JM does not take responsibility for the translation
Gavelhusen
Till salu Se lediga bostäder

Stockholm / Årstastråket

Gavelhusen

I hjärtat av Årsta

Tre hus i sju våningar

De tre husen är sju våningar höga och har fått sitt namn från arkitekturen där varje långsida är utformad som fyra gavlar i puts och tegel i olika grå nyanser. Det mörkgrå plåttaket fortsätter ned längs husens kortsidor och ramar in kvarteret på ett karaktäristiskt sätt. På så sätt upplevs husen som småskaliga och familjära.

Intill Gavelhusen ligger lugna gator med tidstypiska fyrtiotalshus. Väster om Gavelhusen byggs en förskola och öster om kvarteret anläggs en aktivitetspark.

Variation av lägenhetsstorlekar

I Gavelhusen finns en variation av lägenhetsstorlekar, allt mellan små ettor till rymliga fyror. Arkitekten har haft fokus på yteffektiva men ändå flexibla planlösningar där antalet sovrum ska kunna varieras utifrån behov. Alla lägenheter har balkong eller uteplats, i flera fall även dubbla balkonger. I entréplan har vissa lägenheter en uteplats med trappa direkt ut till den gemensamma gården. Ta gärna en titt på de smarta, flexibla planlösningarna där en 2 rok blir en minitrea.

Högst upp eller längst ned

För att utnyttja Gavelhusens takform har arkitekten skapat vindslägenheter med delvis snedtak och takfönster. Här finns bland annat planlösningar med fina sociala ytor, walk in closet och detaljer som gör varje lägenhet unik. Längst ned i husen finns bostäder med privat uteplats och egen trappa ned till gården. En flirt med Brooklyn men också ett sätt att skala ned husets volymer och skapa fina kopplingar mellan ute och inne.

Fint planerade gårdar

Mellan husen finns fint planerade gårdar som rymmer både planteringar, sittplatser och lekytor. Här finns också lika snygga som praktiska cykelförråd i trä. Från gårdarna finns trappor ned till gång- och cykelvägen som leder bort till tvärbanestationen.

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma gården binder ihop de tre husen. Under gården finns ett garage med platser att hyra och direkt access till respektive trapphus. I det mellersta huset finns en gemensamhetslokal som kan användas som styrelserum, kalas eller övernattningslägenhet.

Jämför bostäder