JM does not take responsibility for the translation

Östergötland / Centralt Linköping

Brand­stationen 1 Slutsålt

Fantastiskt läge vid åpromenaden

 • Kommun: Linköping
 • Område: Centralt Linköping
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 35 - 106 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Slutsålt
 • Tillträde: Omgående - Kvartal 3, 2019 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 59 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 62

Läget är av absolut toppklass och blir ett av Linköpings mest attraktiva bostadsområden. Bostäderna på den gamla brandstationstomten är placerade vid Stångåns strand och direkt utanför dörren finns promenadstråk och gångbro över till citykärnan.

I Brandstationens lägenheter bor du modernt, bekvämt och centralt - just för att vi inte tycker att du ska nöja dig med mindre. Bostäderna har en öppen planlösning och bra med förvaring, köken är välutrustade med energisnåla vitvaror och badrummen är helkaklade med tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk (kombimaskin i de mindre lägenheterna) Ditt källarförråd samt garage finns i källaren. 

Brandstationen får ett fantastiskt läge för dig som vill ha ut lite mer av ditt boende vid Stångåns strand med gångstråk direkt utanför dörren och en gångbro över till citykärnan.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Byggstart

 • Säljstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

skimrande metall som fångar upp ljuset

Byggnaderna i Brandstationen kläs in i varierande fasadmaterial som på olika sätt samspelar med sin omgivning.  Huset närmast Stångån får fasader i borstad metall som fångar upp ljuset och skimrar mot grönskan, här kan du se stora glaspartier och inglasade balkonger, för att skapa bästa möjliga utblick. Vissa av huskropparna kläs i puts och andra i handslaget danskt tegel i skiftande kulörer.

Husen i kvarteret har sex eller åtta våningar. Brandstationen 1 innehåller 62 lägenheter fördelade på två huskroppar med gemensam innergård. 

Balkonger och uteplatser

Det framstående läget har spelat stor roll i utformningen, vilket återspeglas i lägenheternas balkonger och burspråk, som alla placerats för att optimera ljus och sol. Samtliga lägenheter i Brandstationen får balkong eller uteplats och balkongerna närmast Stångån är antingen helt eller delvis inglasade för att inte begränsa utsikten.

- Brandstationen ligger i ett fint läge, precis intill Stångån och med väldigt kort avstånd in till Linköpings centrala delar. För oss har det därför varit viktigt att göra kvarteret till en förlängning av staden, samtidigt som vi vill dra nytta av den omgivande naturen, berättar Jan-Ove Fogelberg, arkitekt på Sweco.

Välplanerade ytor

I Brandstationen finns ett brett utbud av lägenheter som alla har försetts med öppna samband mellan kök och vardagsrum, för att skapa stora sociala ytor. I största möjliga mån har vi placerat vardagsrummen i riktning mot Stångån för att erbjuda vacker utblick från bostaden.

Lokaler i bottenplan

Brandstationen ska bli ett stadsmässigt kvarter som förlänger Linköpings centrala delar. Därför gör vi plats för flera kommersiella lokaler i byggnadernas bottenplan, för att ge extra liv till kvarteret. Här finns möjlighet för såväl butiker som restauranger och caféer att etablera sig.

Parkering och förråd

Brandstationen formar sig kring den gemensamma innergården och öppnar upp sig i riktning mot Stångån. Under gården finns garage med bilparkering som nås direkt från hissen och trapphuset. I källaren finns också såväl lägenhetsförråd som cykelförråd, för att ditt liv i Brandstationen ska bli så bekvämt som möjligt.

Innergården

På innergården kan du umgås med vänner och grannar i pergolan med tak medan barnen leker på lekplatsen eller gårdens umgängesytor. 

En stilren bas

Ett stilrent golv i vitlaserad ask samt vitmålade väggar ger dig en ren bas till dina personliga inredningsdetaljer och inredningsstil. De öppna och välplanerade ytorna gör dessutom bostaden lättmöblerad och uppmuntrar till umgänge och samvaro, medan de stora fönstren släpper in gott om ljus i vardagsrummet och erbjuder fina utblickar.

Köket - hemmets hjärta

Brandstationens kök placeras i halvöppet samband med vardagsrummet och förses med skåp från Marbodal, rymlig arbetsbänk samt vitt blankt kakel. Energisnåla vitvaror i form av induktionshäll, rostfri kyl/frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin ingår i grundinredningen.

Bekväma badrum

Ditt badrum får stora vita väggplattor och ett grått kvadratiskt klinkergolv. Duschen skärmas av bakom en stilren glasvägg.

Tack vare energisnål tvättutrustning från Siemens och vår egendesignade torkställning John blir det dessutom enkelt att sköta tvättbestyren.

Genomtänkt förvaring

Kombinationen av goda förvaringsutrymmen och bra dimensioner gör sovrummen vilsamma och optimerade för nattro.

Alla lägenheter har en bra och genomtänkt förvaring. Förvaringsmöjligheter finns i både skjutdörrsgarderober och klädkammare. Vi bygger dessutom ett separat lägenhetsförråd i källarplanet för säsongsförvaring och saker du inte behöver tillgång till varje dag.

Balkong eller uteplats

Samtliga lägenheter i Brandstationen utrustas med en balkong eller uteplats i ett så gynnsamt solläge som möjligt och många med utblick mot Stångån. Balkongerna placeras med utgång från kök eller vardagsrum för att maximera möjligheterna till umgänge i solen.

Inredningsval

Om du bokar i ett tidigt skede har du möjlighet att sätta en egen prägel på din bostad och handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment. Till ditt JM Original finns dels flera attraktiva, kostnadsfria alternativ att välja mellan men också ett prissatt tillvalssortiment. Alla aktuella alternativ presenteras i katalogen Inredningsval.

Som bollplank har du en av våra inredare, som kan lotsa dig till de delar i sortimentet som är lämpliga för just dina önskemål och ge dig tips om hur du kan tänka kring dina val.

matbord samt i bakgrunden köksskåp med vita luckor

Välplanerat kök med skåp från Marbodal.

köksbord, rostfria vitvaror

Köket är utrustat med energisnåla vitvaror från Siemens.

diskbänk

Här finns gott om arbetsytor.

Från hallen ser man både sovrum och vardagsrum och kök

Öppet samband mellan kök och vardagsrum.

beige soffa och lampa med glaskulor I JM original är väggarna vitmålade. Bokar du din lägenhet i tidigt skede kan du göra tillval som t ex tapet eller annan färg på väggarna.

sovrum med blå fondväggGolvet är i vitlaserad ask.

Badrum med stora vita kakelplattor

Badrummet är helkaklat.

svart skrivbord

Extrarum som kan användas som t ex arbetsrum.

Stilrent boende

Ett stilrent golv i vitlaserad ask samt vitmålade väggar ger dig en ren bas till dina personliga inredningsdetaljer och inredningsstil. De öppna och välplanerade ytorna gör dessutom bostaden lättmöblerad och uppmuntrar till umgänge och samvaro, medan de stora fönstren släpper in gott om ljus i vardagsrummet och erbjuder fina utblickar.

Om området

Centralt Linköping

I detta fantastiska kvarter med ett lyxigt cityläge vid Stångån har du nära till allt. Från tågstationen tar du dig snabbt hem på cykel och är du på stan har du promenadavstånd hem. Väl hemma, passa på att njuta av den vackra åpromenaden till fots eller från din balkong eller uteplats.

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Jämför bostäder