JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Stockholm / Söderdalen

Vatten­kvarnen 2 Planerat

Underbart ljust läge vid parken

 • Kommun: Järfälla
 • Område: Söderdalen
 • Pris: 1 395 000 - 3 095 000 kr
 • Avgift: 2 854 - 4 208 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 3
 • Boarea: 32 - 74 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Planerat
 • Tillträde: Kvartal 4, 2019 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 58 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 20

BLI VIP-KUND OCH FÅ FÖRTUR!

I augusti planerar vi att säljstarta Vattenkvarnens sista trapphus till våra VIP-kunder. Läs mer om vår köpprocess och bli VIP-kund nu för att få chans till förtur när bostäderna släpps till försäljning.

Se våra lediga bostäder i Vattenkvarnen 1.

I vacker parkmiljö med grönområden och vattenspeglar, mitt i Söderdalen, hittar du kvarteret Vattenkvarnen. De nyproducerade bostadsrätterna har flexibla planlösningar och är utformade för att ta tillvara på varje kvadratmeter oavsett om du letar efter en etta eller en femma.

Alldeles intill Vattenkvarnen planeras för en grön park med gott om utrymme för lek och aktiviteter, umgänge med familj och vänner, eller att bara strosa runt i. Du som bor här har alla möjligheter till en aktiv fritid med gångavstånd till både simhall, sporthall och idrottsanläggningar.

I närheten ligger Jakobsbergs centrum som erbjuder shopping, service och restauranger. Där finns även en biograf. Från Jakobsberg pendelstation tar det 19 minuter till T-centralen. Barkarby handelsplats med bland annat IKEA ligger också på behagligt avstånd från Vattenkvarnen.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Mikaela och Alice: "Fint att ha sin syster som granne"

Balkonger och innergård

Nästan alla lägenheter får balkonger eller uteplatser, vissa till och med två. Balkongerna ut mot gatan är infällda. I punkthuset blir balkongerna istället något större och välvda så att de sträcker sig runt hörnen.

Mellan husen finns en innergård som är upphöjd från gatan för att åstadkomma en skyddad miljö för de boende. Här planteras lökväxter, bärbuskar och träd. På gården finns en mindre lekplats, en mysig pergola att sitta under, samt en större gemensam sittavdelning med plats för grillning och umgänge. I samband med byggandet av Vattenkvarnen anlägger vi även en park bara någon minuts gångväg från husen – en perfekt tillflykt under soliga sommardagar.

Arkitekterna berättar

”Vi har utformat husen i de kringliggande kvarteren, så att de har ett tydligt släktskap. De olika byggnaderna får dock sin egen karaktär genom att de har helt olika tegelkulör. Genomgående så får fasaderna mot gården en ljusare kulör än de som vetter mot gatan, för att få utrymmet att kännas ljusare. Punkthusen har rundade hörn, eftersom tomterna var rundade enligt detaljplanen, men även för att vi ville ge huset en mindre kompakt känsla.”

Så säger Eskil Olson från arkitektbyrån BAU, till vänster i bild. Tillsammans med Gabriele Kallmén till höger har han ritat både Vattenkvarnen och Mjölnaren.

Smarta, nya planlösningar

Husen i Vattenkvarnen innehåller många mindre lägenheter ritade för att ta tillvara varje kvadratmeter, för att skapa rymd och ge alternativ för möblering. Husen erbjuder också större lägenheter, som även de har smarta flexibla planlösningar. Femmorna har till exempel dubbla balkonger, ett extra badrum och en avskiljbar del av lägenheten som är försedd med separat ingång.

Bil eller cykel?

Varje lägenhet har ett eget förråd i källaren till respektive hus, där finns även cykelrum och förråd för barnvagnar och rullstolar. Cykelparkering placerar vi också på gården. Längs järnvägen kommer ett parkeringshus att byggas. Provisorisk markparkering ordnas tills garaget är färdigbyggt. I lamellhusets bottenvåning, ut mot Järfällavägen kommer det att finnas en restauranglokal.

I Vattenkvarnen byggs en gemensamhetslokal som kan nyttjas av föreningens medlemmar för privata event eller gemensamma aktiviteter. Här finns också övernattningsmöjlighet om föreningens styrelse beslutar om det.

Köket är hemmets hjärta

Köket är hemmets hjärta, och förutom att ha rätt utrustning för att laga och äta mat ska det vara ett rum att trivas i. Vattenkvarnen har därför fått moderna kök utrustade med energisnåla vitvaror med induktionshäll, inbyggnadsugn och mikrovågsugn i högskåp eller väggskåp, kyl/frys i borstat rostfritt stål och helintegrerad diskmaskin från Siemens. Här finns gott om praktiska arbetsytor och miljövänlig källsortering. Vita köksskåp från Vedum, antracitgrå bänkskivor och ljusa trädetaljer bildar tillsammans en funktionell och trivsam harmoni.

Ekparkett och vita väggar

På golvet i din nya bostad har vi lagt en mattlackad ekparkett, som samspelar fint med andra träslag och får en vacker patina med åren. Vitmålade väggar ger dig en ren fond och framhäver dina personliga inredningsdetaljer. Planlösningarna är öppna och ljusa, och oavsett vilken storlek på bostad du väljer så är förvaringsmöjligheterna goda. Här finns klädkammare eller skjutdörrsgarderober utrustade med hylla, klädstång och trådbackar.

Helkaklat i badrummet

De ljusa färgskalorna dominerar även i badrummet, med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Snyggt, fräscht och mycket lättstädat. Alla badrum utrustas dessutom med moderna, energisnåla tvättmaskiner och tumlare – kombimaskiner i de minsta lägenheterna – så att du aldrig mer behöver tänka på tvättider. En fin extradetalj är att alla badrum med duschar utrustas med en snygg, avskärmande glasvägg som ger en stilren touch.

Se Söderdalen i AR!

Antingen använder du QR-koden för att ladda ner AR-appen för Söderdalen till din mobil eller iPad.

Eller så söker du via mobiltelefon eller iPad på AR Nybyggnation, letar rätt på Söderdalen och laddar ner. Därefter klickar du på 3D-vy, scannar av omgivningen och placerar ut modellen.

Notera att du efter nedladdning av appen kan välja mellan två olika AR-vyer i listvyn: Söderdalen område eller den mer detaljerade vyn Söderdalen park.

Här ser du om din mobil är kompatibel med AR-appen

Om området

Söderdalen

Längs Bällstaån i södra Jakobsberg växer en helt ny stadsdel fram. Under de närmaste åren kommer ett uttjänt industriområde att förvandlas till ett femtontal bostadskvarter med sammanlagt cirka 1 250 lägenheter. Husen i Söderdalen kommer att ligga i en grön parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. Med i planerna för området finns även lokaler för närservice och olika typer av mötesplatser, samt två förskolor.

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 12-16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
Telefon 08 782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

Öppettider:
Tisdag–torsdag 14–18
Fredag 12–16
Söndag 12–16

Bostadsbutiken Älvsjö

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 08-782 11 12
E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

Öppettider:
Tisdag och torsdag 12-18
Söndag 12-16

 

Jämför bostäder