JM does not take responsibility for the translation
Översten
Slutsålt

Örebro / Grenadjärstaden

Översten

Citynära i klassiska Grenadjärstaden

22

tisdag

augusti

2017

Promenad runt Grenadjärstaden

 

Det är inte bara själva lägenheten som är viktig när drömbostaden ska hittas. Området runt omkring ska också passa, med lagom avstånd till skola, jobb, och rekreation - och inte minst ett tilltalande utseende. Du vill ju gärna trivas med de byggnader och grönområden som kommer vara din dagliga miljö och utsikten från dina fönster.

För dig som inte redan har varit och promenerat runt i området för att känna in känslan, kommer här några bilder från den närmsta omgivningen runt Översten. 

Gatan just bakom Översten, med några träd planterade längs trottoaren

Vi börjar promenaden bakom Översten, där lugna gator leder till de kringliggande bostadskvarteren. Många av husen i området har inspirerats av kasernområdets charmiga stil. 

Fotbollsplanen bredvid Översten

Vi traskar vidare runt kvarteret och går förbi Grenadjärvallens välklippta plan. Här kan du se Rynninge IK spela fotboll, och ibland anordnas andra aktiviteter på området. 

Vy över den grönskande grenadjärparken i Örebro

Den lummiga Grenadjärparken markerar början på kasernområdet. En plats för avkoppling, picknick eller lek. För den som vill strosa vidare ligger Ulla Billqvist park bara ett stenkast bort med ytterligare möjligheter till naturligt lugn och rekreation. 

Entregrindarna in mot kaserngården

Entrén in till själva Kaserngården är minst sagt pampig. Återigen gör sig områdets historia påmind. Här kan du sätta ribban för dagen varje morgon genom en storslagen sorti, och få ett nästan kungligt mottagande när du kommer hem. 

Vy över parken intill Översten

Tillbaka inne på Kaserngården, med Överstens nyputsade fasad i bakgrunden. På stenen som är rest på gården kan man läsa att ”Kungliga Livregementets grenadjärer” har hållit till här tidigare.  

Jämför bostäder