JM does not take responsibility for the translation
Hyllie

Hyllie

Malmö

   Hyllie - Ett nytt centrum med frihetskänsla

   Hyllie är inte bara musikfestivaler, världsmästerskap och spektakulära shoppingcenter. Allt fler hittar också sitt nya hem här. Här finns plats för dig som vill bo klimatsmart och ha nära till kommunikationer, service och grönområden. För dig som vill leva nära både stad och land, där Malmö möter Söderslätt, en kvart från kontinenten.

   I Hyllie skapas framtidens boende redan idag. En grön, tät stad med fokus på hållbarhet, respekt för människans behov av rörelsefrihet och livsrum och omsorg om vårt gemensamma arv.

    

   Projekt i området

   Kolla restider

    Malmö Arena - Möjligheternas hus

    Malmö Arena är det senaste tillskottet till norra Europas moderna arenaflora. Arenan har ett fantastiskt läge och en publikkapacitet på 15 000 åskådare. Det är en attraktiv mötesplats för hela Öresundsregionen med möjligheter för mäss-, konferens, sport-, nöjes- och upplevelsearrangemang.

    Parker och grönområden

    Den goda jordmånen utnyttjas till att skapa grönområden, parker och andningshål i stadslandskapet. Hyllie vattenpark är klar och ligger mitt i centrumområdet och fungerar som dess gröna lunga. Även högt upp i luften, på Emporias tak, har en park motsvarande fyra fotbollsplaner anlagts och kring Hylliebadet och vid foten av Krocksbäcksparkens gröna kullar planerar man för att anlägga Badhusparken.

    Hälsa och motion

    I Hyllie finns flertalet möjligheter till rekreation och träning. Det finns gym och gruppträning både vid Emporia och i Hyllie Badet men även kommer det att anläggas ett utegym i Vattenparken och en motionsslinga, hylliemilen under våren 2016.
    För den häst-intresserade finns Malmö Ridklubb nästgårds och Hyllie IP lockar fotbollsglada barn och ungdomar med både gräs- och konstgräsplan.

    Citytunneln - ett nav för hela öresundsregionen

    I Hyllie är det nära till världen. Här kommer du långt även utan bil. Även om det mesta finns på hemmaplan är det skönt att veta att det är lätt att ta sig både bort och hem.

    Avstånd:
    Malmö C ca 8 min med tåg
    Triangeln ca 4 min med tåg
    Kastrup ca 15 min med tåg

    Service och nöjen

    I hjärtat av Hyllie ligger Hyllie Stationstorg. Här sammanstrålar huvudgator och stråk med byggnader som Malmö Arena, Emporia och Point Hyllie med det nyöppnade Quality Hotel View.
    Hyllie håller snabbt på att bli självförsörjande i fråga om service och rekreation. Den fika- och shoppingsugne kan få mer än sitt lystmäte på Emporia och kring Stationstorget. Här finns också banker, systembolag, läkare och apotek.

    Skola och barnomsorg

    Planeringen för barnomsorg och skolor är en viktig del i Hyllies utbyggnad. Här ska alla få plats att växa och utvecklas från start. Hyllievångskolan med förskola och grundskola åk 1-6 planerar att öppna hösten 2017. Med Hyllies gröna kvaliteter får skolan också ett stort parkområde och en sporthall.

    Malmö International School är en grundskola för årskurs 1-9 där all undervisning sker på engelska. Skolan planerar att flytta till Hyllie hösten 2019. I ett av kvarteren längs Hyllie allé ska en förskola uppföras.

    Jämför bostäder