JM does not take responsibility for the translation

Liljeholmskajen

Stockholm

Liljeholmskajen, Liljeholmen

Liljeholmskajen på Liljeholmen kommer helt klart att räknas till en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar med sin moderna arkitektur och vykortsvackra läge vid vattnet. Här byggs bland annat fyra spektakulära höghus längs med kajen på vardera 24-26 våningar med oslagbar utsikt och närhet till både stadshäng och skogsliv. En del av Stockholms nya skyline.

Liljeholmskajen är en stadsdel där natur, stad och kaj avlöser varandra. Här sätter en djärv och futuristisk arkitektur sin prägel på Stockholm. Hela området beräknas vara färdigställt omkring år 2021. JM med dotterbolag bygger och planerar nu för ytterligare cirka 1000 bostäder.

Projekt i området

Slutsålda projekt

I närheten

Kolla restider

  Välkommen att parkera som besökare

  Från och med den 1 september välkomnar vi även besökare att parkera i Bergrumsgaraget B3 och C3. Infarten till besöksparkeringen hittar du på Sjöviksvägen 110 och är öppen alla dagar kl. 05.30-22.00. Utfart kan däremot ske dygnet runt. Det kostar 20 kr/h eller 140 kr/dygn och det är endast möjligt att betala med kort.

   Läs mer på bergrumsgaraget.se

  Skolor och förskolor

  I Stadsdelsförvaltningen Hägersten-Liljeholmen finns 19 grundskolor och 18 förskolor. Vänligen kontakta Stadsdelsförvaltningen Hägersten-Liljeholmen för information om platstillgång.

  Årstadalsskolan är stadsdelens kommunala grundskola. I området kring Liljeholmskajen ligger även ett flertal gymnasieskolor med olika inriktningar. I det absoluta närområdet ligger de två privata gymnasierna Internationella Kunskapsgymnasiet och John Bauergymnasiet.

   Läs mer på stadsdelsförvaltningens webbplats

  Service och butiker

  I området öppnar successivt kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och andra butiker. Vid närbelägna Liljeholmstorget finns det mesta man kan tänka sig i form av butiker och samhällsservice.

  På Södermalm finns också ett stort utbud av småbutiker och större affärer, restauranger och pubar. Dessutom ligger Kungens Kurva med sitt stora utbud av affärer och stormarknader bara 10 minuter bort med bil.

  Kommunikationer

  Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att Liljeholmskajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik.

  Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget ligger en kort promenad bort, eller en minut på tvärbanan eller med bussen, och är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar pendeltåget.

  Gång- och cykelväg till Tantolunden och Södermalm finns längs den nya Årstabron och Liljeholmsbron. Med bil kommer man direkt upp på Essingeleden.

  Fritid nära bad och natur

  Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till många olika fritidsaktiviteter. Inom promenadavstånd ligger det stora, orörda naturområde som gränsar till Årstavikens strand och ute på Årstafältet kan du träna din golfsving. Trevliga promenader längs vattnet tar du längs kajkanten eller sjön Trekanten som inbjuder till bad sommartid och skridskoåkning vintertid.

  Det finns flera inomhusbad bland annat Liljeholmsbadet och Eriksdalsbadet som ligger på andra sidan bron. Där ligger även en allmän båtplats som har platser för uthyrning. Vill man ta sig ut på Mälaren i en liten mindre båt finns det kajak/kanotuthyrning vid kajområdet. Det finns också många olika idrottsplatser, klubbar och fotbollsplaner att tillgå och uppe på höjden i det direkta närområdet finns en ny konstgräsplan.

  Shopping i Liljeholmsgallerian

  Liljeholmsgallerian ligger ett stenkast från bostäderna på Liljeholmskajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek.

  Bergrumsgaraget

  JM har byggt om bergrummet vid Liljeholmskajen till Sveriges största bergrumsgarage med plats för 1022 parkeringsplatser för bilar och 29 MC-platser. Bergrummet, som tidigare använts  av Vin & Sprit AB för förvaring, har en bruttoyta på cirka 40 000  kvadratmeter. Infarten till Bergrumsgaraget kommer gå genom Berghus 2.

   Läs mer om Bergrumsgaraget

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26
  Stockholm

  Telefon 08-782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag-torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Öppet hus:
  Varje tisdag klockan 17-18 har vi öppet i Bostadsbutiken på Liljeholmskajen med en mäklare på plats. Välkommen!

  Jämför bostäder