JM does not take responsibility for the translation
Smedjan
Slutsålt

Järfälla / Bolinder Strand

Smedjan

Modern arkitektur nära vattnet

Smedjan

JM planerar för 71 nybyggda bostäder i Smedjan vid Bolinder Strand. Här bor du i en industriromantisk miljö, där gamla k-märkta byggnader från 1900-talet på ett smakfullt sätt blandas med modern arkitektur. I dag är det ett attraktivt bostadsområde i Mälarens närhet där industrilokalerna i tegel med sina karaktäristiska trappstegsgavlar har bevarats.

Bostäderna byggs om ett till fem rum och kök med fokus på genomtänkta planlösningar och smart förvaring. Parkeringsplatser kommer att finnas i ett garage under huset samt på gatan utanför. Samtliga lägenheter får balkong eller uteplats.

I Smedjan bor du nära natur och vatten och kan följa årstidernas växlingar på nära håll. Samtidigt är kommunikationerna väl utbyggda och du har promenadavstånd till Kallhälls pendeltågsstation. Härifrån tar det 23 minuter till Stockholms central, och med bil kommer du snabbt ut på E18.

Situationsplan.

Kolla restider

  Webbkamera Smedjan

  Byggandet av ditt nya hem pågår för fullt. För du vet väl att du kan följa bygget av Smedjan via webbkamera?

   Till webbkameran

  Tegelfasad runt skyddad innergård

  Smedjans två huskroppar byggs runt en skyddad innergård som präglas av grönska, och husen får en tegelfasad som smälter in bland de befintliga fabriksbyggnaderna.

   Läs mer om bostäderna

  Fabrikslokaler och promenadstråk vid vattnet

  Bolinders gamla fabrikslokaler rymmer idag allt från gym till fritidsbutiker. Längs vattnet finns promenadstråk och möjlighet till fiske, och vintertid plogas isen för skridskoåkare. I närheten finns flera båtklubbar samt Görvälns vackra naturreservat.

   Läs mer om Bolinder Strand

  Smedjan är ett energiklassat lågenergihus

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  Energiklassen i det här huset är B och är baserad på en beräknad energianvändning.

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt "Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder”.

   Läs mer om JMs lågenergihus

  Jämför bostäder