JM does not take responsibility for the translation

Söderdalen

Järfälla

   Söderdalen

   Längs Bällstaån i södra Jakobsberg växer en helt ny stadsdel fram. Under de närmaste åren kommer ett uttjänt industriområde att förvandlas till ett femtontal bostadskvarter med sammanlagt cirka 1 250 lägenheter. Husen i Söderdalen kommer att ligga i en grön parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. Med i planerna för området finns även lokaler för närservice och olika typer av mötesplatser, samt två förskolor.

   Här bor du nära naturen med alla möjligheter till rekreation och sport. I närliggande Jakobsbergs centrum finns ett hundratal butiker och gott om restauranger. Kommunikationerna till Söderdalen är mycket goda oavsett om du väljer bil, cykel eller kollektiva färdmedel.

   JM kommer att restaurera och bredda Bällstaån i samband med att de sista kvarteren byggs. På så vis får området en fin vattenkontakt, och bryggor längs ån erbjuder plats för sol och avkoppling.

   Intresset för våra bostäder i Söderdalen är stort. Vill du få förtur till kommande projekt så rekommenderar vi att du blir VIP-kund. Läs mer och registrera dig här!

   Projekt i området

   Slutsålda projekt

   I närheten

   Kolla restider

    Service och butiker

    Förutom ett hundratal butiker och restauranger i Jakobsbergs centrum finns också bibliotek, post- och bankkontor, flera läkarmottagningar samt barnavårdscentral. Här finns även Vivo och Konsum och i Veddesta ligger Överskottsbolaget och Willys. I Viksjö centrum finns en mycket omtyckt Ica Kvantum.

    Vid Barkarby Handelsplats finns IKEA samt över 80 butiker och varuhus. Inom området ligger även Stockholm Quality Outlet.

    Sport och fritid

    Alldeles intill Söderdalen ligger Järfälla Sportcenter med sporthall, simhall, tennisbanor, fotbollsplaner och ishall.

    Föredrar du utomhusaktiviteter har du fina möjligheter i områdets nya parkområden och längs Bällstaån. Dessutom är det inte långt till Järvafältet, ett fantastiskt naturreservat med en bred flora och fauna och många vackra promenad- och joggingstråk.

    I den västra delen av Järvafältet ligger Säby Gård. Här finns stall med ridhus och café. Här ligger också fågelrika Säbysjön som är ett populärt tillhåll för fågelskådare.

    Görvälns slott och naturreservat

    Görvälns naturreservat är en annan plats som erbjuder underbara upplevelser intill Mälaren. Här kan du ströva runt i ett arboretum med 150 olika trädarter från hela världen. Vintertid är detta även ett populärt utgångsställe för en skridskotur på Mälaren. Intill i Bruket finns slalombackar och längdskidåkningsspår.

    Här ligger också vackra Görvälns slott som erbjuder sagolika vistelser i slottsmiljö. Det är ett populärt ställe för bröllop, en lyxig weekend, konferenser eller kulinariska upplevelser i restaurangen.

    Goda kommunikationer

    Söderdalen har ett centralt läge med närhet till Jakobsbergs centrum och pendeltågsstationen. Med pendeltåget tar det 19 minuter till Stockholms central.

    Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E4 in till Stockholm, tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista.

    Ett parkeringshus byggs som bullerskärm mot järnvägen och för besökare kommer det att finnas parkering längs gatorna.

    Runtom Söderdalen och i hela kommunen finns det gott om fina cykelbanor oavsett om du vill cykla till jobbet eller bara ta en skön cykeltur i naturen.

    Förskola, skola och gymnasium

    I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- alternativt cykelavstånd från Söderdalen.

    Här finns även ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det många familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

    En del av det nya Jakobsberg

    Vår vision är att Söderdalen ska bli en plats som väcker stolthet och engagemang hos såväl invånare som kommunen och JM. Vi vill ge de som bor här en god tillvaro genom att skapa ett vackert, varierat och mysigt område, präglat av gemenskap och engagemang. Ett område där det är lätt att känna sig hemma och känna delaktighet. Förhoppningsvis bidrar det även till en positiv bild av det nya Jakobsberg som ska växa fram de närmaste åren.

    Jämför bostäder