JM does not take responsibility for the translation
/ 3

Stockholm / Österåker

Östra Kanalstaden - Kuttern Slutsålt

 • Kommun: Österåker
 • Område: Österåker
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 35 - 115 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Slutsålt
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: B 50 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 50

Alldeles vid Åkers kanal i Östra Kanalstaden ligger Kuttern, det sista kvarteret med kanalläge. 50 ljusa och välplanerade lägenheter om 1-5 rum och kök, nästan alla med egen balkong eller uteplats mot den gröna innergården. Högst upp finns två terrasslägenheter vända mot kanalen.

Bostäderna tar på bästa sätt tillvara utsikten mot kanalen och den intilliggande parken, här finns också en ny kajpromenad med brygga och båtplatser.

Kanalstaden blir en modern kvartersstad med gröna innergårdar, central park och möjlighet till båtplatser. Nyrenoverade Åkersberga centrum ligger inom gångavstånd, liksom Roslagsbanans hållplats. Här kombineras sjönära bostadsmiljö med närhet till tätortens utbud och service.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Kvarteret Kuttern ligger precis vid Åkers kanal i Östra Kanalstaden (visionsbild).
Från balkongerna har du härlig utsikt över kanalen eller innergården (visionsbild).
Visionsbild över del ljusa vardagsrummet.
Österåker satsar på att bli Sveriges bästa skärgårdskommun.
Nära till grönområden och natur.
För golfentusiasten finns flera golfbanor att välja mellan.
Åkersberga centrum med cirka 100 butiker ligger i närheten.
Roslagsbanan samt flera busslinjer bidrar till goda kommunikationer.
Roslagsbanan samt flera busslinjer bidrar till goda kommunikationer.
Här finns fina förutsättningar för skidåkning under vinterhalvåret.
Översikt över Östra Kanalstaden med Kuttern längst ner till höger i bild. Övriga kvarter är Galeasen, Briggen, Barken, Fullriggaren och Flaggspelet (Seniorgården).
Situationsplan Kuttern.

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

– För oss har det varit viktigt att ta fasta på den befintliga miljön. Exteriören lånar mycket av sitt uttryck från grannkvarteren och bostäderna vänder vi i möjligaste mån mot de fina utsikterna, berättar Gunilla Hamelius från HMXW arkitekter.

Kvarterets u-form ramar in en lugn innergård och öppnar sig mot Åkers kanal och kajpromenaden. Den putsade fasadens färger varierar mellan beige, grönt, vitt och rött.

– För att skapa samklang i området valde vi samma röda ton som ett befintligt kvarter, som ligger en bit längre upp för kanalen. Och de övriga kulörerna står sig fint både mot det röda och gentemot omgivningen, menar Gunilla Hamelius.

Mot den målade putsen bryter en sockel av ljusgrått tegel, där stenar i en mörkare nyans bildar ett diskret mönster. Även balkongernas grå träpaneler tillför mjuk variation.

Rum med utblick

Planlösningarna ger bra möblerbarhet och smarta förvaringsmöjligheter. Ett öppet samband mellan kök och vardagsrum ger en känsla av rymd och hemmets sociala ytor planeras för bästa möjliga utsikt mot antingen kanal eller park.

Balkonger och uteplatser

Högst upp i riktning mot kanalen planerar vi två taklägenheter med generösa terrasser. Även i Kutterns övriga hem finns förutsättningar för ett härligt uteliv. Så gott som alla får egen balkong och ett antal bostäder får dubbla balkonger. Längst ner i huset bor man istället med en härlig uteplats mot den gröna gården.

Rum med utblick

Planlösningarna ger bra möblerbarhet och smarta förvaringsmöjligheter. Ett öppet samband mellan kök och vardagsrum ger en känsla av rymd och hemmets sociala ytor är planerade för bästa möjliga utsikt mot antingen kanal eller park.

Balkonger och uteplatser

Högst upp i riktning mot kanalen finns två taklägenheter med generösa terrasser. Även i Kutterns övriga hem finns förutsättningar för ett härligt uteliv. Så gott som alla har egen balkong och ett antal bostäder är utrustade med dubbla balkonger. Längst ner i huset bor man istället med en härlig uteplats mot den gröna gården.

Parkering och förråd

Boendeparkering finns på gatorna i området och platserna färdigställs i takt med att Östra Kanalstaden byggs ut. Cykelparkering, både öppen och med tak, finns på gården. Varje bostad har ett eget lägenhetsförråd på vinden, stort nog att förvara cyklar i. På entréplan i varje trapphus finns barnvagns- och rullstolsrum.

Ett kök att njuta av

Kutterns kök har vita skåp från Marbodal, arbetsbänk i grå laminat och blankvitt kakel. Energisnåla vitvaror ingår i form av induktionshäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin. Dämpade fullutdragslådor gör att du enkelt kommer åt allt du behöver.

I badrummet börjar och slutar dagen

Stora vita väggplattor och ett grått kvadratiskt klinkergolv ger en harmonisk grund. Med energisnål tvättutrustning från Siemens och vår egendesignade torkställning John får ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga. Duschen skärmas av bakom en stilren vägg i glas.

Välplanerade vardagsrum

De öppna och lättmöblerade ytorna i ditt vardagsrum gör det lätt att trivas tillsammans. De gedigna fönsterbänkarna i natursten är lika tåliga som de är klassiska.

Rofyllda sovrum

Kombinationen av goda förvaringsutrymmen och bra dimensioner gör sovrummen vilsamma. Allt för att du ska få största möjliga nattro.

Balkong eller uteplats

De flesta lägenheter är utrustade med antingen balkong eller uteplats, med plats för både vänner och odlingar. Ett antal boende kan följa solens bana från dubbla balkonger.

Om området

Skärgårdskommunen Österåker

Närheten till natur och skärgård i kombination med goda kommunikationer gör Österåker till ett mycket attraktivt ställe att bo på. Här finns det plats för den aktiva familjen att växa och frodas, med bara ca 30 minuter till city och granne med naturen.

 Läs mer

Trygghetspaketet

Dubbel boendekostnadsskydd, tillträdesskydd och trygg förening.

 Läs mer

Jämför bostäder