje lodrät rundstav. Innan du trär på t-rörkopplingarna trär du på två o-ringar per t-rörkoppling, det vill säga 8 o-ringar på varje rundstav. O-ringarna ska placeras mellan rundstaven och t-rörkopplingen så att kopplingarna hålls stadigt på plats där du väljer att ha dina tvärslår. Välj därför så tjocka o-ringar som möjligt så att det blir riktigt tajt.

4. Nu är det dags att sätta fast de fyra tvärslåarna som stegens steg. Dessa limmar du fast med till exempel en limpistol genom att fylla t-rörkopplingen med lim inuti och trycka rundstaven på plats.

5. På stegens fötter och topp liummar du fast sexkantsnipplar, mest för syns skull. Vill du kan du sätta filttassar under.

Tips! Håll till på golvet när du sätter ihop alla delarna och gärna i ett 90-gradershörn av ett rum så har du en rät vinkel att linjera stegen mot så att den blir rak. Vill du inte använda o-ringar kan du limma fast t-rörkopplingarna även på de lodräta rundstavarna.

Sugen på fler helgfix och DIY?

1. Inred bort stressen med en väggplanering

2. Sy snygga designerkudden

3. Fixa sötaste bokställen till barnens rum 

Sovrum Gör det själv Hall
Relaterade artiklar

Jämför bostäder