JM does not take responsibility for the translation
Tillys första bostad

Tillys första bostad

Som styrman seglar Tilly Nersäter över hela världen. Trots alla spännande platser han får möjlighet att besöka, är det i en nyproducerad lägenhet i Kungsladugård i Göteborg som han har hittat hem.

2018-04-10

"Vad skönt att inte föräldrarna är hemma! Så känner jag varje dag när jag kommer hem till lägenheten. Att vara 26 och bo hos mamma och pappa... Jag vågade inte bjuda eller ta hem folk, knappt ens säga var jag bor haha!

Sedan ni hälsade på mig har jag fått in möbler i lägenheten, nu ser det ut som att någon bor här. Jag har satt upp lampor, fått ordning i sovrumsgarderoben med extra konsoler och fyndat drömsoffan på Blocket, en svart Italsofa med divan och tillhörande sittpuffar.

Jag anmälde intresse för lägenheten medan jag fortfarande utbildade mig till styrman. Jag fastnade för huset eftersom fasaden skulle likna de K-märkta landshövdingehus som finns i Majorna och inte sticker ut som något nytt och modernt. Det är tråkigt att man väljer att modernisera i stället för att renovera upp Göteborg. Ja, och så gillade jag den luftiga planlösningen.

När jag tog examen var det två år tills huset skulle stå klart – jag hade med andra ord två år på mig att spara ihop pengar till insatsen, 15 procent till kontantinsatsen och ytterligare lite till om jag ville göra egna tillval i lägenheten. Det var ofattbart mycket pengar men mitt jobb innebär att jag kan ta ett extrajobb när jag är ledig. Jag är styrman, för varje dag jag jobbar får jag en semesterdag. Under ett år arbetar jag i sex månader, är ledig i sex månader och får lön under hela perioden.

Tanken är egentligen att jag ska vila under ledigheten. Yrket är inte så fysiskt påfrestande, men kan vara psykiskt tufft eftersom vi är helt avskärmade från omvärlden utan kontakt med fastlandet. När jag seglade mellan Kuwait och Argentina såg jag enbart vatten under sex veckor. Men jag får också uppleva fantastiska platser under mina resor, de små öarna Guam och Saipan utanför Filippinerna vid Marianergraven är det mest magiska jag sett. Och sträckan tillbaka till Singapore genom filippinska skärgården; mellan småöar, genom vulkaner, regnskog och med utlopp i Sydkinesiska sjön – det är jäkla fräckt!"

 

Jag vill också flytta hemifrån
Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder