JM does not take responsibility for the translation
Liljeholmskajen

Liljeholmskajen

Stockholm

Hitta din plats på Liljeholmskajen

Liljeholmskajen har vuxit fram i över 15 års tid och är idag en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar. Här bor du nära vackra Årstaviken och lummiga grönområden med butiker, restauranger, skolor och andra verksamheter som gör vardagen mer bekväm inom promenadavstånd. Idag bor det tusentals människor på Liljeholmskajen som alla har en egen plats som hjärtat klappar lite extra för. Vilken blir din?

VÄLKOMMEN TILL LILJEHOLMSKAJEN SÖNDAG 26/5

På söndag 26/5 är det massor som händer på Liljeholmskajen. Förutom Stora visningsdagen med allmän säljstart av K7 etapp 1 och visningar av Sjöviksbacken och Kajplats 6 är det Sjöviksdagen med aktiviteter på Sjövikstorget och runt om på Liljeholmskajen. Kl. 13.00 är det dessutom invigning av hissen som tar dig från Sjövikskajen upp till Årstabron för vidare färd mot stan eller söderut.

Kl. 11.00-16.00 Sjöviksdagen
Kl. 11.00-12.00 Allmän säljstart av K7 etapp 1, Bostadsbutiken på Sjöviksvägen 26
Kl. 13.00 Invigning av hissen
Kl. 14.30-15.30 Visningar av Sjöviksbacken, Fredsborgsgatan 36, och Kajplats 6, Årgångsgatan 6

Hoppas vi ses!

Projekt i området

Slutsålda projekt

I närheten

Kolla restider

  Nära kommunikationer

  Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att Liljeholmskajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik.

  Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget.

  Gång- och cykelväg till Tantolunden och Södermalm finns längs såväl Årstabron som Liljeholmsbron. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

  Skolor och förskolor

  I Stadsdelsförvaltningen Hägersten-Liljeholmen finns 19 grundskolor och 18 förskolor. Vänligen kontakta Stadsdelsförvaltningen Hägersten-Liljeholmen för information om platstillgång.

  Årstadalsskolan är stadsdelens kommunala grundskola. I området kring Liljeholmskajen ligger även ett flertal gymnasieskolor med olika inriktningar. I det absoluta närområdet ligger de två privata gymnasierna Internationella Kunskapsgymnasiet och John Bauergymnasiet.

   Läs mer på stadsdelsförvaltningens webbplats

  Service och butiker

  I området finns flertal kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och andra butiker.

  Liljeholmstorgets galleria ligger ett stenkast från bostäderna på Liljeholmskajen. Här hittar du ett 90-tal butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek.

  På Södermalm, som ligger direkt över bron, finns också ett stort utbud av restauranger, pubar och shopping. 

   Läs mer om Liljeholmstorgets Galleria

  Fritid nära bad och natur

  Några minuter från Liljeholmskajen ligger naturreservatet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här kan du njuta av mysiga promenader, jobbiga löparrundor eller träna i utegymmet. I närheten ligger även sjön Trekanten, som inbjuder till bad sommartid och skridskoåkning vintertid.

  Det finns flera inomhusbad bland annat Liljeholmsbadet och Eriksdalsbadet som ligger på andra sidan bron. Där ligger även en allmän båtplats som har platser för uthyrning. Vill man ta sig ut på Mälaren i en liten mindre båt finns det kajak/kanotuthyrning vid kajområdet. Det finns också många olika idrottsplatser, klubbar och fotbollsplaner att tillgå och uppe på höjden i det direkta närområdet finns en ny konstgräsplan.

  Bergrumsgaraget

  JM har byggt om bergrummet vid Liljeholmskajen till Sveriges största bergrumsgarage med plats för 1022 parkeringsplatser för bilar och 29 MC-platser. Garaget erbjuder boendeparkering för boende i Berghusen, Brohuset och Kajhusen samt besöksparkering. Bergrummet, som tidigare användes av Vin & Sprit AB för förvaring, har en bruttoyta på cirka 40 000 kvadratmeter. Infarten till Bergrumsgaraget ligger vid Sjöviksvägen 100. 

   Läs mer om Bergrumsgaraget

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26
  Stockholm

  Telefon 08-782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag-torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Välkommen till Liljeholmskajen

  Jämför bostäder