JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Skåne / Limhamn

Kalkbrottet VIP-försäljning

Storslaget boende på Limhamn

 • Kommun: Malmö
 • Område: Limhamn
 • Pris: 1 650 000 - 5 900 000 kr
 • Avgift: 3 710 - 6 660 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 8
 • Boarea: 50 - 160 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress: Kalkstensvägen
  26131 Limhamn
 • Status: VIP-försäljning
 • Tillträde: Kvartal 3, 2021 - Kvartal 4, 2021 (Preliminärt)
 • Bostäder: 61

VIP-försäljning

Mellan 3-17 juni kan du som är VIP-kund göra köpanmälan på de bostäder du är intresserad av i Kalkbrottet via mina Sidor.

Är du inte VIP-kund, registrera dig här.

Äntligen dags att välja det perfekta boendet för just dig och din familj. Nu ska arkitektens tankar ta form och bli verklighet när vi erbjuder attraktiva lägenheter och radhus i ett vackert kvarter precis vid Kalkbrottet. Här bor du i en inspirerande och spännande miljö som passar alla i familjen. Lika nära stad och nöjen som storslagen natur och hav.

Kvarteret ligger precis vid kalkbrottets norra kant och vänder sig ostört mot ett storslaget panorama i söder. I två vackert teglade bostadshus om 4–5 våningar erbjuder vi cirka 49 lägenheter i storlekar om 2 till 5 rok. Det är modernt utformade bostäder med balkong eller uteplats att njuta av omgivningarna från. I kvarteret görs också plats för 12 stilfulla radhus om 120–160 kvm i två eller tre plan med uteplats och täppa mot den fina kvartersgården. Radhuset i tre plan bjuder också på en härlig takterrass.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Lägenheter med balkong eller uteplats

Vårt kvarter ligger på den sista centrala tomten i området, precis vid kalkbrottets norra kant och vänder sig ostört mot ett storslaget panorama i söder. Vid kvarterets östra sida, längs Limhamnsgårdens allé, ska vi resa två vackert teglade bostadshus om fyra till fem våningar. Husen rymmer totalt 49 välplanerade lägenheter om 2–5 rok med balkong eller uteplats. Gården öppnar sig mot söder och lämnar sikten fri att njuta av grönskan kring kalkbrottet. Grannkvarteren är redan inflyttade eller håller på att färdigställdas och ett stenkast bort ligger Victoria Park med restaurang och spa-bad.

Radhus för hela familjen

Längs kvarterets två återstående sidor bygger vi tolv individualistiska radhus i två plan om 120 kvm, respektive tre plan om 158 och 160 kvm. I dessa charmiga radhus finns plats för hela familjen och lite till. Här får du villaboendets komfort och bostadsrättens bekymmersfrihet i bostäder som bjuder på egen entré mot gatan, uteplats, trädgårdstäppa, generösa sällskapsytor och fyra sovrum. I radhuset om tre våningar kan du välja upp till sex sovrum. Den tredje våningen består som standard av ett stort allrum med utgång till en stor, härlig takterrass om cirka 24 kvm. För den stora familjen finns möjlighet att dela upp allrummet i två sovrum och ett mindre allrum.

Säker parkering under huset

I Kalkbrottet ska det vara lätt att ta sig till och från hemmet. Väljer du pedalkraft så finns det bra cykelvägar i alla väderstreck. Men vi tänker också på dig som är beroende av bilen. Under kvarteret kommer det att finnas ett garage där boende i lägenheterna har möjlighet att hyra parkering för bilen. Torrt och tryggt för din fyrhjuliga vän. Väljer du ett radhus parkerar du i anslutning till husen.

En gård att samlas på

Vi lägger stor vikt vid att skapa en gemensam utemiljö som är både funktionell och fin att se på. I utformning och material lånar vi inspiration från den unika miljön kring kalkbrottet. Gården innanför husen planeras omsorgsfullt med vackra planteringar, lekyta och samlingsplatser för alla åldrar. Här finns också de trädgårdar och uteplatser som hör till radhusen och bostäderna i entréplan.

Stilren och säker bas

Tidlös arkitektur, god formgivning, naturmaterial och smarta funktioner för varje enskilt rum är själva kärnan i inredningen i Kalkbrottets bostäder. Vi vill att du verkligen ska känna dig hemma, må bra och njuta. Genom lägenhetens kök, sovrum och vardagsrum följer en röd tråd med gedigen mattlackad ekparkett och vitmålade väggar. Ekparkettens yta är tålig och håller i generationer och är dessutom ett miljömässigt klokt träslag. Materialet är neutralt i sin ton och passar även om du har möbler i andra träslag. Alla detaljer i vårt sortiment är noggrant utvalda utifrån läge, arkitekturen och dig som ska bo här.

Design och funktion hand i hand

I Kalkbrottet erbjuder vi trivsamma kök där design och funktion går hand i hand. Oavsett om det är idémöte runt köksbordet, matlagningskonst på hög nivå, släktträff eller läxläsning ska köket fungera och vara tillgängligt. Köket är oftast navet i vardagen och vi vill att du både ska kunna umgås och laga mat samtidigt. När du kommer in i din nya bostad står ett modernt fullt utrustat kök och väntar på dig och familjen. Utrustat med bekvämligheter som induktionshäll, mikro, inbyggnadsugn, helintegrerad diskmaskin och kökslådor med mjuk och dämpad stängning.

Ren och fräsch känsla i bad

Oavsett vilken storlek du väljer på lägenhet är badrummet väl tilltaget. Fräscha ytskikt från golv till tak gör det enkelt att hålla rent. Golvklinker och väggkakel har hög kvalitet och är kombinerade för att ge en harmonisk bas. Rummet kaklas med stora vita plattor som sätts liggande med rak sättning som gör att rummet upplevs som rymligare. Golvet får ett slitstarkt, vackert grått klinker. I badrummet har du även separat tvättavdelning med energieffektiva maskiner.

Bra förvaring ger bra ordning

Din nya bostad bjuder på riktigt bra förvaring. Garderober, skjutdörrsgarderober och klädkammare gör plats för det mesta. Flexibla förvaringssystem som kan kombineras med en mängd praktiskt tillbehör och anpassas efter dina specifika behov. Ett förråd i källaren tillhör också varje bostad. Här kan du stuva undan allt det som inte används så ofta.

I den nya stadsdelen vid kalkbrottet i Limhamn finns redan förskola och lekplatser för de små, en fin park, vackra promenad- och joggingstråk för de stora, och storslagna vyer för alla. Här är det lika nära till kvällsdoppet som till träningspasset och all service i Limhamns centrum.

Med bra vägar för både bil och cykel tar man sig lätt in till jobbet i Malmö eller ut på ringvägarna mot omvärlden. På mindre än en kvart cyklar du till Hyllie station och Emporia. Barnen har trygga gång- och cykelvägar till skolor och förskolor i området och det finns bra skolor i Limhamn. Grannkvarteren är redan inflyttade eller håller på att färdigställas och ett stenkast bort ligger Victoria Park med restaurang och spa-bad.

Unik flora och fauna

Limhamns kalkbrott är ett av norra Europas största dagbrott och ett resultat av den industriella brytningen av kalk för tillverkning av cement som pågick här från mitten av 1800-talet och fram till 1994. Nu har naturen börjat ta över men det finns fortfarande mycket kvar som påminner om kalkbrytningen.

Kalkbrottet är cirka 1300 meter långt, 800 meter brett och 65 meter djupt. Går man runt brottet har man gjort en promenad på 4 kilometer. Sedan årsskiftet 2010-2011 är Limhamns kalkbrott ett kommunalt naturreservat. På sikt ska kalkbrottet också bli mer tillgängligt för allmänheten. I dagsläget är det inhägnat och de nedre nivåerna kan endast besökas under guidade turer.

I kalkbrottet finns en unik flora och fauna med över 2000 olika arter av djur, växter och svampar. Men det är kanske framförallt ovanifrån som kalkbrottet utgör en storslagen åsyn med sina kalkstensbranter och karga natur som står i kontrast till den lummiga växtlighet som omger brottet.

Mycket att utforska

Följer du kalkbrottets kant västerut hittar du fina promenad- och motionsstigar som tar dig vidare genom Hammars park och ner till Sibbarps strand. Hammars park är en spännande naturpark med mycket att utforska och här finns också en av Malmös mest populära temalekplatser. Styr du stegen åt andra hållet når du så småningom bostadskvarteren i Elinegård, Djupadal och Hyllie.

Park och lekplats

De nya bostadskvarteren sträcker sig mellan Annetorpsvägen och kalkbrottets norra kant. Centralt genom området sträcker sig Kalkstensvägen med sin fina park där det också finns en liten lekplats. Längre västerut ligger den nybyggda Kalkbrottets förskola där det också finns en allmän lekplats.

Kolla restider

  Om området

  Limhamn

  Limhamnsborna brukar kalla sin stadsdel för en stad i staden. I stadsdelens livfulla centrum finns all den service man kan önska sig; livsmedelsbutiker, apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, många butiker samt ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer. I småbåtshamnen hittar du fiskrökeri, skeppshandel och mycket mer.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Jämför bostäder