JM does not take responsibility for the translation
Järvastaden

Järvastaden

Solna

Järvastaden

Järvastaden har blivit ett förstahandsval för stadsbitna och aktiva familjer och andra som vill leva skog- och stadsnära utan kompromisser. Här bor du storslaget och småskaligt mellan Igelbäckens naturreservat och köpcentrum i både Kista och Solna.

Kvarteren i Järvastaden bjuder på en spännande blandning av hus i olika storlekar och stilar som tillsammans ger området en gemytlig småstadskänsla. De binds samman av grönområden, cykelvägar och lekparker. När stadsdelen är helt utbyggd kommer den att rymma 4 000 bostäder, där omkring 12 000 personer ska leva och bo.

I Järvastaden finns gott om natur och grönområden. Igelbäckens naturreservat är en stor tillgång för området, här ligger också Överjärva gård med café, djur och små hantverksbutiker. Du har också nära till anrika Ulriksdal med slott och parkmiljö och till Edsvikens fina badplatser.

Barnen är självklara i Järvastaden. Närheten till naturen, välplanerade lekplatser och en genomtänkt utformning av gator och torg gör det lätt att vara liten.

Projekt i området

I närheten

Kolla restider

  13

  måndag

  november

  2017

  Ny snabb cykelväg längs E4

  Goda nyheter för dig som cykelpendlar – nu planeras för en ny cykelväg mellan Norrtull och Kista där det ska gå att trampa i högre hastighet än vanligt. Trafikverket har också tagit fram en animering som visar sträckningen. 

  Gångavstånd till Friends Arena

  Det är gångavstånd från Järvastaden till Friends Arena. Närheten till konserter och sportevenemang gör att du inte behöver välja mellan svampplock eller konsertpop, du har möjlighet till både och när du bor i Järvastaden.

  Service och utbildning

  Redan nu finns mataffärer, café, gym, gatukök och kiosk i området. I takt med att Järvastaden växer fram skapas också fler lokaler för små butiker och restauranger i bostadskvarteren. 

  Kista galleria, ett av Sveriges största köpcentrum, når du på tio minuter med cykel. Solna centrum finns också på bekvämt cykelavstånd, precis som Mall of Scandinavia.

  I Järva- och Frösundaområdet finns fem kommunala och fem enskilda förskolor, ett kommunalt och fyra enskilda familjedaghem samt en öppen förskola. Området har tre grundskolor, en kommunal och två fristående.

  Inom Solna Stad finns en kommunal gymnasieskola, fem fristående gymnasieskolor och en fristående gymnasiesärskola.

  Aktiv fritid i Järvastaden

  I Järvastaden är naturen ett självklart inslag i vardagen. Igelbäckens naturreservat ligger bokstavligen om knuten och är en stor tillgång för området. Här kan skogspromenader och inspirerande utomhuslek bli ett skönt alternativ till soffan.

  Du har också nära till anrika Ulriksdal med slott och parkmiljö. En behaglig sommardag bär det säkerligen av till Edsvikens fina badplatser för ett dopp. Ursviks motionsgård finns också i närheten och med cykel når du flera rekreationsområden, som Hagaparken.

  En kort promenad från porten finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

  Mulle Meck-parken

  För de yngre Järvastadsborna blir Mulle Meck-parken med största sannolikhet bli utflyktsfavoriten. Förutom den spännande lekparken finns här ett säsongsöppet barnbibliotek, basketplan och skridskobana. Ett annat guldkorn är pulkabacken med snögaranti. 

  Kommunikationer

  Som boende i Järvastaden har du bara cirka tio femton minuters promenad till pendeltåget vid Ulriksdals station. Buss 540 går igenom Järvastaden och tar dig både till tunnelbanan i Hallonbergen eller pendeltåget vid Ulriksdals station. Med cykel når du stan på mindre än en halvtimme.

  Flera busslinjer trafikerar Enköpingsvägen och allt eftersom området byggs ut kommer även bussar att gå genom Järvastaden.

  Med bil
  För den bilburne ligger Järvastaden ypperligt placerat, intill E18 och ett stenkast från E4. Förutom att du snabbt tar dig in till Stockholm city kommer du smidigt till både Arlanda och Bromma flygplats.

  Jämför bostäder