JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Skåne / Stångby

Stångby Öster 2 Planerat

Stångbys nya hjärta

 • Kommun: Lund
 • Område: Stångby
 • Boendeform: Villa
 • Upplåtelseform: Äganderätt
 • Status: Planerat
 • Tillträde: Kvartal 2, 2022 (Preliminärt)

Detaljplanen för Stångby Öster 2 är under arbete och beräknas antas 2020. Säljstart för JMs bostäder planeras till 2021 med preliminär första inflyttning 2022. Är du intresserad av en ny bostad i Stångby? Anmäl ditt intresse här på hemsidan så kontaktar vi dig med mer information allteftersom projektet fortskrider. Du vet väl att våra VIP-kunder får förtur till nya bostäder? Läs mer och bli VIP-kund här.

I Stångby bor du på landet– fast nära stan. Här är det lite lättare att andas. Lusten får ta plats. Barnens steg blir lite lättare och du hittar mer tid till dig själv och dina nära. I våra nya kvarter i Stångby Öster kommer vi att erbjuda nya bostäder för dig som vill bo med Lund inom bekvämt räckhåll. Vi planerar allt ifrån villor i olika format, både friliggande och radhus, till flerbostadshus med lägenheter i olika storlekar.

Nu ska vi bygga vidare i trivsamma Stångby Öster. På lugnt och naturnära läge planerar vi nya, mysiga bostadskvarter med blandad bebyggelse. Både för trädgårdsälskare och balkongnjutare. Vi tar stadens fördelar och blandar ihop dem med landsbygdens lugn och skönhet. Stångby Öster blir en del av Stångbys nya hjärta med småskaliga bostadskvarter som omger ett nytt bycentrum med Pågatågsstation, skolor och service, stadsdelspark och torg. Här kan du hitta ditt eget drömboende vare sig du vill bo i lägenhet, radhus eller villa.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

När planerna för Stångby Östra dras upp är ambitionerna höga. Med med en harmonisk blandning av villor, radhus, småskaliga flerbostadshus och trivsamma gatumiljöer ska Stångby växa österut. Här ska man kunna bo och trivas i gröna omgivningar vare sig man är ute efter lägenhet med balkong eller hus med trädgård.

I anslutning till järnvägen skapas en attraktivt mötesplats som blir Stångbys nya hjärta. Här bereds plats för handel och närservice och hit kommer även Pågatågsstationen att flyttas. Ett stationstorg kommer att skapas och en ny gång- och cykeltunnel under järnvägen ska knyta samman östra och västra Stångby.

I området skapas vackra gaturum, parker och grönstråk med kopplingar ut i det omgivande landskapet. En ny skola som ligger granne med en centralt belägen park ska byggas i området. Även en ny förskola planeras. Med variation i bebyggelsen och många olika bostadstyper kommer Stångby Öster att bli ett självklart boendealternativ för Lundabor i alla faser i livet. Utbyggd service och goda kommunikationer till arbetsplatser och skolor i centrala Lund bidrar till attraktionskraften.

Bilderna är hämtade från Lunds kommuns samrådshandling/planbeskrivning.
Illustrationer: Benjamin Walfridzon, Lunds kommun.

 

 

Vi bygger vidare i Stångby

Utifrån detaljplanen för Stångby Öster 2 har vi nu möjlighet att slutföra visionen om att skapa det stadsnära men självständiga bostadsområde som vi påbörjade för drygt 10 år sedan. Stångby kan utvecklas till ett boendealternativ där gångavstånd till tåg, handel och service skapar förutsättningar för en naturnära, hållbar livsstil och ett minskat bilberoende. Den framtida skolan som planeras kommer ytterligare att bidra till att Stångby blir en komplett stadsdel för invånare i alla åldrar.

 

Första delen

I Stångby Östers första del har JM byggt småskaliga villakvarter med familjevänliga bostäder där den senaste etappen färdigställdes 2012. Idag är det ett grönskande villaområde där många familjer bor och trivs. Här har vi också anlagt grönområden, planteringar, en park med pulkabacke, fotbollsplan, förskola och lekplatser för de små.

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Stångby

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder