JM does not take responsibility for the translation
08

fredag

juli

2016

På väg hem längs spåren

Från Jakobsbergs station går tåget hela vägen in till Stockholm city och tillbaka. Avgångarna är många – tågen går upp till sex gånger i timmen i rusningstrafik – och resan tar inte mer än 20 minuter. Häng med på en resa längs spåren genom att följa ledtrådarna. Vart är vi på väg?

10 poäng

Vi lämnar Sveriges största järnvägsstation – en central knutpunkt där omkring 200 000 resenärer passerar varje dag. Vår resa går visserligen i nordvästlig riktning, men namnet på området där vårt resmål ligger för tankarna i helt andra väderstreck.

8 poäng

Bara tre minuter in i vår resa gör vi vårt första stopp för av- och påstigning vid Karlbergs station. Den kommer dock att upphöra som pendeltågsstation för att ersättas av en underjordisk variant då Citybanan står färdigbyggd 2017. Och på tal om färdiga byggen: vår slutstation kommer snart att byggas ut för att slussa regionaltåg till såväl Uppsala som Västerås.

6 poäng

Strax därpå kommer nästa stopp: Sundbyberg. Nu har vi inte ens en kvart kvar till vårt resmål. Kanske dags att planera maten? I anslutning till avstigning finns flera populära restauranger. Om du inte orkar traska några hundra meter hem förstås; till området vars namn påminner om en person som möjliggör bakning.

4 poäng

Via Spånga station kommer vi snart till Barkarby. Nu har vi inte alls långt kvar till vårt resmål. Här huserar Barkarby handelsplats med sina över 80 butiker – bland annat IKEA och Stockholm Quality Outlet. Perfekt för dig som tänker bosätta dig i en nyproducerad bostad vid målet vars slutkläm påminner om ett osmutsigt djur.

2 poäng

19 minuter efter avfärd stannar tåget och vi hoppar av på perrongen vid Jakobsbergs station. Vår resa fortsätter till fots eller med cykel den sista biten som tar oss till vårt slutmål: kvarteret Mjölnaren i Söderdalen.

Jämför bostäder