JM does not take responsibility for the translation

Örebro / Alnängarna

Slussen Slutsålt

vattenläge vid alnängarna

 • Kommun: Örebro
 • Område: Alnängarna
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 31 - 125 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress: Södra Grev Rosengatan
   
 • Status: Slutsålt
 • Tillträde: Omgående (Preliminärt)
 • Energiklass: B 28 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 57

Vid ett mycket trevligt vattenläge vid Svartån hittar du moderna bostäder med flexibla planlösningar. Detta är boendet för dig som vill bo naturnära men ändå centralt.

Med naturområden och härliga parkområden runt knuten får du här ett boende som överträffar det mesta. På bara 10 minuters cykeltur når du allt vad city har att erbjuda. Samtidigt har du naturen strax utanför din dörr med fina promenadvägar, Stadsparken och Osets naturreservat bara ett stenkast bort. 

Slussen blir en del av den nya stadsdelen Centralverkstaden som kommer att växa fram intill norrcity, Rynninge och Slussen. Området blir en levande stadsdel med många nya möjligheter för boende, jobb och möten. De gamla vackra CV-verkstäderna med sina karaktärsfulla tegelfasader sätter en stark industrihistorisk prägel på området och får nya funktioner med bland annat restauranger och butiker. 

Hittar du inte det du söker på denna sida, kika gärna på något av grannprojekten Slussporten eller Slussparken.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Byggstart

 • Säljstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Ett välplanerat kök

Köket är väl vårt allra viktigaste rum. Det är oftast här vi hamnar när vi samlar familj, släkt och vänner. Förutom att det ska vara snyggt måste det också vara funktionellt.

Oavsett om du ska bjuda på födelsedagsfika, göra ett snabbt mellanmål eller laga en trerättersmiddag tycker vi att det är viktigt att momenten flyter på. Vi vet hur ett kök används och lägger därför mycket möda på att skapa genomtänkta kök med praktiska detaljer och fiffiga lösningar.

Arbetsyta och diskho placeras så att du slipper onödigt spring och spill när du ska skölja grönsaker eller hälla av kokande pastavatten. Vi ser också till att du har flera eluttag kring arbetsytan för exempelvis din bakmaskin eller stavmixer.

Köket utrustas med vitvaror från Siemens, induktionshällen är snabbare och mer energisnål än en traditionell glaskeramikhäll. Köksluckorna är dämpade och bänkskåpens fullutdragslådor hjälper dig få en överblick över vad du har hemma.

badrum

I badrummet lägger vi stora vita väggplattor och till det ett kvadratiskt grått klinkergolv. Du har bra förvaring med både överskåp och kommod under tvättstället där det också finns dubbelt eluttag i ena lådan. Duschen skärmar vi av med en stilren vägg i klarglas. 

Alla bostäder får egen tvättmaskin och torktumlare, de mindre lägenheterna får kombimaskin så att du slipper anpassa dig efter tvättider och kan sköta tvättbestyren när det passar dig. Till detta ingår också en smart väggfast torkställning som har 10 meters torklängd.

Var sak på sin plats

Vi hjälper dig att hålla ordning på alla prylar genom effektiva lösningar för din förvaring. Din lägenhet utrustas med skjutdörrsgarderob, klädkammare eller garderober som slukar det mesta av det där som du inte vill ska stå framme. Självklart ingår också ett källarförråd. Med rätt förutsättningar är det lätt att alltid ha ett undanplockat hem!

Inredningsval

Den fasta inredningen, JM Original, komponeras av våra inredare med fokus på form, funktion och hållbarhet. För att du ska kunna sätta en egen prägel på din bostad kan du också handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment.

 Läs mer om inredningsval och JM Original

Byggnaden

Den traditionella och högresta utsidan av Slussens byggnader kontrasteras av en varmare och mer variationsrik insida. Teglet och skalan bryter av mot innergården, med partier av träpanel vilket ger byggnaden ett modernt uttryck.

De 57 lägenheterna är på mellan ett till fem rum och kök, samtliga med en generös balkong eller uteplats som blickar ut mot innergården och Svartån. Bostäderna är fördelade på två huskroppar och fem våningsplan. Här finns gott om utrymmen för umgänge – i orangeriet, vid boulebanan, vid lekytan eller vid odlingslotterna.

Flexibla lösningar och funktionella rum

Planlösningen är social, ofta med ett öppet förhållande mellan kök och vardagsrum. Flexibla lösningar ger möjlighet att själv påverka antal rum i flera av lägenheterna. Som alltid har vi lagt stort fokus på rummens funktionalitet.

I markplan får man ytterligare en uteplats i motsatt väderstreck och här har de flesta lägenheterna trädgård. Få projekt kan erbjuda ettor och tvåor med både stor uteplats och en egen trädgård!

Unikt Läge mellan stad och natur

-Som boende kan man förvänta sig ljusa och lättmöblerade lägenheter med en fantastisk utsikt mot Svartån och Slussen, berättar Helene Flink, arkitekt på Sweco.

-Terrasserna i syd/sydvästligt läge har gott om plats för både matgruppen och hängmattan. Terrasserna, det unika läget mellan stad och natur och den skyddade innergården är kvalitéer som gör att jag själv skulle vilja bo här, menar Helen Flink.

Innergården

Slussens stora lugna innergård har planerats av en trädgårdsarkitekt och har noga utvalda växter. Här finns ytor för lek, boulebana, sällskapsytor, ett vackert orangeri samt odlingsplatser för egen odling.

 

Parkering och förråd

Förutom den förvaring som finns i din bostad ingår också ett lägenhetsförråd, placerat i gårdshusen. Cykeln parkerar du vid någon av entréerna och det finns även ett cykelrum på gården.

Bilen ställer du på någon av de parkeringsplatser som hör till huset, samtliga med uttag för motorvärmare. Det går också att parkera på någon av de omgivande kvartersgatorna.

 

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Alnängarna

  Alnängarna är området där natur möter stad. Här har du nära till det mesta. Snöra på dig löparskorna och ta en uppfriskande joggingtur längs å-promenaden strax utanför din dörr, besök det närbelägna Wadköpings friluftsmuseum, eller hoppa på bussen eller cykeln in till stan.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder