JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Skåne / Centralt Lund

Picknick säljetapp 2 Till salu : Se lediga bostäder

Ett boende i grön miljö

 • Kommun: Lund
 • Område: Centralt Lund
 • Pris: 1 700 000 - 5 100 000 kr
 • Avgift: 3 050 - 5 950 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 5
 • Boarea: 42 - 112 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress:
   Lund
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 3, 2021 - Kvartal 4, 2021 (Preliminärt)
 • Bostäder: 48

Picknick blir det första nya kvarteret i Vipeholmsparken. Här skapar vi ett boende för dig som vill fånga ögonblicken och göra dem till långa stunder. I Picknick gör vi plats för både små och större äventyr i vardagen. Du bor med hela Lunds utbud av nöjen, kultur och smakupplevelser mindre än 10 minuter hemifrån. Precis utanför dörren har du många fina picknicksställen och lummiga Hardebergaspåret är Lunds grönaste väg hem.

I Vipeholmsparkens gröna omgivningar planerar vi ett första kvarter med fyra hus i 5–6 våningar och totalt 96 bostäder. Här bygger vi för framtiden. Genom förtätning av staden skapar vi möjligheter till ett modernt och hållbart liv. Närheten till din arbetsplats, skola och centrala Lund gör det möjligt att välja bort bilen till fördel för cykel i vardagen. Våra hus är Svanenmärkta lågenergihus, byggda med modern teknik och sunda material för att vara energieffektiva och resurssnåla. Vi lägger lika stor omsorg om utsidan som insidan av husen och bygger gröna gårdar och trygga gator.

Oavsett om du är föräldraledig och letar kreativa miljöer till dig och barnen, singel som söker stora kärleken, uppslukad av studier på universitetet eller en storfamilj med önskan om lite mer plats för livet – så hjälper vi dig att förverkliga dina flyttdrömmar. 

I andra säljetappen ingår två hus med 48 bostäder om 2-5 rum och kök.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Picknick säljetapp 2

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Husens småskalighet och inbördes placering ger ljusa bostäder med fina utblickar över omgivningarna. De flesta lägenheterna får hörnläge med ljusinsläpp från två väderstreck. Även de mindre bostäderna får stora balkonger med plats för både umgänge och odling. Mellan husen skapas generösa grönytor som delvis upptas av de uteplatser och trädgårdstäppor som hör till bostäderna i entréplan.

Grönt och skönt

Husens småskalighet och inbördes placering ger ljusa bostäder med fina utblickar över omgivningarna. De flesta lägenheterna får hörnläge med ljusinsläpp från två väderstreck.
Balkongerna blir generösa med plats för både umgänge och odling. Spaljéer finns på plats för att underlätta för alla odlingssugna. Även de mindre bostäderna får stora balkonger.
Mellan husen skapas generösa grönytor som delvis upptas av de uteplatser och trädgårdstäppor som hör till bostäderna i entréplan.

Friska tramptag med cykelpool

I garage under husen kommer det att finnas möjlighet att hyra trygg parkeringsplats för bilen. För dig som föredrar pedalkraft finns cykelförvaring under tak på gården. I kvarterets cykelservicestation kan du pumpa däcken och fixa med den egna hojen. För att ytterligare underlätta en hållbar livsstil kommer du att ha tillgång till föreningens lådcykel. Perfekt för transport av såväl barn som veckoinköpet från matbutiken.

Bilpool för ett bilfritt stadsliv

Man kommer långt med bara cykel i Lund. Men ibland behöver du möjlighet att ta bilen. Du kanske ska veckohandla, åka konstrunda på Österlen eller hälsa på släkten i Småland. För att du ska kunna klara ett vardagsliv utan bilägande ordnar vi så att det placeras P-platser för bilpool i området. När du köper en bostad i Picknick bjuder vi också på medlemskapet i bilpoolen de första åren. Du betalar bara när du använder bilen.

I Picknick får du ett extra rum

När du flyttar in i din nya bostad i Picknick behöver du inte reservera ett extrarum för gäster. Istället bokar du det gemensamma gästrummet som finns att tillgå för de boende i föreningen. Du kan enkelt och bekvämt bjuda hem även långväga gäster.

Välplanerat och ljust

Din nya bostad i Picknick är välplanerad med ytor för gemenskap, gott om förvaring och generös balkong eller uteplats med plats för odling. Vardagsrum med stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och vackra utblickar. Naturmaterial, god formgivning och smarta funktioner för varje rum har varit ledord när vi skapat grundinredningen. När du flyttar in ligger ett vacker, ny parkett på alla golv och väggarna är genomgående målade i vitt.

Ett smakfullt kök

I din nya bostad ingår ett enhetligt och smakfullt kök där alla detaljer kompletterar varandra. I grundutförandet finns energieffektiva vitvaror, diskmaskin, micro, induktionshäll och varmluftsugn. Allt är på plats för att du ska kunna skapa nya smakupplevelser. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Fräscha ytskikt i badrummet

I det helkaklade badrummet finns en separat utrustad tvättavdelning med energieffektiv tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Väggarna helkaklas med vitt kakel i större format och på golvet läggs det en grå matt kvadratisk klinker. De fräscha ytskikten gör det lättstädat. Tack vare kommod och vägghängda skåp är det enkelt att hålla ordning och reda.

Var sak har sin plats

Så mycket enklare det blir att hålla ordning när var sak har sin plats. I Picknicks lägenheter har vi byggt in bra förvaringsmöjligheter. Garderober, skjutdörrsgarderober och klädkammare bjuder på plats. Flexibla förvaringssystem som kan kombineras med en mängd praktiskt tillbehör och anpassas efter dina specifika behov gör att det blir lätt att hålla ordning.

Vi ser till att det finns möjligheter till spontana samtal och en stunds paus på gator och torg, på gårdar och i parkrum. De öppna ytorna mellan husen och gårdarna ska vara tillgängliga och användbara. Lekplatser och utegym blir naturliga samlingsplatser. Parken får nya växter och nytt liv medan de ståtliga bokträden längs Hardebergaspåret bevaras och ges mer livsutrymme. På gårdarna görs också plats för också lek, framförallt för de yngre barnen.

Trygg och stimulerande uppväxtmiljö

Vipeholmsparken ska vara ett hållbart val för alla dem som söker en trygg och stimulerande uppväxtmiljö för sina små och stora barn. Flera bra grundskolor finns inom tryggt gångavstånd. När husen vid parken står klara kan barnfamiljer flytta in och hitta en lugn och trygg uppväxtmiljö med bra möjligheter till utelek och nära till skolor och dagis. För de som kommit lite längre i livet finns här utrymme för en aktiv fritid med bekväm närhet till motion, friluftsliv och stadskärnan.

En stadsmässig struktur

Bostadskvarteren i Vipeholmsparken får en stadsmässig struktur med tydliga inslag av grönska och storskaliga träd. I den västra delen ordnas husen i en mer traditionell gårdsstruktur med mysiga, gröna kvartersgårdar medan husen i öster ligger mer fritt i direktkontakt med parken. Husen får en modern arkitektur med stora balkonger eller uteplatser som gemensam nämnare. Stor vikt kommer att läggas på placering av huskropparna så att fina utblickar och solförhållanden skapas.

 

Kommunikationer

Trygga och säkra gång- och cykelvägar kommer att löpa genom området. Anslutning till Hardebergaspåret kommer att finnas på flera ställen så man lätt kan ta sig ut på promenad, jogging, cykeltur eller kanske med rullskidor. Väl ute på spåret kan man antingen välja att ta sig till centrum eller ut på landet mot golfbanor, naturreservat, blommande rapsfält, Fågelsångsdalen eller vidare till Skrylle.

Parkläge för aktiva

Det strategiska läget vid Hardebergaspåret gör Vipeholmsparken till det ultimata boendet för aktiva motionärer. Vare sig du motionerar till fots eller med pedalkraft är det en perfekt utgångspunkt. I närheten av parken planeras även ett nytt utegym där du kan värma upp och stretcha ner efter träningsrundan.

Kolla restider

  Om området

  Cykelavstånd till det goda livet

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder