JM does not take responsibility for the translation
/ 7

Skåne / Centralt Lund

Banmästaren säljetapp 1 Planerat

 • Kommun: Lund
 • Område: Centralt Lund
 • Avgift: Ej fastställt
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress: Revingegatan
  22359 Lund
 • Status: Planerat
 • Tillträde: Kvartal 1, 2022 (Preliminärt)
 • Bostäder: 38

Den 6 maj månad startar VIP-försäljningen av bostäderna i Banmästaren Säljetapp 1. Under den perioden får du som är VIP-kund möjlighet att komma på visning och boka en bostad innan de erbjuds till allmän försäljning. Är du inte VIP-kund, registrera dig här.

Nära allt det bästa som Lund har att erbjuda av kultur, nöjen, cityhäng och smakupplevelser planerar vi Banmästaren med 61 moderna stadslägenheter. På centralt läge vid Revingegatan ska vi bygga två stilfulla byggnader med en klassisk arkitektur som lånar drag från de närliggande Lokstallarna. Vi erbjuder ljusa, vackra bostäder om 1–5 rum och kök med smarta, effektiva planlösningar. De flesta med balkong eller uteplats med fina utblickar över omgivningarna.

Om jag bara hade lite mer tid för dottern, vänner, pappa eller sambon. Om jag bara hade lite närmare till det jag verkligen vill göra. Tänker vi inte alla så ibland? Mitt i Lund gör vi  lite extra plats för det sköna lundalivet. I Banmästaren kan du hitta en vardag där det ryms lite mer tid och närhet till det som betyder något. Din nya hobby, dina nära och kära, favoritcaféet på Bredgatan, universitetets föreläsningssalar, energin från joggingrundan eller helt enkelt tiden att bara slappa i soffan med bästa serien. I Banmästaren bor du mitt i stan med alla möjligheter runt hörnet och med spontaniteten som ny bästa kompis.
Banmästaren kommer att ligga mellan Revingegatan och Hardebergaspåret, granne med Revingelyckans mysiga kvarterspark.

Är detta rätt adress för dig? Då ska du anmäla dig till VIP redan nu och även besöka vår fina visningslägenhet i Lunds Södra på Revingegatan 2B. Välkommen! 

Den första säljetappen består av 38 bostäder.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Två friliggande hus

Banmästaren kommer att bestå av två friliggande lamellhus om 5–7 våningar på vardera sida om en omsorgsfullt utformad kvartersgård. Gården kommer att göras barnvänlig och bjuda in till hopp och klätterlekar i en spännande grön miljö.

På de två första våningarna i den östra byggnaden planeras en förskola som kommer att disponera kvarterets gård dagtid, vardagar. Övriga tider ska gården vara tillgänglig för boende.

Det västra huset ligger vänt mot den lilla kvartersparken, Revingelyckan, som planeras genomgå en förnyelse och upprustning i samband med byggnationen av Banmästaren. I parken finns en liten lekplats och det kulturhistoriskt värdefulla Våghuset som för närvarande rymmer Teater Sagohuset.

Modern bostadsarkitektur med historiskt karaktär

"Längs med Revingegatan och Hardebergabanan samsas hus från skilda tider och i helt  olika stilar: mönstermurade tegelvillor från 1800-talet, strama funktionalistiska putsfasader i gult och vitt, det rosamålade teaterhuset och Lunna töser i vitt och rött. Vi har hittat inspiration i vår närmaste granne Lokstallarnas historiska industriarkitektur. Utmärkande för Lokstallarna och många andra industribyggnader från samma tid är det röda teglet och de spröjsade fönstren med svarta karmar.

Kvarteret är uppdelat i två friliggande lamellhus som bygger vidare på strukturen från Flormansgatan och Norbergsgatan och ger fria utblickar, ljus och rymd.

Banmästarens fasader är uppdelade i tre horisontella fält för att knyta samma byggnadernas volymer till en helhet. Längst ned möter ett klassiskt rött tegel med varmt röda fogar de boende. Längre upp skiftar fogen till en ljusare grå. Som en referens till Lokstallarnas svarta tak är husen mörkast på de översta två våningarna."

Maud Karlström
Arkitekt SAR/MSA Partner
White arkitekter AB

Modernt fullt utrustat kök

När du får nyckeln till din nya bostad är det bara att ta fram dina favoritrecept och bjuda in släkt och vänner till inflyttningsfest. Ett modernt fullt utrustat kök planerat in i minsta detalj finns på plats. Bekvämligheter som energieffektiva vitvaror, induktionshäll, mikro, inbyggnadsugn och helintegrerad diskmaskin. Här finns alla de praktiska detaljer och funktioner som krävs för att skapa nya smakupplevelser.

Genomtänkt bas

Med hänsyn till en genomtänkt färg- och materialskala är basen i inredningen klar när du flyttar in. De tidlösa ytskikten och kloka planlösningarna skapar hem som som är vackra och funktionella. Köken ligger i de flesta bostäderna i öppet samband med vardagsrummet och bjuder in till umgänge. Alla väggar är vitmålade och i hall, kök, sovrum och vardagsrum ligger en slitstark mattlackad ekparkett. Ekparkettens yta är tålig och håller i generationer och är dessutom ett miljömässigt klokt träslag. Här kan du och din familj bo och må bra många år framöver.

FRÄSCHA YTSKIKT I BADRUMMET

Ditt nya badrum får fräscha ytskikt från golv till tak. Väggarna helkaklas med vitt kakel i större format. Till det kommer en grå matt kvadratisk klinker. I badrummet finns även en fullt utrustad tvättavdelning med energieffektiv tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Ovanför tvättutrustningen finns en praktisk bänkskiva i vitt. Med det vita väggskåpet samt kommoden är förvaringsutrymme inget problem.

LÄTT ATT HÅLLA ORDNING

Banmästarens lägenheter bjuder på bra förvaringsmöjligheter i garderober, skjutdörrsgarderober och i klädkammare. Flexibla förvaringssystem som kan kombineras med en mängd praktiskt tillbehör och anpassas efter dina specifika behov gör att det blir
lätt att hålla ordning.

Välkommen in

Kolla restider

  Om området

  Cykelavstånd till det goda livet

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder