JM does not take responsibility for the translation
Bolinder Strand

Bolinder Strand

Järfälla

Bolinder Strand

Bolinder strand är känt för sitt vackra läge intill Mälaren. Här växer ett nytt bostadsområde fram med nyproducerade, ljusa bostäder med öppna planlösningar och balkong eller uteplats. Här bor du med utsikt över Mälarens glittrande vatten, nära pendeltåg som tar dig till city på 25 minuter och med promenadavstånd till den vackra naturen i Görvälns naturreservat.

Bolinder Strand är en del av Sveriges anrika industrihistoria, ett arv som syns tydligt då man valt att behålla områdets K-märkta fabriksbyggnader. De gamla lokalerna moderniseras allteftersom och nya verksamheter växer kontinuerligt fram i området. Några av de företag som etablerat sig här de senaste åren är bl.a. Haglöfs, Beta och Friskis & Svettis. Nyetablering av företag i området sker genom ett noga urval för att passa in i den lugna bostadsmiljön.

I vårt magasin om Bolinder Strand kan du läsa mer om området vad området har att erbjuda, dess historia och varför boende i Bolinder Strand valt att flytta dit. 

Projekt i området

Bo i Bolinder Strand

Kommunikationer

Från Bolinder Strand tar du dig snabbt till Stockholm city med bil eller pendeltåg. På endast några minuters gångväg ligger Kallhäll pendeltågsstation varifrån resan till storstaden tar ungefär 20 minuter.

Projekt Mälarbanan innebär att järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll byggs ut från två till fyra spår vilket ger fler avgångar och säkrare ankomsttider. 

 Läs mer om Trafikverkets utbyggnad av Mälarbanan

Skola och barnomsorg

Järfälla har 20 kommunala och fyra fristående skolor med elever från förskoleklasser till årskurs 9 samt en fristående och fem kommunala gymnasieskolor med olika inriktningar. 

 Läs mer på Järfälla.se

Service

Inom gångavstånd ligger Kallhälls centrum med bland annat livsmedelsaffärer, vårdcentral och apotek. Kallhälls centrum kommer att moderniseras och byggas ut de närmaste åren. 

Ett större utbud av butiker finns i Jakobsbergs Centrum, cirka 7 km bort, där det även finns restauranger, biograf, konsthall och bibliotek. IKEA och Quality Outlet i Barkarby ligger också i närheten.

Sport och fritid

Mellan bostadsområdet Bolinder Strand och vattnet är det inte många meter. Längs strandpromenaden kan du promenera eller prova lyckan med ett fiskespö. Vintertid är det bara att dra på skridskorna och ge sig ut på isen, sommartid lockar Kallhällsbadet med sin fina sandstrand. I närheten finns även flera båtklubbar.

I och kring Kallhälls centrum finns flertalet idrottsanläggningar för både utomhus- och inomhussporter. På bilavstånd ligger det vackra friluftsområdet Ängsjö som erbjuder motionsspår, badplatser och skridskoåkning.

Görvälns naturreservat och slott

I närheten finns Görvälns naturreservat med en mängd vackra strövområden, bland annat ett arboretum med 150 olika trädarter från hela världen. Här ligger även Görvälns slott med anor från 1600-talet.

/ 12

Jämför bostäder