JM does not take responsibility for the translation
”Vi kommer trivas här länge, Håkan och jag.”

”Vi kommer trivas här länge, Håkan och jag.”

Annika och Håkan hade höga krav när de letade sitt första gemensamma boende. I sin fyrarummare på Kvarnholmen, med utsikt över Stockholms inlopp, har de hittat hem. Här lever de pensionärslivets goda dagar.

2018-07-20


"Jag och Håkan träffades 2012. Två år senare började vi leta efter vår första gemensamma lägenhet. Jag hade bott i ett JM-hus tidigare, i Danviksstrand, och vi hade ganska specifika krav på hur vi ville bo. Vi ville ha en fyrarummare, vara nära till naturen, men ändå inte för långt ifrån stan. Söderbalkong var ett krav! Jag hade haft en balkong åt öster tidigare. Det var ofta blåsigt och det var synd när solen försvann mitt på dagen.

Tillslut hamnade vi här på Kvarnholmen. Vi flyttade faktiskt in på Håkans första pensionsdag. Jag jobbade två veckor till, sen var jag också pensionär. Så vi har haft hela vår pensionstid här i vårt nya hem tillsammans.

Vår lägenhet har faktiskt allt vi önskade oss. Den är välplanerad, praktisk och fräsch. Det är nära till naturen med hela Nacka runt hörnet och pendelbåten precis nedanför, som enkelt och smidigt tar oss över till Blockhusudden på Djurgården. Från våra fönster har vi en fantastisk utsikt över hela Stockholms inlopp, Djurgården och ända bort till Lidingö. Vi har satt två bekväma stolar framför fönstren. Där sitter vi gärna tillsammans, pratar, umgås och tittar ut. På sommaren spanar vi in de spektakulära utländska kryssningsbåtarna – några av dem är jättelika!

Håkan har en dotter som bor några dagar varannan vecka här hemma, så då är vi hemma. Annars så ser vi oss omkring i omgivningarna. Vi har också ett landställe i Sparreholm i Sörmland dit vi gärna åker. Håkan arbetar inom Veterankraft någon dag i veckan och håller på att fixa och dona i trädgårdar. Annars tycker vi mest om att bara njuta av livet som pensionär. Vi reser en hel del. Vi var i Prag i våras och ska hälsa på vänner i Spanien i höst och vandra i fjällen vid Grövelsjön i september.

På sommaren älskar vi annars att bara vara hemma och njuta av omgivningarna. Det är så spännande att bo på Kvarnholmen! Det händer saker hela tiden, med nya service- och bostadsprojekt. Vi har glasat in vår balkong så att vi kan använda den året om så fort solen skiner. På sommaren öppnar vi upp den åt alla håll. Vi sitter och äter alla måltider där när det är tillräckligt varmt.

Vi kommer trivas här länge, Håkan och jag. Det har jag på känn."

 

Vi vill också flytta ihop
Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder