JM does not take responsibility for the translation
Övre Vasastaden

Övre Vasastaden

Linköping

   Innerstadsboende i helt nya kvarter

   Linköping är populärt, det visar den stora inflyttning som sker till staden varje år. Övre Vasastaden blir därför ett välkommet tillskott av nya, moderna bostäder och samtidigt en unik möjlighet för dig som vill vara med och forma ett helt nytt innerstadsboende.

   900 nya bostäder skapas i en första del till en helt ny stadsdel, där hus och gator på ett naturligt sätt får ansluta till befintliga kvarter. Det nya området i Övre Vasastaden ligger på den södra sidan om Industrigatan och sträcker sig från Östgötagatan upp till Bergsrondellen. Arkitekturen bjuder på mångfald och stor vikt läggs vid att utforma utemiljön med trädplanteringar och grönska.  Långsiktig hållbarhet är ett vitalt begrepp i den nya stadsdelen, exempelvis byggs en sopsugsanläggning som kommer att transportera bort hushållsavfallet i rör under marken.

   För dig som bor i Övre Vasastaden är det nära hem oavsett vad du gillar att göra. Tänk vad bekvämt att kunna lämna bilen i garaget och ta en skön promenad genom de vackra kvarteren i Vasastaden till biokvällen eller restaurangbesöket i city. Det är gott om teaterscener i staden och Linköpings konserthus bjuder på musikarrangemang av hög klass. SAAB Arena arrangerar både idrottsliga och musikala arrangemang och det närbelägna handelsområdet Tornby kompletterar innerstadsshoppingen med Ikeavaruhuset och ett 60-tal butiker.

   Slutsålda projekt

   I närheten

   Kolla restider

    Lätt att resa

    I den vackra gamla järnvägsstationen på gångavstånd från Övre Vasastaden väntar du bekvämt på tåg eller buss. 

    I Linköpings kommun finns närmare 40 mil cykelvägar som kommer att kompletteras från Övre Vasastaden. Till Resecentrum cyklar du på några minuter. Övre Vasastaden får dessutom en helt ny busshållplats. Med bil är det smidigt att ta sig från E4:an in mot den nya stadsdelen. Parkeringsplatser finns både under jord och i markplan.

    Linköping City Airport

    Linköping kallas ”flygstaden” och det märks inte minst på den livliga flygtrafiken vid den centralt belägna flygplatsen. Här erbjuds förutom daglig linjetrafik till Amsterdam och Köpenhamn, också charterresor till spännande resmål runt om i världen.

    Handelsområdet Tornby

    Vid handelsområdet Tornby ligger Ikeavaruhuset och ett drygt 60-tal butiker i ett shoppingcenter med gott om parkering och generösa öppettider. Här finns också flera matbutiker. Hit tar du dig på tio minuter med bil från Övre Vasastaden.

    Det finns också vardagsservice på närmare håll i närområdet och i city.

    Cityliv

    Citylivet med ett stort utbud av butiker, restauranger och nöjen är aldrig långt borta för den som bor i Linköpings innerstad. Det är promenadavstånd från Övre Vasastaden till Stora Torget och Ågatan som på senare år har utvecklats till en naturlig mötesplats för Linköpingsborna. 

    Linköpings Teater

    En kort promenad bort ligger Linköpings Teater som invigdes 1903 och är ritad i jugendstil av arkitekten Axel Anderberg. Här huserar Östgötateatern som varje år har en bred repertoar väl värd att besöka.

    Linköping Konsert & Kongress är en av Sveriges största konferens- och konsertanläggningar och ligger mitt i Linköping. Här erbjuds allt från högklassiska musikarrangemang som Brahms och Svansjön till stand up comedy och familjekonserter.

    SAAB Arena

    Hemmaarenan för Linköping Hockey Club med framgångsrika dam- och herrlag. Arenan har plats för drygt 11 000 människor, varav 8 500 sittplatser, och erbjuder både sportarrangemang och musikevent av högsta klass.

    Förskolor och skolor

    Det finns flera förskolor i Övre Vasastadens närområde. Berzeliusskolan är en grund- och gymnasieskola med inriktning på naturvetenskapliga- och tekniska ämnen samt idrott. Katedralskolan är Linköpings äldsta gymnasium inrymt i en vacker skolbyggnad från 1915. Skolan har internationell profil.

    Vasastadens speciella karaktär

    Vasastaden har med sin blandade bebyggelse en speciell karaktär som är utmärkande för stadsdelen. Mindre fastigheter i sten med lummiga trädgårdar skapar ett charmigt inslag i stadsbilden. Större flerfamiljshus i sten från sekelskiftet med vackra entréer och utsmyckning på den putsade fasaden är typiskt för arkitekturen i Vasastaden. Nu förlängs Vasastaden med de nya kvarteren i Övre Vasastaden.

    Jämför bostäder