JM does not take responsibility for the translation
Översten
Till salu

Örebro / Grenadjärstaden

Översten

Citynära i klassiska Grenadjärstaden

Sista chansen för de två kvarvarande bostäderna i Översten!

Vad sägs om en ljus optimalt planerad 3:a med rymlig uteplats i sydvästläge eller en fantastisk takvåning om 4 rok  med 5 meter i takhöjd, öppen planlösning och balkong?

Du kan inte längre finna information om dessa bostäder på JM.se. Klicka på länkarna ovan eller kontakta  Paola Ingeby på Skandiamäklarna för att få information om sista bostäderna till salu i Översten.

Då tillträdesperioden passerat köper JM de fåtal bostäder som är kvar till fullt pris och säljer via mäklaren. På det sättet påverkas inte föreningen av minskade intäkter från insatser och årsavgifter.

 

 

Nytt och modernt möter gammalt och klassiskt

Översten blir ett modernt bostadshus om 6 våningar som smälter väl in både med kaserngårdens klassiska hus och med övrig, nyare bebyggelse. Resultatet blir ett spännande hus med vackert takfall och puts i två kulörer. 

Grenadjärstaden är en unik miljö där JM sedan tidigare har byggt tre moderna punkthus som smälter väl in med den befintliga bebyggelsen. Nu bygger vi Översten som ett attraktivt slutligt tillskott på den gamla fina kaserngården. 

Översten får en välkomnande takförsedd entré som blir varmt upplyst mot den något dämpade kulören på fasaden. Mot kaserngården blir huset sex våningar högt och har en ljusare fasadkulör. Mellan de två sidorna skapas ett takfall med fina takkupor som harmoniserar med de omgivande kasernbyggnaderna. Alla bostäder får en generös balkong eller uteplats i bra solläge.

De 26 lägenheterna är från två till fem rum och kök, med betoning på tvåorna. Här är flexibiliteten riktigt stor. Från den lilla kompakta tvåan på 47 kvadratmeter till den största på 67. Valet är ditt. Oavsett vilken storlek du väljer har vi som alltid lagt stor vikt vid att skapa smarta kvadrat och möblerbara rum.

Öppna planlösningar

Huset får ingen omedelbar anknytning till övriga fastigheter, vilket betyder att de flesta av bostäderna har ljusinsläpp från två väderstreck. Det, tillsammans med den naturliga rundgången mellan kök och vardagsrum, ger en skön känsla av extra rymd i din bostad.

Uteliv på hemmaplan

Det är en stor tillgång att kunna läsa morgontidningen och dricka en kopp kaffe under bar himmel. Balkongerna är tilltagna med plats för både sittgrupp och balkonglådor. Även om du bara väljer att odla lite gräslök i en kruka så ger grönskan boendet en extra dimension. 

Till de privata utemiljöerna finns även gemensamma ytor och vi finplanerar utemiljön i alla våra byggprojekt. Det innebär att vi gör allt markarbete färdigt för att du ska trivas direkt när du flyttar in. Vi lämnar över först när vägar, stenläggning, buskar, gångar, gräsytor och träd står där de ska.

Förråd och parkering

Förutom den förvaring som erbjuds i lägenheten ingår ett eget lägenhetsförråd. Dessa är oftast placerade i källarplanet.

Trapphus
Trapphuset är utrustat med hiss, du tar dig smidigt till ditt våningsplan. Postboxar finns i entrén och vid varje lägenhetsdörr finns en tidningshållare. Miljöstation för sophantering placeras ute på gården. Varje lägenhet är utrustad med källsorteringskärl i diskbänkskåpet.

Parkering
Parkeringsplatser för bil och cykel kommer att finnas i husets närhet. 

Jämför bostäder