JM does not take responsibility for the translation
Weras värld

Weras värld

Wera har trivts i sitt hem i 7 år. Kompishäng, besök i blomsterhandeln med pappa och bullbak med lillasystern. Barndom, helt enkelt!

2018-05-21

Vad utmärker ett barnvänligt bostadsområde? Här kommer en enkel checklista för dig med barn och flyttplaner!  

1. Lekplatser och bollplaner
Vilka platser finns det för barn att leka på i området? Finns det lekparker, sandlådor, bollplaner och andra trygga och roliga platser för barn i olika åldrar? Ett annat tips är även att undersöka utbudet av förskolor och skolor.

2. Djungelsafari bland buskarna
Inspirerar omgivningarna till lek och äventyr? Väcker parkerna, skogsdungarna och innergårdarna kreativiteten till liv? Utgå från ett barns perspektiv när du promenerar runt i området.

3. Förvaring förenklar livspusslet
Finns det bra förvaringsmöjligheter för barnvagnar, barncyklar och pulkor? Ett lättillgängligt och säkert förråd i bostaden eller i huset underlättar vardagen för hela familjen.

4. Säkerhet framför allt
Hur ser det ut med trafiken i området? Det ska vara säkert för barn att vistas i ett bostadsområde, både till fots och på cykel. Så undersök hur gångstråk, cykelvägar och bilvägar är planerade.

5. Prosit!
Är bostäderna byggda med allergivänliga material? Naturmaterial som trä, sten, kakel och klinker är både snyggt och bra att leva i. Se upp för PVC-plast! Även växter och planteringar i området kan vara allergiframkallande.

Jättebra checklista, men när är nästa visning?

 

Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder