JM does not take responsibility for the translation
12

onsdag

september

2018

Attraktiv miljö med många möjligheter

Det är inte bara JMs bostäder som gör att Igelstavik förvandlas från industriområde till attraktiva bostadskvarter. Ett stort lyft för området är även kommunens angränsande park.

– I de flesta nya bostadsområden byggs det lekparker där barnfamiljer kan träffas. Vi vill skapa något mer. Korpuddsparken blir ett utflyktsmål som det är värt att ta extra omvägar för, säger Lova Mattsson Kjellqvist, landskapsarkitekt vid Södertälje kommun.

Utegym, grillplatser och mycket grönska

I parken finns en större lekpark med bland annat klätterställning, gungor och lekhus. Men här finns också inslag som kan tilltala fler åldrar. Bland annat ett utegym och stora ytor för spontana pick-nickar. Här finns flera grillplatser med plats för både mindre och större sällskap. Och inte minst, en ny strandpromenad.

– Vägen följer vattnet och gör att du kan promenera dig igenom parkens olika miljöer. Från öppna gräsfält till blommande ängsytor och trädplanteringar.

Tre fikavänliga utkiksbryggor

Stråket längs stranden passar utmärkt för löpundor men är lika bra för avkoppling. Längs vägen finns det flera ställen att pausa på, öppna termosen och njuta av vågorna.

– I strandkanten bygger vi tre utkiksbryggor. Även om det råder badförbud i kanalen så blir det en plats med bänkar där du kan sitta och titta ut över vattnet.

Den nya parken sträcker sig längs med kanalstranden från småbåtshamnen och tätt inpå Kanalhusen i nordväst ända ned till Nynäsvägen och värmeverket i sydost.

Både för rekreation och motion

– Det finns inte så många stadsdelsparker i Södertälje över huvud taget. I Igelsta är läget nära vattnet fint och här passar en park in ur flera aspekter.

Parkens planterade grönska har positiv betydelse för områdets miljö, men också för alla dem som besöker och bor nära den.

– Det handlar om att vi behöver platser som människor blir lyckliga av. Dessutom är parken ett gratis alternativ för motionerande som kan förbättra folkhälsan.

Stor variation tilltalar många

I takt med att Södertälje byggs ut får staden allt fler parker. Korpuddsparken planeras att anläggas under 2019 och får kvaliteter som efterföljande grönområden sannolikt kommer att ta efter.

– Det jag är mest nöjd över är att vi lyckats skapa en bra variation. Vi har fått till en blandning som kan tilltala många människor. Vare sig du tycker om att sparka boll, grilla med vänner eller bara hitta lugnet på en bänk så finns det något för dig, avslutar Lova Mattsson Kjellqvist.

Jämför bostäder