JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Stockholm / Igelstavik

Kanalhusen Till salu : Se lediga bostäder

Soligt kanalläge

 • Kommun: Södertälje
 • Område: Igelstavik
 • Pris: 1 550 000 - 4 800 000 kr
 • Avgift: 2 920 - 5 730 kr
 • Antal rum: 2 - 4
 • Boarea: 41 - 113 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 4, 2020 - Kvartal 3, 2021 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 45 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 94

I ett av Södertäljes soligaste kanallägen hittar du Kanalhusen i Igelstavik. Här bor du tre minuter från Östertälje station med vattenutsikt intill lugna solbryggor, lekplatser och lummiga träd. Det här är genomtänkta lägenheter med plats för dig, din familj och dina vänner.

Kvarteret Kanalhusen består av fyra punkthus med 94 bostäder om 2 till rum och kök i Igelstavik intill Södertälje kanal. Alla lägenheter får balkong eller uteplats, vattenutsikt och närhet till den gröna naturen.

Lägenheter att bjuda in till

Men i din lägenhet märks även en extra tanke gemenskap. Oavsett om du flyttar in i en tvåa, trea eller fyra så är lägenheten utformad med yteffektiva planlösningar och generösa gemensamhetsytor. Det här är lägenheter att bjuda hem nära och kära till.

Gott om gemensamhetsytor

Ännu mer plats för umgänge märks mellan husen där vi bland annat uppför en lekpark där barnen kan leka och ett rofyllt soldäck där du kan finna avkopplingen. På gårdarna finner du även odlingsbäddar och picknickytor som uppmuntrar till möten mellan dig och dina grannar. Ner mot vattnet anläggs en helt ny stadspark med solbryggor, blommande träd och promenadvänliga trädäck. Det här ett perfekt läge för glass och fika under soliga dagar. Vattnet i Södertälje kanal lämpar sig dock inte för bad.

Nära vardagsservice och kommunikationer

Samtidigt betyder Igelstaviks centrala läge att Kanalhusen byggs med närhet till det mesta som du behöver i din vardag. Här bor du granne med skola, barnomsorg och matbutik, och du når Södertälje centrum på bara en kvarts cykeltur. Dessutom är det bara tre minuters gångavstånd till Östertälje station och pendeltågen som smidigt tar dig till Stockholm city.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Kanalhusen

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Det är tydligt att Kanalhusen har formats utifrån sin placering nära vattnet och naturen. De fyra punkthusen är alla vända mot kanalen. Resultatet ger vattenutsikt såväl inifrån samtliga lägenheter som från alla balkonger och uteplatser.

– Vattenläget har genomsyrat kompositionen och vi har tagit fasta på att skapa siktlinjer genom lägenheterna. Alla lägenheter är vända mot flera väderstreck och flödar i dagsljus, säger Sandra Westin, arkitekt vid ETTELVA Arkitekter, som ligger bakom Kanalhusens arkitektur.

Inspirerat av idylliskt fiskesamhälle

Det nära vattenläget förklarar även utseendet på de fyra flerfamiljshusen. Fasaderna får en tilltalande struktur med så kallade träreliefer som ger en känsla av naturmaterial snarare än betong. Illusionen är medveten liksom de spetsiga taken.

– Hela kvarterets form karaktäriseras av sadeltaken. De kan föra tankarna till lagerhus i trä och sten i en hamn i en kustnära stad eller ett fiskesamhälle, säger Sandra Westin.

På så sätt liknar husen varandra men får samtidigt sina egna detaljer. Fönster och balkonger har olika placeringar på gavlarna och varje byggnad har sin unika färg.

– Detta sammantaget skapar en variation och en personlig prägel. Färgen kan ge känslan av ”mitt hus”, och skapar samhörighet mellan grannar, säger Sandra Westin.

Lägg till eller ta bort rum

Insidan på Kanalhusen bygger på plats för gemenskap. Oavsett om du flyttar in i en tvåa, trea eller fyra så kan du räkna med att varje kvadratmeter är väl planerad. Lägenheterna präglas av genomtänkta ytor som du ska kunna bjuda hem både släkt och vänner till.

Samtidigt har planlösningarna ritats för flexibilitet. I många av lägenheterna kan du välja att lägga till eller ta bort väggar innan inflyttning för att anpassa ytorna utifrån dina behov.

– Du kan helt enkelt välja att lägga till eller ta bort vissa rum. Till exempel bestämma om du vill ha öppet förhållande mellan kök och vardagsrum, och fler eller färre sovrum, säger Sandra Westin.

Alla lägenheter får dessutom balkong eller uteplats där umgänget kan fortsätta under det varmare halvåret.

Lekpark och strandpromenad

Möjligheterna till gemenskap märks även på de generösa gemensamhetsytorna mellan husen. Totalt skapas tre gårdar med olika teman där grannar kan träffas och umgås med varandra. Bland annat handlar det om redskap för barnlek och soldäck för vila.

Det kommer även att finnas ytor för social samvaro med grillplats och långbord, där du med fördel kan bjuda såväl grannar som nära och kära till en gårdsfest.

– På den tredje innergården gör vi plats för sex odlingslådor där de boende kan mötas genom odling. Gården i stort får ett tema med växter som går att äta eller som doftar. Allt från krusbär till oregano och lavendel.

Ned mot kanalen planteras fler lummiga träd som bildar ett naturligt stråk mellan innergårdarna och vattnet. Nere längs stranden möter trädäck upp. Det är här som kommunen planerar att anlägga en ny strandpromenad.

– En form av sjöpark med gångstråk och träesplanad längs vattnet som binder ihop hela området med resten av Södertälje. Det kommer att bli en fantastisk och eftertraktad plats för rekreation, säger Sandra Westin.

Redan innanför entrédörren till din lägenhet märks det att den fasta inredningen i Kanalhusen består av stilrena och hållbara material. Längs hallgolvet ligger en stilren och mattlackad trestavsparkett som löper vidare in i lägenhetens vardagsrum, kök och sovrum.

På samma sätt knyter de vita färgtonerna längs väggar, dörrar och i tak samman de olika rummen. I alla fönster syns finslipad, grå natursten. De genomgående ljusa inslagen är tidlösa men låter också dina lösa inredningsdetaljer ta större plats. Kanalhusen är till för att inredas på ditt sätt - och det är här som din soffa, dina väggdekorationer och alla de andra personliga detaljerna kommer in i bilden.

Kök som utmanar

Ljusa toner gäller även genomgående i kökets originalutförande. Vita luckor och skåp från Vedum och vitt kakel kontrasterar fint mot ljusgrå arbetsbänk med ugn, mikro, kyl och frys i rostfritt. Diskmaskinen är integrerad, diskhon är underlimmad och handtagen går även de i rostfritt. Under skåpen löper en LED-list som ger god arbetsbelysning. Induktionshällen kommer likt övriga vitvaror från Cylinda.

Det här är kök som klarar tillagning av såväl vardagsmat som festmåltider. Det märks inte minst på förvaringsmöjligheterna, där fullutdragslådor med dämpning ger genomtänkt utrymme för allt från grytor och tillredningsredskap till köksmaskiner och råvaror.

Badrum med egen tvättstuga

Badrummet får kakel från golv till tak. Väggarna är klädda med större, liggande och blankvita plattor. Längs golvet syns kvadratiska och antracitgråa klinkers. Under spegeln med ledbelysning och badrummets handfat finns en rejäl kommod med gott om plats för förvaring. Dubbla glasväggar skärmar av duschutrymmet i ena hörnet.

På samma gång är badrummet din privata tvättstuga. Ovanför den kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren finns både avlastningsbänk och praktiskt tvättskåp. Dessutom är badrummet utrustat med vår egna tvättställning John som i fullt utfällt läge ger dig många meter att hänga upp tvätten på.

Gott om plats

Vi på JM vet hur mycket genomtänkta rum och generös förvaring betyder. Smarta planlösningar och skjutdörrsgarderob med flexibel inredning kan varieras och anpassas efter dina behov. Förutom de välplanerade och redan nämnda förvaringsmöjligheter i kök och badrum har lägenheterna även garderober eller klädkammare. Saker som du använder mer sällan förvarar du med fördel i det privata lägenhetsförrådet i källaren.

Låt inredningen vara du

I en lägenhet från JM ska du kunna leva och trivas under lång tid. Därför väljer vi att inreda med hållbara naturmaterial och former som står sig länge. Vår grundinredning JM Original ger dig en helhet som är genomtänkt från golv till tak. Samtidigt vill vi ge dig möjligheten att göra din bostad lite mer personlig. Det är därför som du har möjlighet att göra tillval där en del av alternativen är kostnadsfria.

Läs mer i inredningskatalogen

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Igelstavik

  I Igelstavik bygger JM ett helt nytt bostadsområde precis där naturens grönska möter vågorna i Södertälje kanal. Igelstavik består av cirka 500 moderna bostäder i både flerfamiljshus och radhus i ett naturnära läge. Den korta promenaden till pendeltågsstationen gör att det aldrig är långt till storstaden heller.

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Bostadsbutiken Stureplan

  Besöksadress:
  Stureplan 19, Stockholm
  Telefon 08-782 11 11
  E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

  Öppettider:
  Måndag-fredag 10-18
  Lördag 12-16

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
  Telefon 08 782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag–torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Bostadsbutiken Älvsjö

  Besöksadress:
  Kabelverksgatan 5, Älvsjö
  Telefon 08-782 11 12
  E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

  Öppettider:
  Tisdag och torsdag 12-18
  Söndag 12-16

   

  Jämför bostäder