JM does not take responsibility for the translation

Årstastråket

Stockholm

ÅRSTASTRÅKET VÄXER

I Årstastråket, söder om söder, har vi ett fint utbud av olika kvarter med sin alldeles egna karaktär. Senaste tillskottet är Gavelhusen med kvadratsmarta planlösningar nära goda kommunikationer.

Andra kvarter i Årstastråket är Lindes terrass och Mejeriet. I Lindes terrass finns 1-4 rum och kök till salu där alla boende kan njuta av den gemensamma takterrassen. I populära Mejeriet med sitt privata läge mot skogen finns endast ett fåtal fyror kvar till salu. Välkommen att upptäcka ett nytt område – lite mer söder.

Stockholms stads ambition är att Årstastråket som område ska bilda en sammanhållen, mångsidig och levande stadsmiljö. Här planeras för sammanlagt 3000 bostäder, förskola och kommersiella lokaler. De goda kommunikationerna, närheten till både city och andra delar av Stockholm samt de gröna omgivningarna gör Årstastråket till ett mycket attraktivt bostadsområde.

Projekt i området

Slutsålda projekt

I närheten

Kolla restider

  Planerad bebyggelse enligt Stockholms stad april 2016

  En stadsdel på frammarsch

  Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

  Söderstaden innefattar Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan. En central punkt i Söderstaden är Tele2 Arena, och här finns även Tolv Stockholm; ett mat- och nöjeskoncept med livemusik, sportbar, bowling, äventyrsgolf, pingis samt arkadspel.

  Också Slakthusområdet får en blandad bebyggelse med bostäder integrerat med de kulturhistoriska byggnaderna som bevaras. Även i framtiden ska området genomsyras av kopplingen till god mat med restauranger och saluhallar.

  Trivsamma kvarter

  Årsta har en väletablerad småstadskänsla som nu kompletteras med moderna hus i de nya kvarteren. Här finns bland annat ett omtyckt centrum i en småskalig femtiotalsmiljö. Vid torget ligger Folkets hus varvat med mysiga caféer, restauranger och mindre butiker. I Årsta finns även flera vårdcentraler och läkarmottagningar, bibliotek, öppna förskolor samt församlingsverksamhet.

  Fritid

  I norr avgränsas Årsta av den vackra Årstaskogen med fina promenad- och joggingstigar och en nästan tre kilometer lång strandkant mot Årstaviken. Strax söder om Årstastråket finns bland annat golfbana, ridhus och rackethall. Globenområdet med shopping och arenor ligger ungefär en och en halv kilometer bort.

  Utmärkta kommunikationer

  Tvärbanans hållplatser Linde och Valla Torg ligger inom promenadavstånd från de nya kvarteren. Härifrån tar det endast några minuter till Globen och Gullmarsplan. Där finns anslutning till tunnelbanans gröna linjer samt bussterminal.

  Åt andra hållet ligger Årstabergs pendeltågsstation. Längs Johanneshovsvägen och Årstavägen går flera busslinjer.

  Skola och barnomsorg

  I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.

  Gymnasieskolorna i stadsdelen har i huvudsak praktisk inriktning och för andra programval finns flera gymnasieskolor i närliggande stadsdelar, bland annat inom Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning.

  Film om stadsutvecklingen i Årstastråket

  Det nya stadsutvecklingsområdet Årstastråket är ett av de områden som Stockholms stad vill förtäta, och när hela Årstastråket är färdigbyggt år 2025 kommer här att finnas 3000 nya bostäder.

  Jämför bostäder