JM does not take responsibility for the translation
Linero

Linero

Lund

   I närheten

   Kolla restider

    Service i centrum

    Linero ligger i den sydöstra delen av Lunds tätort. Stadsdelen präglas av mycket grönska och en variationsrik blandning av bostadsbebyggelse. Ett par minuter bort från ditt nya boende finns Lineros centrum med det nyligen upprustade Linero Torg. Här fixar du det nödvändigaste i vardagen med välsorterad ICA-butik, apotek, vårdcentral och restaurang. Med ett nattöppet gym finns det inga ursäkter för latmaskar.

    Gröna Linero

    Linero ligger i den sydöstra delen av Lunds tätort. Stadsdelen präglas av mycket grönska och en variationsrik blandning av bostadsbebyggelse. Ett par minuter bort från ditt nya boende finns det nyligen upprustade Linero Torg med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral och restaurang. För dig som vill njuta av vacker natur finns friluftslivet runt hörnet. Tre högars park löper genom hela stadsdelen och i söder och öster ansluter det skånska jordbrukslandskapet.

    Kommunikationer

    Cykelnätet är väl utbyggt och det tar drygt tio minuter att ta sig till och från Lunds centrala delar. Bussförbindelserna är bra, med täta turer under de mest intensiva pendlingstimmarna morgon och eftermiddag/ kväll. Linje 3 trafikerar Vikingavägen och på Dalbyvägen går regionbussar i båda riktningarna. Med bil är du snabbt ute på E22.

    Skola och barnomsorg

    I lärdomsstaden Lund är det aldrig långt till närmsta skola. Kommunala Vikingaskolan och enskilda Maria Montessoriskolan ligger på bekvämt gångavstånd från din bostad. I området finns flera förskolor att välja mellan och för de äldre ungdomarna är det inte långt till gymnasieskolorna i centrum.

    Fritidsaktiviteter

    På Linero har du tillgång till hela Lunds utbud av aktiviteter och nöjen inom bekvämt cykelavstånd. Närmast på hemmaplan finns fotbollsklubben Linero IF och intill Linero IP ligger Vikingahallen med gym, gruppträning och tennis. I parken bredvid finns ett fint utegym och lekplats.

    Jämför bostäder