JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Stockholm / Älvsjöstaden

Skattkistan Till salu : Se lediga bostäder

Bo vid Solbergaskogen nära kommunikationer

 • Kommun: Stockholm
 • Område: Älvsjöstaden
 • Pris: 2 200 000 - 5 650 000 kr
 • Avgift: 2 550 - 5 600 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 1 - 4
 • Boarea: 31 - 105 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress: Sandalettgatan
  12544 Älvsjö
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående - Kvartal 4, 2019 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 55 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 170

Bostadsbutiken öppen tre dagar i veckan

Vår bostadsbutik på Kabelverksgatan 5 i Älvsjöstaden har öppet tisdag och torsdag kl 12-18 samt söndag kl 12-16. Här får du inspiration och hjälp att hitta din drömbostad. Varmt välkommen!

Vill du boka en privat visning? Kontakta vår mäklare Andreas Wilhelmsson på tel 070-147 65 75 eller mail: andreas.wilhelmsson@erikolsson.se  

I kvarteret Skattkistan bor du granne med Solbergaskogen och har promenadavstånd till Älvsjö station. Här bygger vi ljusa, moderna lägenheter om ett till fyra rum och kök där majoriteten av bostäderna har balkong eller uteplats, vissa i två väderstreck.

Kvarterets grönskande innergård har planteringsytor, pergola samt gemensam grillplats som bjuder in till umgänge. I bottenplanet, mot Sjörövarparken, byggs en förskola med fyra avdelningar, och närområdet har gott om skolor och förskolor.

I vår solstudie kan du se hur solen rör sig över husen under dagen. 

Långsjön och Älvsjöskogen bjuder på bad och härliga motionsspår. Vid Älvsjö centrum finns all service du kan behöva, och med pendeltåget tar det 10 minuter till centrala Stockholm. Fina cykelvägar gör att du cyklar in till söder på bara 25 minuter. Läs mer om Älvsjöstaden

Att köpa bostad innebär längtan och förväntan men du ska också känna dig trygg med ditt bostadsköp. Med JMs trygghetspaket, som exempelvis innehåller dubbelt boendekostnadsskydd, är du säker hela vägen hem till Skattkistan.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Skattkistan

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Glada nyanser av grönt

Skattkistan rymmer åtta trapphus med 170 bostäder och en förskola med plats för 80 barn. Det är den sistnämnda som står för färgklicken. Mot kvarterets i övrigt lugna färgpalett – ljust putsade fasader, mörkgrå fönster, balkongräcken och klinkerklädd sockelvåning – bryter glada nyanser av grönt av på den del som förbereds för förskoleverksamhet.

– Den gröna färgen separerar förskolan visuellt från bostäderna, men ger också liv och personlighet till Skattkistan som helhet, säger Mats Carlsson, ansvarig arkitekt från Lindberg Stenberg Arkitekter.

Utsikt över Solbergaskogen

De flesta bostäderna får balkong eller uteplats och några får uteplatser i två väderstreck. Många av Skattkistans invånare kommer att kunna njuta av en behaglig utsikt över Solbergaskogen som ligger alldeles intill.

De två huskropparna omgärdar en grön och skyddad gård med en öppning mot sydväst och en i nordöst, där det finns planteringsytor, gemensam grillplats och pergola. Här har landskapsarkitekten Gunnar Byström utformat en innergård att längta hem till.

Industriella influenser

Ett annat effektfullt inslag är vardagsrumsfönstren. Generösa och uppdelade i mindre rutor för de tankarna till gamla industrilokaler; en blinkning till områdets sentida historia. Högst upp ramas fönster och balkonger in av det brutna taket som fått följa med en bit ned på fasaden.

Kvarteret består av två huskroppar mellan sex och sju våningar höga med följande våningsbeteckningar:
- våningsplan 10 motsvarar bottenplan mot gården
- våningsplan 11 motsvarar en trappa upp
- våningsplan 12 motsvarar två trappor upp och så vidare.

Parkering och förråd

Till varje hem hör ett eget förråd i källarplan. För barnvagnar finns särskilda rum och med garage under huset slipper du snötäckta vindrutor på vintermorgnarna.

Och här kan du glömma dunkla och opraktiska cykelförråd. Två av Skattkistans cykelrum utformas för att vara lika tillgängliga som trevliga. Med rejäla fönsterpartier slipper du famla i mörkret och genomtänkta ytor gör mekandet lätt.

Kök från Vedum

Köken är stilrent inredda med vita skåp från Vedum, arbetsbänk i grå laminat och blankvitt kakel. Energisnåla vitvaror ingår i form av induktionshäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin. Dämpade fullutdragslådor gör att du enkelt kommer åt allt du behöver i köket.

Helkaklat badrum

Badrummet är helkaklat med stora vita väggplattor och ett grått kvadratiskt klinkergolv. Med energisnål tvättutrustning från Siemens och JMs egendesignade torkställning John får ditt badrum samma funktionalitet som en tvättstuga. Duschen skärmas av med en stilren duschvägg i glas.

Gott om förvaring

Förvaring finns i skjutdörrsgarderober och i flera av lägenheterna finns även rymliga klädkammare. Till samtliga bostäder i Skattkistan hör även ett externt lägenhetsförråd.

JM Original

Ett hem från JM ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment JM Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak.

 Läs mer om JM Original

Fråga Annette!

Annette Öhberg arbetar som inredningsansvarig för Älvsjöstaden och bor i Älvsjö sedan 20 år. Nu har du möjlighet att kontakta Annette om du är nyfiken på området och vill veta hur det är att leva och bo här! Hon svarar på allt – stort som smått. 

Annette brukar vara i vår bostadsbutik på Kabelverksgatan 5 i Älvsjöstaden på onsdagar mellan kl 9-13, ring gärna innan så att hon verkligen är på plats. Du når henne på tel 08-782 87 71 eller via mail annette.ohberg@jm.se.

 Läs mer

Om området

Älvsjöstaden

Välkommen till Älvsjöstaden - en ny stadsdel nära natur och kommunikationer.

 Läs mer

Att köpa nytt

Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 12-16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
Telefon 08 782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

Öppettider:
Tisdag–torsdag 14–18
Fredag 12–16
Söndag 12–16

Bostadsbutiken Älvsjö

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 08-782 11 12
E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

Öppettider:
Tisdag och torsdag 12-18
Söndag 12-16

 

Jämför bostäder