JM does not take responsibility for the translation
Nacka Stad

Nacka Stad

Nacka

   Nacka Stad

   Nacka utsågs nyligen till Årets superkommun 2018 och närhet till natur, handel och kultur gör att många vill flytta hit. För att möta den ökande befolkningen planerar Nacka kommun för 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser på västra Sicklaön i det nya område som kallas Nacka stad.

   Nacka stad ska vara en nära och nyskapande del av Stockholm där det är attraktivt att leva, vistas och verka. I dessa planer ingår en utbyggnad av tunnelbanans blå linje. JM planerar här för två nya kvarter i centrala Nacka bredvid det gamla vattentornet, ett landmärke väl synligt från långa avstånd. Härifrån har du gångavstånd till shopping i Nacka Forum, samt till Nacka Strands brygga där den populära pendelbåten till Nybrokajen avgår.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Nyckelviken

    Nyckelviken med sina gamla ekar varvat med ängsmark och raviner ligger nära Nacka strand och här finns flera välskötta gång- och cykelvägar, bland annat en motionsslinga på drygt 5 km samt ett utegym. I området finns klippor och mindre sandstränder som passar för bad. Vid Nyckelvikens Herrgård kan du strosa i trädgården, besöka hembygdsmuseet, luncha eller ta en fika på terrassen med utsikt över Saltsjön. Visningsgården med kor, hästar, höns, kaniner, får och grisar samt ponnyridning på helgerna är också ett fint utflyktsmål.

    Bad, motion och natur

    Nacka kommun har tretton naturreservat med det stora Erstaviksområdet som bas. Bastusjön och Långsjön är de sjöar som ligger närmast Vattentornet Södra, men hela Nackaområdet är rikt på insjöar. Källtorpssjön vid Hellasgården är populärt året om med badplats på sommaren och skridskois på vintern. Här finns bland annat bastu, bangolf, utegym och ett antal löp- och skidspår med elljus, området är också omtyckt av mountainbikecyklister.

    Kommunikationer

    Det är lätt att bo i Nacka och åka kollektivt eftersom det finns så många alternativ att välja mellan. Bussarna till och från Nacka Forum och Nacka Strand går oftare än var tionde minut i högtrafik, och till Slussen från Nacka Strand tar det cirka 20 minuter.

    Från Nacka Strand kan du ta pendelbåten Sjövägen som går mot Nybroplan i ena riktningen och Lidingö/Frihamnen i andra. Under sommaren avgår fler turer och till år 2020 ska Sjövägen utökas och kommer att angöra åtta nya bryggor, bland annat Ropsten, Djursholms torg och Storholmen.

    Många väljer cykel framför bil vid pendling till och från Nacka eftersom det går snabbt och finns bra cykelvägar. Nacka kommun har dessutom fått ekonomiskt stöd för att skapa bättre cykel- och kollektivtrafik i Nacka.

    Tvärbanan och Saltsjöbanan är två andra resealternativ, även om Saltsjöbanan under Slussens ombyggnad har Henriksdal som tillfällig slutstation med bussar som ersätter mellan Henriksdal och Slussen.

     

    Tunnelbana till Nacka

    Eftersom Nacka kommun växer och nya bostäder ska byggas behöver också kommunikationerna byggas ut. Därför kommer tunnelbanans blå linje att byggas ut och förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Nacka med tre stationer i Nacka; Sickla, Järla och Nacka vid Nacka Forum. En t-baneuppgång kommer att ligga norr om Värmdövägen mycket nära JMs nya kvarter. Byggstart planeras till 2019 och byggtiden är 7-8 år.

     Läs mer om tunnelbaneplanerna

    Shopping och service

    På andra sidan Värmdöleden ligger Nacka forum, ett av Sveriges största köpcentrum, och promenerar du tar det bara 5-6 minuter att ta sig hit. Här finns över 100 butiker med allt från mode och heminredning till service och systembolag, samt 20-talet restauranger och caféer. Större matinköp gör du på Hemköp, Willys eller närliggande ICA Maxi, och behöver du parkera din bil finns förstås en stor kundparkering.

    Närmare Vattentornet på norrsidan om Värmdöleden finns en liten närbutik, ett bageri och några restauranger, där moderna Restaurant J med sin fina utsikt över Stockholms hamninlopp blivit mycket populär.

    Skolor och barnomsorg

    I Nacka Strand och Jarlaberg finns fem olika förskolor att välja mellan, och ännu ett fler blir det då nya förskolan Skeppet i Nacka Strand planerar att öppna i början av 2019. I närområdet finns tre olika grundskolor inom gångavstånd, varav en är Internationella Engelska Skolan. Här finns också flertalet gymnasieskolor.

    Jämför bostäder