JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Stockholm / Kvarnholmen

Sillkajens platå 1 Planerat

På solsidan av Kvarnholmen

 • Kommun: Nacka
 • Område: Kvarnholmen
 • Avgift: Ej fastställt
 • Antal rum: 2 - 5
 • Boarea: 64 - 160 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Planerat
 • Tillträde: Kvartal 4, 2022 (Preliminärt)
 • Bostäder: 55

Bli VIP-kund!

Vill du bo här? Läs mer om vår köpprocess och bli VIP-kund nu för att få chans till förtur när bostäderna i Sillkajens platå 1 släpps till försäljning.

Välkommen till Sillkajen på Kvarnholmens sydsida. Här bygger vi totalt 450 bostäder med utblick mot Svindersviken, där aktivitet enkelt kombineras med rofyllt lugn. Först ut är kvarteret Sillkajens Platå 1 som ligger uppe på Kvarnholmens höjd, med utsikt mot Svindersviken och med viss utblick mot hamninloppet. Här har vi tagit fasta på livet mellan husen där gårdar, torg och kaj utformas för såväl möten som egen tid. Allt detta i härligt söderläge. Helt enkelt en plats att längta hem till.

Sillkajens Platå består av totalt 97 bostäder uppdelade i två säljetapper. Den första etappen innefattar 55 bostäder i två punkthus som ligger i souterräng med en höjd som varierar mellan 5 och 7 våningar. Alla lägenheter har balkong, uteplats eller terrass och mellan husen finns gemensamma, grönskande innegårdar i söderläge med plats för umgänge, lek och rekreation. Boendeparkering finns i två plan garage under husen och för den som cyklar finns det serviceplats där man även har möjlighet att spola av sin cykel.

Med bussen från Kvarnholmsvägen tar du dig till Slussen på 15 minuter. En promenad bort ligger Kvarnholmens egen båtbrygga där du kan ta pendelbåten till Nybroplan och njuta av morgonsolen över Stockholms inlopp.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

I etapp ett säljstartar vi de två husen belägna närmast stan, vilka innefattar totalt 55 bostäder med lägenhetsstorlekar om två till fem rum och kök. Trapphusen med entréer nås från Kvarnholmsvägen samt från den gemensamma innergården. Boendeparkering finns i två plan garage under husen. 

Förråd och cyklar

Varje bostad har ett eget lägenhetsförråd i källaren som nås via trapphuset. På källarplan finns också barnvagns- och rullstolsförråd samt cykelrum. Här finner du dessutom en serviceplats för cyklar, där man bland annat har möjlighet att spola av cykeln.

Gemensamma lokaler

I Sillkajens Platå finns en stor gemensamhetslokal samt övernattningsrum för uthyrning till föreningens medlemmar. Gemensamhetslokalen är på ca 66 kvm och har ett fullt utrustat kök samt en generös uteplats mot söder.

Grönskande innergårdar

På de gröna, privata innergårdarna finns planteringsytor, sittytor, gräsmattor samt en lekplats med sandlåda. Gårdarna ligger i söderläge och öppnar sig mot Svindersviken. De lägenheter i markplan som har uteplatser vetter även mot de grönskande innergårdarna. 

Stilrena kök

Köket i Sillkajens Platå stilrent inrett med vita, släta luckor, vitt blankt kakel samt antracitgrå bänkskiva. Här finner du energieffektiva vitvaror i rostfritt, rostfri blandare, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, samt helintregrerad diskmaskin som ger dig alla förutsättningar att lyckas i köket. 

Badrum i vitt och grått

I badrummet är inredda i neutrala färger med stilrena vita, blanka kakelplattor och golv i grått klinker. Badrummet rymmer även en praktisk kommod med tvättställ i vitt, duschvägg i klarglas samt tvättutrustning med förvaring i väggskåp ovanför.

Smart förvaring

Förvaring finns i skjutdörrsgarderober och i flera lägenheter finns även klädkammare. De är grundutrustade med inredning som du enkelt kan anpassa eller komplettera efter dina behov. 

Inredningsval

Den fasta inredningen, JM Original, komponeras av våra inredare med fokus på form, funktion och hållbarhet. För att du ska kunna sätta en egen prägel på din bostad kan du också handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment.

 Läs mer om inredningsval och JM Original

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Lär känna Kvarnholmen

  På Kvarnholmen växer ett unikt bostadsområde fram i en industrihistorisk miljö, alldeles intill Stockholms inlopp. Här hämtar de nya husen inspiration från gamla tegelbyggnader, kvarnar och silos. Flera byggnader i området restaureras och byggs om till lägenheter.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Bostadsbutiken Stureplan

  Besöksadress:
  Stureplan 19, Stockholm
  Telefon 08-782 11 11
  E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

  Öppettider:
  Måndag-fredag 10-18
  Lördag 12-16

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
  Telefon 08 782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag–torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Bostadsbutiken Älvsjö

  Besöksadress:
  Kabelverksgatan 5, Älvsjö
  Telefon 08-782 11 12
  E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

  Öppettider:
  Tisdag och torsdag 12-18
  Söndag 12-16

   

  Jämför bostäder