JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Stockholm / Dalénum

Ypsilon Dalénum Till salu : Se lediga bostäder

Ägarlägenheter på Lidingö

 • Kommun: Lidingö
 • Område: Dalénum
 • Pris: 2 590 000 - 14 500 000 kr
 • Samfällighetsavgift: 980 - 4 330 kr
  Inkluderat varmvatten
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 32 - 142 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Äganderätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 3, 2020 - Kvartal 1, 2021 (Preliminärt)
 • Bostäder: 101

Har du upptäckt Dalénum och är intresserad av att äga din bostad till låga månadskostnader och med stor personlig frihet? Då är ägarlägenheterna i Ypsilon Dalénum något för dig. I Ypsilon erbjuder vi exklusiva, nyproducerade bostäder för ett bekvämt och bekymmersfritt boende i Lidingös nyaste stadsdel.

Kvarteret Ypsilon förenar genuin byggmästartradition med smarta planlösningar och modern teknik. Lägenheterna är flexibla och genomtänkta – här ska det vara lätt att möblera, vare sig du bor i en kompakt enrummare eller i en rymligare femma.

Ypsilon, som utgörs av en 5-6 våningar hög lamellbyggnad (etapp 1) med ett högre avslutande punkthus om 8 våningar (etapp 2), omfattar totalt 101 bostäder om 1-5 rum och kök. Ettorna är försedda med fransk balkong mot gården i öster och övriga lägenheter har antingen balkong, uteplats eller i vissa fall även terrasser i bästa läge. På ”topfloor” i punkthuset (etapp 2) hittar vi Ypsilons största bostäder om 130 respektive 142 kvm, båda med tillhörande takterrass om dryga 40 kvm i bästa läge. 

Med ägarlägenheten i Ypsilon följer även en tillhörande parkeringsplats (undantaget ettor och ett fåtal tvåor) som är knuten till bostaden genom deltagande i en separat gemensamhetsanläggning.

En ägarlägenhet kan du utan vidare sälja, pantsätta eller hyra ut. Det är också möjligt att köpa dessa bostäder som juridisk person. Upplåtelseformen är sedan länge den vanligaste i Europa, men är fortfarande relativt ny i Sverige. Läs mer om att bo i ägarlägenhet

Bankkontakt för dig som är intresserad av Ypsilon
För JMs kvarter Ypsilon i Dalénum erbjuder SEB Lidingö finansiering för ägarlägenheter, med villkor lika äganderätt i småhus. För ytterligare information, kontakta gärna SEB Lidingö på tel: 08-639 51 60 alternativt mail: kontakta5372@seb.se

Är du intresserad av ägarlägenheter i andra delar av landet? Läs gärna om våra ägarlägenheter till salu i Luthagen i Uppsala.  

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Ypsilon Dalénum

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

fördelar med ägarlägenheter

Formen är idealisk för dig som bor utomlands på vintrarna, säsongsarbetar på annan ort eller av andra skäl vill kunna hyra ut din bostad utan hinder. Du betalar inte för några gemensamma lån. Dina kostnader är dina, vilket också ger dig goda möjligheter att påverka dem. Du kan även pantsätta och belåna din bostad precis som en villaägare kan göra.

Eftersom en del av köparna kommer att se ägarlägenheten som en investering, kommer formen att göra fler bostäder tillgängliga på hyresmarknaden. Formen gör det enklare för dig att investera i din bostad. En ägarlägenhet kan även köpas av juridisk person. 

Vad betalar jag för?

I ett flerbostadshus med ägarlägenheter förekommer inga gemensamma lån. När du köper en ägarlägenhet betalar du 100 % av värdet på bostaden – precis som vid ett småhusköp. Köper du däremot en nyproducerad bostadsrätt utgörs, beroende på föreningens belåningsgrad, en andel av den totala köpeskillingen av ett lån hos bostadsrättsföreningen.

Din månadsavgift i Ypsilon kommer att bli betydligt lägre än en traditionell bostadsrättsförening. I en bostadsrättförening är en betydande del av månadsavgiften räntekostnader och amortering på bostadsrättsföreningens lån - det finns inte här. Däremot betalar du varje månad en avgift till samfällighetsföreningen som täcker drift och underhåll av gemensamhetsanläggningarna. 

Samfälligheten - så funkar den

En samfällighetsförening hanterar till viss del samma frågor som en bostadsrättsförening. Hissar och trapphus, tak och fasader, ledningar och avlopp är alla exempel på delade resurser som kräver gemensamma beslut och insatser.

Frågor som rör din egen bostad har samfälligheten däremot inga befogenheter över. Föreningen behöver inte ge sitt godkännande för exempelvis uthyrning, överlåtelse eller ombyggnationer. Det är du som äger – och du som bestämmer.

Vad är en ägarlägenhet?

Sedan 2009 har vi en ny ägandeform i Sverige: ägarlägenheter. Det innebär att du nu har möjligheten att äga och få lagfart på din egen bostad i ett flerbostadshus, vilket kan liknas med ”radhus på höjden”. Här disponerar du helt och hållet över din lägenhet och kan måla om, byta kök, hyra ut och göra nästan vad du vill i din lägenhet. Du ges också samma möjligheter att pantsätta, belåna och överlåta din fastighet precis som du har när du äger en villa eller ett radhus. Lär mer om ägarlägenheter här på Lantmäteriet

Vad är skillnaden mellan en ägarlägenhet och en bostadsrätt?

En ägarlägenhet är en fastighet som innehas med direkt äganderätt. Precis som för småhus är utgångspunkten att ägaren har rätt att självständigt förfoga över fastigheten, till exempel genom att överlåta, pantsätta och hyra ut den.

Detta skiljer sig mot bostadsrätten, vilken är en nyttjanderätt till en bostadslägenhet och vilar på en föreningstanke. Nyttjanderätten är där knuten till en andel i en bostadsrättsförening, som äger fastigheten där lägenheten är belägen. Medlemmens rätt att själv förfoga över huset eller lägenheten är i flera avseenden begränsad. Det krävs till exempel särskilt tillstånd för upplåtelse i andra hand, och för att en överlåtelse ska vara giltig måste förvärvaren först beviljas medlemskap i föreningen.

Så jag får hyra ut min lägenhet?

Ja. Du äger och disponerar din lägenhet fullt ut och vill du hyra ut den i andra hand går det bra och du behöver inte ansöka om lov någonstans.

Men, är jag inte med i en bostadsrättsförening?

Nej. Dock behöver du tillsammans med dina grannar äga och sköta mark och anläggningar utanför din egen fastighet så som trapphus, parkeringsplatser och andra gemensamma utrymmen. För detta bildas en samfällighetsförening för att juridiskt skydda sådant gemensamt ägande och det är ett bra sätt att organisera skötsel av gemensam mark och anläggningar. Läs mer om samfälligheter på Lantmäteriets hemsida

Vem tar ansvar för det jag och mina grannar gemensamt äger?

Samfällighetsföreningen har ansvaret, och eftersom alla lägenheter ingår i samfällighetsföreningen så är det du, gemensamt med dina grannar, som kommer överens om hur detta ska skötas.

Har JM byggt ägarlägenheter förut?

Ja, vi har tidigare byggt ägarlägenheter på Lidingö. 2016 stod Dalénum Ägarlägenheter färdigt. Vi har även ägarlägenheter till salu vid Liljeholmskajen i Stockholm och i Luthagen i Uppsala.   

En stilren grund

Med vitmålade väggar blir det enkelt att tänka ut en egen färgskala till ditt nya hem. Mattlackad ekparkett åldras snyggt och utgör en sober, neutral grund för din inredning. Fönsterbänkarna är gjorda av gedigen natursten.

Högklassigt kök

Köket utrustas med inbyggnadsugn och induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn, helintegrerad diskmaskin samt kyl/frys med energiklass A. En tålig bänkskiva i grå laminat bryter av mot vita skåpsfronter och kakelplattor.

Helkaklat badrum

Väggarna i badrummet är klädda i vitt, blankt kakel medan golvets klinkerplattor går i dovt grått. Med tvättmaskin och torktumlare (alternativt kombimaskin) samt vägghängd torkställning får ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga.

Genomtänkt förvaring

Vi vet hur högt våra kunder värdesätter bra förvaringslösningar. Därför gör vi plats för praktiska klädkammare eller smidiga skjutdörrsgarderober i alla Ypsilons lägenheter. Till varje bostad hör också ett separat förråd för sådant som du inte behöver omedelbar tillgång till.

Dina inredningsval

Du som bokar i ett tidigt skede har möjlighet att välja egna detaljer ur vårt tillvalssortiment. Till din hjälp har du en inredare som lotsar dig rätt utifrån dina önskemål och behov. Efter att du tillträtt bostaden står det dig fritt att ändra interiören som du vill. Så länge du inte gör några ändringar på samfällighetens byggdelar eller bryter mot gällande bygglagstiftning kan du i princip göra som du önskar med din ägarlägenhet i Ypsilon.

Fasaden

Fasaden kläs i tegel som bitvis kompletteras med skivmaterial och träpanel. Resultatet blir en arkitektonisk hyllning till Dalénums industriella historia, som dessutom kräver minimalt med underhåll. 

Maxade, flexibla planlösningar

Du behöver inte bo stort för att bo bra. Viktigare är att planlösningarna är kompatibla med det liv du lever. I många av Ypsilons bostäder kan du själv välja bort en vägg om du vill. Generellt har vi skalat ner ytorna för att kunna erbjuda fler och smartare bostäder. Men trivseln, tummar vi aldrig på.

Balkong, uteplats eller terrass

Alla ettor i Ypsilon får franska balkonger med utanpåliggande räcken. Lägenheterna högst upp i trapphusen ett, två och fyra får var sin stor terrass i bästa solläge. Övriga lägenheter får antingen balkong eller en privat uteplats mot innergården.

Högst upp i punkthuset, som utgör etapp 2, ligger kvarterets två största bostäder, båda med tillhörande takterrass om dryga 40 kvm i bästa läge.

Förråd för prylar och cyklar

Till varje bostad hör ett förråd. Bor du i uppgången närmast vattnet, eller i någon av de större lägenheterna i övriga trapphus, tar du hissen ner till entrévåningen i trapphus fyra där förråden är placerade. De mindre lägenheterna i de övriga tre trapphus har sina extrautrymmen i en separat byggnad på gården. Från Radiovägen kommer du också åt ett särskilt rum för cyklar.

Smart parkering

Med ägarlägenheten i Ypsilon följer även en tillhörande parkeringsplats (undantaget ettor och ett fåtal tvåor) som är knuten till bostaden genom deltagande i en separat gemensamhetsanläggning. Parkering sker smidigt och säkert i garaget under gården som, för att hantera den gemensamma ytan på effektivast tänkbara sätt, är utrustat med automatiska parkeringsplattformar. Håll fram din personliga passerbricka så flyttar sig plattformarna och din plats blir tillgänglig med stort och bekvämt avstånd till övriga bilar. 

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Dalénum på Lidingö

  I det tidigare AGA-området på Lidingö växer ett helt nytt bostadsområde fram. I Dalénum planerar JM att uppföra drygt 1000 nya bostäder. Området beräknas färdigställt år 2020.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Bostadsbutiken Stureplan

  Besöksadress:
  Stureplan 19, Stockholm
  Telefon 08-782 11 11
  E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

  Öppettider:
  Måndag-fredag 10-18
  Lördag 12-16

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
  Telefon 08 782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag–torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Bostadsbutiken Älvsjö

  Besöksadress:
  Kabelverksgatan 5, Älvsjö
  Telefon 08-782 11 12
  E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

  Öppettider:
  Tisdag och torsdag 12-18
  Söndag 12-16

   

  Jämför bostäder