JM does not take responsibility for the translation
Järvastaden

Järvastaden

Solna

   Järvastaden

   Järvastaden har blivit ett förstahandsval för stadsbitna och aktiva familjer och andra som vill leva skog- och stadsnära utan kompromisser. Här bor du storslaget och småskaligt mellan Igelbäckens naturreservat och köpcentrum i både Kista och Solna.

   Kvarteren i Järvastaden bjuder på en spännande blandning av hus i olika storlekar och stilar som tillsammans ger området en gemytlig småstadskänsla. De binds samman av grönområden, cykelvägar och lekparker. När stadsdelen är helt utbyggd kommer den att rymma 4 000 bostäder, där omkring 12 000 personer ska leva och bo.

   I Järvastaden finns gott om natur och grönområden. Igelbäckens naturreservat är en stor tillgång för området, här ligger också Överjärva gård med café, djur och små hantverksbutiker. Du har också nära till anrika Ulriksdal med slott och parkmiljö och till Edsvikens fina badplatser.

   Barnen är självklara i Järvastaden. Närheten till naturen, välplanerade lekplatser och en genomtänkt utformning av gator och torg gör det lätt att vara liten.

   Projekt i området

   Slutsålda projekt

   I närheten

   Kolla restider

    Järvastaden får ny idrottsplats

    Nu är det beslutat: Järvastaden får en ny idrottsplats med fokus på fotboll. I den del som tidigare kallades Krossen eller Järvastadens IP planeras för tre konstgräsplaner, en i full storlek som kan delas av i flera mindre, samt två 9-spelplaner. Förutom byggs att omklädningsrum, klubbförråd och parkeringsplatser. Målet är att den nya idrottsplatsen i Järvastaden ska vara färdigställd 2020/2021.

    Service och utbildning

    Redan nu finns mataffärer, café, gym, gatukök och kiosk i området. I takt med att Järvastaden växer fram skapas också fler lokaler för små butiker och restauranger i bostadskvarteren. 

    Kista galleria når du på tio minuter med cykel. Solna centrum finns också på bekvämt cykelavstånd, precis som Skandinaviens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia. Vägg i vägg ligger Friends Arena som erbjuder konserter och sportevenemang året om.

    I Järva- och Frösundaområdet finns fem kommunala och fem enskilda förskolor, ett kommunalt och fyra enskilda familjedaghem samt en öppen förskola. Området har tre grundskolor, en kommunal och två fristående.

    Inom Solna Stad finns en kommunal gymnasieskola, fem fristående gymnasieskolor och en fristående gymnasiesärskola.

    Aktiv fritid i Järvastaden

    I Järvastaden är naturen ett självklart inslag i vardagen. Igelbäckens naturreservat ligger bokstavligen om knuten och är en stor tillgång för området. Här kan skogspromenader och inspirerande utomhuslek bli ett skönt alternativ till soffan.

    Du har också nära till anrika Ulriksdal med slott och parkmiljö. En behaglig sommardag bär det säkerligen av till Edsvikens fina badplatser för ett dopp. Ursviks motionsgård finns också i närheten och med cykel når du flera rekreationsområden, som Hagaparken.

    En kort promenad från porten finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

    Mulle Meck-parken

    För de yngre Järvastadsborna blir Mulle Meck-parken med största sannolikhet bli utflyktsfavoriten. Förutom den spännande lekparken finns här ett säsongsöppet barnbibliotek, basketplan och skridskobana. Ett annat guldkorn är pulkabacken med snögaranti. 

    Kommunikationer

    Som boende i Järvastaden har du bara cirka tio femton minuters promenad till pendeltåget vid Ulriksdals station. Buss 540 går igenom Järvastaden och tar dig både till tunnelbanan i Hallonbergen eller pendeltåget vid Ulriksdals station. Med cykel når du stan på mindre än en halvtimme.

    Flera busslinjer trafikerar Enköpingsvägen och allt eftersom området byggs ut kommer även bussar att gå genom Järvastaden.

    Med bil
    För den bilburne ligger Järvastaden ypperligt placerat, intill E18 och ett stenkast från E4. Förutom att du snabbt tar dig in till Stockholm city kommer du smidigt till både Arlanda och Bromma flygplats.

    Jämför bostäder