JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Stockholm / Kallhäll centrum

Fågelholken Till salu

 • Kommun: Järfälla
 • Område: Kallhäll centrum
 • Pris: 1 700 000 - 4 200 000 kr
 • Avgift: 2 990 - 5 090 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 4
 • Boarea: 45 - 99 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående - Kvartal 3, 2018 (Preliminärt)
 • Bostäder: 89

BOSTÄDER TILL FÖRSÄLJNING I FÅGELHOLKEN

Det går inte längre att finna information om bostäderna i prislistan på jm.se. Kontakta gärna ansvarig mäklare på Nytt Hem för mer information och visning av kvarvarande lägenheter på 08-441 57 00. 

Nu kan du flytta in i det nya kvarteret Fågelholken i Järfälla. Här bor du nära kommunikationer, natur och service. På några minuter når du nyrenoverade Kallhälls station och därifrån är du inne i Stockholms city med pendeltåget på mindre än en halvtimme. Mälarens vatten och Görvälns vackra naturreservat ligger alldeles nära, på kort promenadavstånd.

I Fågelholken hittar du välplanerade lägenheter om 2-4 rum och kök, med spännande 60-talsarkitektur. Här kan du bo i det lägre, svängda huset i härlig grönska eller i höghuset som sträcker sig 10 våningar över marken med panoramautsikt över trädtopparna och Mälarens glittrande vatten nedanför. Oavsett vad du väljer ingår en mysig balkong eller uteplats, de flesta i västerläge.

Lär känna kvarteret genom att kika runt i våra yteffektiva 2 rum och kök i VR-modellen eller läs mer om arkitekturen, det unika ljusinsläppet och tankar kring balkongerna under byggnaderna

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Välkommen till kvarteret Fågelholken i Kallhäll där 89 bostäder fördelas på två sammanfogade huskroppar, ett lamellhus och ett höghus.
Fågelholkens svängda form är inte bara en blinkning till historien. Den möjliggör också smarta, genomgående planlösningar där även de minsta tvåorna får ljusinsläpp från två håll. (visionsbild)
I Fågelholken ingår grundinredningen JM Original som ger dig en hållbar och stilren bas att sätta din prägel på. (visningslägenhet)
Alla produkter är utvalda för sin höga kvalitet och för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. (visningslägenhet)
Bostäderna får en genomgående, mattlackad ekparkett som får en fin patina med åren. Vitmålade väggar ger dig utrymme att själv bestämma färgskala. (visningslägenhet)
Tvättutrustning från Siemens och vår egendesignade torkställning ger ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga. (visningslägenhet)
Vi vet hur uppskattat det är med bra förvaring och planlösningar som funkar. Oavsett storlek på din bostad kan du räkna med att den är planerad för att leva i. (visningslägenhet)
Flygfoto över Kallhäll centrum där kvarteret Fågelholken kommer ligga.
Nere vid Mälaren finns strandpromenader, badplatser och flera båtklubbar.
I Bolinders gamla industrilokaler nere vid vattnet huserar bland annat Friskis & Svettis samt Extremfabriken.
Granne med IKEA ligger Barkarby Handelsplats där du kan shoppa allt du behöver, utan att behöva åka in till stan.
Nya Kallhäll centrum där kvarteret Fågelholken är markerat. (visionsbild)
Situationsplan

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Lamellhus med karaktäristisk böjning

De svängda lamellhusen finns på flera håll i Kallhäll och de flesta härstammar från sextiotalet. Med Fågelholken tillkommer ännu ett, men i modern tappning och med en stadsmässigare framtoning.

– Vi har velat utforma ett kvarter som passar in i sin omgivning men också tillför något nytt till platsen, berättar Eskil Olsson.

Fågelholkens 89 bostäder är fördelade på två sammanfogade huskroppar: Lamellhusdelen med sin karaktäristiska böjning, sina två trapphus och fem våningar. Och mot Kallhälls centrum, ett höghus om tio våningar som blir en del av Kallhälls nya siluett. Från de övre våningsplanen har man en härlig utsikt mot Mälaren och Görvälns naturreservat. I bottenplan görs plats för en kommersiell verksamhet. 

Leve loftgången

Fågelholkens svängda form är inte bara en blinkning till historien. Den möjliggör också smarta, genomgående planlösningar där även de minsta tvåorna får ljusinsläpp från två håll. Här spelar loftgångarna en viktig roll – tack vare dem kan kvadratmeterna fördelas på annat än trapphus. Till skillnad från gamla tiders korridorliknande gångar skärmas Fågelholkens av, så att ytan delas med två grannar som mest. Din entré blir ett av flera mysiga uterum att vistas på.

Uteplatser och balkonger

Alla bostäder har väl tilltagna balkonger, med gott om plats för både odlingar och utemöbler. Glasfronterna släpper igenom ordentligt med ljus och står i skir kontrast till fasadens robusta tegelväggar. De flesta balkonger är vända mot väster.

– Vi är särskilt nöjda med att kunna erbjuda så många stora balkonger i ett fritt västerläge, berättar Kristina Hansson, projektledare på JM. Bor man i bottenplan har man dessutom en uteplats med riktig radhuskänsla, fortsätter hon.

De som har uteplats mot gården har också sin entrédörr där. Skärmväggar och gröna häckar ger en mjuk men tydlig avgränsning. Som att bo i ett eget litet radhus, men med bostadsrättens alla fördelar.

Förråd och parkering

Till varje lägenhet hör ett förråd i källarplan som nås med hiss. Här finns också utrymmen för barnvagnar och rullstolar. Cykelförrådet är placerad så att man smidigt kan rulla ut och iväg på cykelbanan. För bilar byggs ett nytt parkeringsdäck med ett antal hyrbara platser strax intill Fågelholken.

Tryggt med nybyggt

När du flyttar in i en av våra nybyggda bostäder får du ett modernt, fräscht boende med nytt kök, nya golv, nytt badrum och nymålade väggar. När väl möblerna är på plats har du tid över att ägna dig åt det du själv vill.

 Om att köpa nytt

Tidlöst och ljust

Fågelholkens bostäder har en genomgående, mattlackad ekparkett som får en fin patina med åren. Vitmålade väggar ger dig utrymme att själv bestämma färgskala. De gedigna fönsterbänkarna i natursten är lika tåliga som de är klassiska.

Finess och funktion i köket

Köket är planerat för mesta möjliga matlagningsglädje. Vita skåp och blankvitt kakel kombineras med en stilren, grå laminatbänkskiva. Dämpade fullutdragslådor gör det enkelt att komma åt allt du behöver. Energisnåla vitvaror ingår i form av induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och kyl/frys i rostfritt.

Badrum med tvättutrustning

I det helkaklade badrummet bryter stora, vita väggplattor mot kvadratiskt golvklinker i grått. Tvättutrustning från Siemens och vår egendesignade torkställning John, med över tio meters torklängd, ger ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga.

Bra förvaring

Vi vet hur uppskattat det är med bra förvaring och planlösningar som funkar. Skjutdörrsgarderober med flexibel inredning och väldimensionerade rum är JMs specialitet. Oavsett storlek på din bostad kan du räkna med att den är planerad för att leva i.

JM Original

Ett hem från JM ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment JM Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak.

 Läs mer om JM Original

Om området

Kallhäll centrum

I Kallhäll bor du naturskönt med goda kommunikationer, alldeles vid Mälaren 25 kilometer nordväst om centrala Stockholm. Kallhäll centrum har Bolinderberget några hundratal meter bort och ligger i anslutning till Görvälns naturreservat.

 Läs mer

Trygghetspaketet

Dubbel boendekostnadsskydd, tillträdesskydd och trygg förening.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stockholm@jm.se

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 12-16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
Telefon 08 782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

Öppettider:
Tisdag–torsdag kl 14–18
Fredag kl 12–16
Söndag kl 12–16

Bostadsbutiken Älvsjö

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 020 57 00 57
E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

Öppettider:
Tisdag och torsdag kl 12-18
Söndag 12-16

Jämför bostäder