JM does not take responsibility for the translation
Grenadjärstaden

Grenadjärstaden

Örebro

   Bo bekvämt med närhet till allt

   Bo på bekvämt avstånd till city. Grenadjärstaden ligger centralt ur nästan alla perspektiv. Örebro resecentrum ligger på bekvämt avstånd och med cykel tar du dig till city på bara några minuter. 

   Centrala Örebro erbjuder som Sveriges sjätte största stad både shopping och kultur av hög klass. Länsteatern och Hjalmar Bergmanteatern, Konserthuset med egen kammarorkester och konsertarenan Conventum bjuder på varierande arrangemang för alla smaker. Stadsparken och Hjalmar Bergmans Wadköping är ytterligare upplevelser utöver det vanliga. I Örebro finns också ett brett utbud av trevliga restauranger och gemytliga caféer.

   Storbron över Svartån är skiljelinjen mellan norr- och södercity. På vänstra sidan av bron tronar det ståtliga Slottet upp sig och på den högra sidan ligger Frimurarholmen.

   I närheten

   Kolla restider

    lätt att ta sig vidare

    Grenadjären Örebro

    Grenadjärstaden

    Grenadjärstaden är ett klassiskt historiskt landmärke som ligger på norr i Örebro. Området har sedan förra sekelskiftet och fram till 1990-talet varit hemvist för Örebros regemente. Här huserade Livregementets grenadjärer mellan 1912 och 2000 och området är för de flesta Örebroare känt under namnet I3. De gamla kasernerna och byggnaderna finns fortfarande kvar och de används numera till bostäder, skolor och kontor. 

    Vardagsservice

    I absolut närhet till Grenadjärstaden finns all service du behöver såsom mataffärer, cykelreparatörer, frisörer och pizzerior.  Norrcity har ett stort utbud av små pittoreska butiker, stort och varierat utbud av caféer och restauranger längs gågatan.

    De stora varuhusen Vågen Gallerian och Krämaren erbjuder varierad shopping alla dagar i veckan. 

    Fritid och rekreation

    Grenadjärstaden är en perfekt utgångspunkt för träning, promenader eller cykelturer. Venaspåret och Karlslund är två av Örebros motionsområden, där Vena ligger precis runt hörnet från Översten.

    Eller gör en söndagsutflykt till Stadsträdgården och Hjalmar Bergmans Wadköping där du kan hitta spännande hantverk. Ta gärna en fika eller lunch i caféet med tidstypiska små rum. 

    Utflykter

    En söndag i Grenadjärstaden kan bestå av en utflykt till något av de närbelägna naturreservaten Oset och Rynningeviken. Vintertid bjuder Rynningeviken på perfekta förutsättningar för långfärdsskridskor och sommartid finns här ett fantastiskt fågel- och växtliv med rastplatser och grillplatser. För den som inte vill ta med egen matsäck är Naturens hus med restaurang och café ett utmärkt alternativ.

    Kilsbergen och golf

    Kilsbergen, ”de blå bergen” är perfekt utflyktsmål med vandringsleder, små badsjöar, slalombackar och skidspår. Som golfare kan du välja mellan tre närliggande 18-hålsbanor där Gustavsvik är den mest centrala. Inte långt ifrån golfbanan ligger också Gustavsviks äventyrsbad och campingområde. 

    Kommunikationer

    Detta centrala boende erbjuder gångavstånd till city och Örebro resecentrum som är knytpunkten för tåg, bussar och taxi. Och med bil tar du dig lätt ut på motorvägen som leder till bland annat Stockholm.

    I Örebro finns också utbyggda gång- och cykelvägar, noga räknat 180 kilometer, som till större delen underhålls året om. Möjlighet att pumpa cykeln längs vägarna är ett stort plus.

    Skola och förskola

    I närområdet finns både kommunala grundskolor och friskolor för barn från årskurs F till nio. Här finns också en förskola för 3-5-åringar. En annan närliggande grundskola är den kommunala Olaus Petriskolan med musik- och fotbollsprofil. Örebro har flera centralt belägna högstadie- och gymnasieskolor samt förstås Örebro universitet.

     

    Jämför bostäder