JM does not take responsibility for the translation
Åkerbäret
Till salu Se lediga bostäder

Solna / Järvastaden

Åkerbäret

Nära rekreation och nöjen

Lägenheter i olika storlekar

Lägenheterna i kvarteret Åkerbäret är fördelade på fyra huskroppar som trappas mellan fyra till sex våningar, beroende på nivåskillnader på gården. Teglet som återkommer runt hela kvarteret är valt för att skapa en hög materialkänsla och ge en tyngd åt byggnaderna. Färgerna varieras med en svart, en ljusare grågul och en levande röd sten.

Vi har valt att variera storlekarna på lägenheterna för att kunna erbjuda något som passar alla. Bostäderna får takterrass, balkong eller uteplats beroende på storlek och läge i huset. Balkongerna är planerade för fina sollägen och flera lägenheter får både inglasad balkong ut mot gatan och en större balkong som vetter in mot gården i söderläge.

På den gröna innergården finns gott om privata ytor men även gemensamma utrymmen för social samvaro. De två hus som vetter mot rondellen i nordöst får en inglasad parkmiljö som naturligt släpper igenom ljus till gatan för att skapa en lugnare gårdsmiljö.

Grön innergård

Den gröna innergården är tillgänglig från flera håll och knyter an till naturmarken i omgivningarna genom en böljande organisk utformning. Här finns gott om utrymme för umgänge, och en lekplats för barnen att leka på. I anslutning till lekplatsen placerar vi en allmän kolgrill med bänkar och bord för föreningens medlemmar.

Balkong eller uteplats

Samtliga bostäder får minst en balkong eller uteplats och de byggs för att få så många soltimmar som möjligt. Flera av lägenheterna får både en inglasad balkong ut mot gatan samt en balkong i söderläge med fin utsikt mot gården.

Parkering och förråd

Under gården finns ett garage med parkeringsplatser att hyra och här planerar vi även för platser med laddningsuttag för elbil. Det finns också utvändiga parkeringsplatser att hyra på gatan.

Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källarplan som är anpassat efter lägenhetsstorleken. I källarplanet finns även barnvagns- och rullstolsrum. Förråden är så väl tilltagna att det även ryms en cykel i dem. Det finns även utvändiga cykelplatser på innergården och vid entréerna.

Tryggt med nybyggt

När du flyttar in i en av våra nybyggda bostäder får du ett modernt, fräscht boende med nytt kök, nya golv, nytt badrum och nymålade väggar. När väl möblerna är på plats har du tid över att ägna dig åt det du själv vill.

 Att köpa nytt

Jämför bostäder