JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Örebro / Alnängarna

Slussporten Till salu : Se lediga bostäder

Nära vattenblänk och industrihistoria

 • Kommun: Örebro
 • Område: Alnängarna
 • Pris: 1 595 000 - 3 695 000 kr
 • Avgift: 2 750 - 5 300 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 33 - 92 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 4, 2020 (Preliminärt)
 • Energiklass: C
 • Bostäder: 42

Slussporten ligger i ett mycket attraktivt vattennära läge, på en höjd med vida utblick över Alnängarnas koloniområde och Svartån som ringlar förbi. Här uppför vi 42 lägenheter om ett till fyra rum och kök med härliga promenadstråk alldeles utanför dörren och staden med hela dess utbud bara en cykeltur bort.

Balkong eller uteplats?

För dig som är trädgårdsintresserad eller vill ha stora ytor till socialt umgänge sommartid finns lägenheter i olika storlekar på entréplan, flera med dubbla uteplatser och egen generös trädgård belagd med marksten och gräsytor. Väljer du en bostad högre upp i huset får du en stor möblerbar balkong med gott om yta för både sittgrupp och odling. På den gemensamma skyddade innergården finns gott om ytor att umgås på.

Närområdet

Närområdet erbjuder en mångfald av aktiviteter. Här kan du ta en skön joggingtur eller promenad längs ån i en idyllisk natur- och kulturmiljö, äta mysiga långluncher på din nya kvartersrestaurang Naturens hus eller strosa genom charmiga Wadköping på din väg mot det rika nöjes- och shoppingutbudet i city. 

CV-området

Slussporten blir en del av den nya stadsdelen Centralverkstaden som kommer att växa fram intill norrcity, Rynninge och Slussen. Området blir en levande stadsdel med många nya möjligheter för boende, jobb och möten. De gamla vackra CV-verkstäderna med sina karaktärsfulla tegelfasader sätter en stark industrihistorisk prägel på området och får nya funktioner med bland annnat restauranger och butiker. 

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Slussporten

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Vitmålade väggar och ljust golv

Ett stilrent golv i vitlaserad ask samt vitmålade väggar ger dig en ren bas till dina egna inredningsdetaljer och inredningsstil. De öppna och välplanerade ytorna gör dessutom bostaden lättmöblerad och uppmuntrar till umgänge och samvaro, medan de stora fönstren släpper in gott om ljus i vardagsrummet och erbjuder fina utblickar mot Alnängarnas koloniområde.

Om du bokar din bostad i tidigt skede har du möjlighet att sätta en personlig prägel på din bostad genom en rad olika tillval.

Läs mer om inredningen för Slussporten i inredningskatalogen

Genomtänkt kök

Köket är modernt och genomtänkt in i minsta detalj. Här finns gott om ytor för bakning, matlagning och häng med släkt och vänner. Vi har valt ett kök från Ballingslöv med vita släta luckor, mörkare grå laminatbänkskiva och vita stora kakelplattor. Skåpen ansluter upp till tak för att undvika dammsamlande ytor.  Dämpade fullutdragslådor ger dig snabbt en god överblick och gör det lättare att hitta bland skafferivarorna. De energisnåla vitvarorna är i rostfritt med undantag för diskmaskinen som är integrerad. 

Bokar du din bostad i ett tidigt skede finns det möjlighet för dig att själv göra olika inredningsval. 

Gott om förvaring

I din bostad finns goda förvaringsmöjligheter med praktiska lösningar och flexibla inredningar. Skjutdörrsgarderober och klädkammare är praktiskt inredda med hylla och klädstång som enkelt kan kompletteras utifrån behov. Samtliga lägenheter har tillgång till källarförråd.

Stilrent badrum

Badrummet är stilrent inrett med stora vita kakelplattor samt golv i grått klinker. Här ryms en praktiskt kommod med tvättställ i vitt, duschväggar i klarglas samt tvättutrustning med förvaring i skåp ovanför. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens är praktiskt placerade under en bänkskiva som ger extra avlastningsytor. 

JM Original och inredningsval

I ett hem från JM ska du kunna bo och trivas länge. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. Vår grundinredning JM Original ger dig en genomtänkt helhet från golv till tak.

 Läs mer om inredningsval

Karaktärsfulla byggnader

Slussportens byggnader är placerade så att solljuset tillvaratas på bästa sätt och för att maximera utblickarna mot Svartån. Husen är på fyra våningsplan med fasader av tegel och trä och knyter an till CV-områdets industrihistoriska miljö. Samtliga bostäder har antingen stor möblerbar balkong eller uteplats. Högst upp i husen finns unika vindslägenheter med snedtak som tillför en mysig karaktär, stora takfönster och balkonger i ostört läge.

Bostäderna i Slussporten kännetecknas av privata zoner med sovrum och sociala zoner med kök och vardagsrum i öppet samband. Planlösningarna är flexibla och ger dig möjlighet att påverka utformningen genom bland annat tillval- och frånvalsväggar.

Dubbla uteplatser och en grönskande innergård

För dig som är trädgårdsintresserad eller vill ha stora ytor till socialt umgänge sommartid finns lägenheter i olika storlekar på entréplan, flera med dubbla uteplatser och egen generös trädgård belagd med marksten och gräsytor. Väljer du en bostad högre upp i huset får du en stor möblerbar balkong med gott om yta för både sittgrupp och odling.

Gemensamt för alla boende är den omslutande innergården. Här kan du slå dig ned en stund för att njuta av grönskan från häckar, planteringar och träd. Grönskan har en viktig roll i planeringen av Slussporten tack vare närheten till Alnängarnas kolonilottsområde vars känsla och uttryck flätas ihop med Slussporten.

Parkering och förråd

Förutom den förvaring som erbjuds i den egna lägenheten ingår också ett extra förråd. Några av förråden är placerade på bottenvåningen och några på vinden. Samtliga har nätväggar och är inredda med hylla och stång. Bilen parkerar du på parkeringsplats i den norra och nordöstra delen av fastigheten. Cykelförråd finns både på gården samt vid samtliga entréer.

Fastigheten ansluts till Telia Triple Play och försörjs med tele, tv och data via fiber.  Postboxar är placerade vid varje entré. Tidningshållare placeras intill varje lägenhetsdörr. Kärl för sortering av hushållsavfall finns i miljöhus, beläget vid parkeringen.

För att komma till visningen behöver du klicka på länken. Till visningen

välkomnande hall

En välkomnande hall.

kök

Köket har vita släta skåpluckor från Ballingslöv.

matplats

Energisnåla vitvaror från Siemens.

sovrum

Välplanerad bostad med gott om förvaring.

 

arbetsrum

Det ljusa hållbara askgolvet är mattlackat. 

extra sovrum

Väggarna är målade vita i originalutförande.

vardagsrum

Stor möblerbar balkong med utgång från vardagsrummet.

vardagsrum

Vardagsrummet är i anslutning till köket.

Helkaklat badrum

Helkaklat badrum.

Klinker på golv i badrummet.

balkong

Stor möblerbar balkong.

Balkong

En plats att njuta på.

Centralverkstaden

Alnängarna är kanske mest känt för sitt anrika koloniområde som grundades i början av 1900-talet samt för CV-verkstäderna (SJ:s Centrala Verkstäder) som med sina vackra karaktärsfulla tegelfasader sätter en stark industrihistorisk prägel på området. 

 

CV-området är en spännande miljö i Örebro som står inför en ordentlig förvandling och går från ett slutet industriområde till levande stad med bostäder, kontor och lokaler med fokus på sociala mötesplatser. De gamla industrihistoriska tegelbyggnaderna får nya funktioner och kommer att tillsammans med ny spännande arkitektur skapa en möjligheternas stadsdel för alla Örebroare att ta del av. 

 

Som boende i Slussporten kan du ta del av den nygamla stadsdelens omvandling från första parkett.

Läs mer om Centralverkstaden

Alnängarnas koloniområde

Slussporten ligger på en liten höjd med vida utblick över det anrika Alnängarnas kolonilottsområde med anor från tidigt 1900-tal. I detta odlarnas paradis kan du också promenera omkring i den lummiga grönskan och njuta av dofter och blommors fägring och kanske hämta inspiration till den egna odlingen på balkongen eller uteplatsen.

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Alnängarna

  Alnängarna är området där natur möter stad. Här har du nära till det mesta. Snöra på dig löparskorna och ta en uppfriskande joggingtur längs å-promenaden strax utanför din dörr, besök det närbelägna Wadköpings friluftsmuseum, eller hoppa på bussen eller cykeln in till stan.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder