JM does not take responsibility for the translation
Slutsålt

Stockholm / Årstastråket

Lindes backe

Lite mer Söder

I nya Årstastråket bor du omgiven av grönområden, samtidigt som det bara är en kort cykeltur till Södermalm. JMs första bostadskvarter heter Lindes backe och omfattar 181 bostäder. Alla lägenheter har balkong eller uteplats, flera har även dubbla balkonger.

Kvarteret får en trappliknande form som följer berget det byggs på, med en höjd som varierar mellan tre till sju våningar. Husen omsluter en gemensam, grönskande gård med mötesplatser och lekytor. I de rymliga entréerna och hissarna kommer du lätt in och ut med exempelvis barnvagn. Bostäderna består av ett till fem rum och kök.

Situationsplan 1.

I närheten

Kolla restider

  3D-film över Lindes backe

  Tidlös design

  I Lindes backe är den skandinaviska formtraditionen tongivande. Mattlackade ekgolv och vitmålade väggar, nordiska träslag och en blond färgskala bildar grund. Här får så gott som alla lägenheter balkong eller uteplats med mestadels söder- och västerläge, och flera lägenheter har även dubbla balkonger.

   Läs mer om bostäderna

  Bo i en kulturmärkt femtiotalsmiljö

  I det ursprungliga Årsta finns ett omtyckt centrum i en kulturmärkt, trivsam femtiotalsmiljö. Vid torget ligger Folkets hus varvat med mysiga caféer, restauranger och mindre butiker. Tvärbanans hållplatser Linde och Valla Torg ligger inom promenadavstånd från de nya kvarteren. Härifrån tar det endast några minuter till Globen och Gullmarsplan.

   Läs mer om Årsta

  Film om stadsutvecklingen i Årstastråket

  Det nya stadsutvecklingsområdet Årstastråket är ett av de områden som Stockholms stad vill förtäta, och när hela Årstastråket är färdigbyggt år 2025 kommer här att finnas 3000 nya bostäder.

  Lindes backe är ett energiklassat lågenergihus

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  Energiklassen i det här huset är B och är baserad på en beräknad energianvändning.

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder” på www.jm.se/hallbarhet.

   Läs mer om JMs lågenergihus

  Jämför bostäder