JM does not take responsibility for the translation
Berghus 3
Till salu

Stockholm / Liljeholmskajen

Berghus 3

Fåtal inflyttningsklara tvåor kvar till salu

Information

Det finns ett fåtal bostäder kvar till salu i kvarteret Berghus 3. Är du intresserad av en bostad eller vill ha mer information, vänligen kontakta fastighetsmäklare Linda Nuhma, telefon 070-961 96 32 eller e-post linda.nuhma@erikolsson.se

Ett hus med bergfast karaktär

Närheten till berget har fått styra utformningen av Berghus 3, som med grundmurad självsäkerhet intar sin plats vid branten. Den sex till sju våningar höga byggnaden klär vi i ljusgrön puts. Mot denna bryter de nedre våningsplanens fasad av djupgrönt, glaserat klinker och balkongernas räcken av grönskimrande metall.

– För oss har det varit viktigt att Berghus 3 ska uppfattas som en naturlig del av sin omgivning. Därför har vi hämtat färgsättningen från bergets mossklädda mark och grönskande lövskog, berättar Alessandro Ripellino som är ansvarig arkitekt för projektet.

Hemma på höjden

Genom en takbeklädd spång mellan Sjövikshöjden och den gemensamma takterrassen är huset också fysiskt förbundet med berget och naturen. Takterrassen förser vi med inbjudande träbänkar och pergola, perfekt för både lata sommardagar och nyårsmingel. Nämnde vi att den är över 100 kvadratmeter stor?

Utöver den gemensamma terrassen får du som hittar hem till Berghus 3 ett alldeles eget uterum i form av en balkong, med plats för såväl utemöbler som odlingar. Gavellägenheterna får hela 12 kvadratmeter stora hörnbalkonger.

Ljuset följer med

Mellan husvägg och bergvägg uppstår ett utrymme med en unik atmosfär. Alessandro Ripellino berättar hur han och hans team har tagit fasta på det stämningsfulla mellanrummet:

– Från entréerna på bergssidan har man närkontakt med berget. Här har vi arbetat särskilt med att leda ner ljus. Fasaden lättas upp av en ljusgul nyans och mot bergväggen riktas en elegant och välkomnande belysning. Till förskolans fasader har vi valt en träpanel som ger en ombonad känsla.

Förskolan - en skyddad värld

I de två nedersta våningsplanen gör vi plats för en förskola med fyra avdelningar. Tack vare smarta arkitektoniska lösningar får förskolan en lekfull och trygg fysisk miljö, samtidigt som den hålls helt avskild från de boende. I en egen hiss tar sig barn och pedagoger upp på lekgården, som vi anlägger på en separat terrass.

– Förskolan är utformad för att såväl barn som boende ska få en lugn tillvaro i huset, säger Alessandro Ripellino.

Förråd och parkering

Cyklar eller barnvagnar stuvas smidigt undan i något av förråden på markplan.

I det nybyggda Bergrumsgaraget, som du både kan gå in i och köra ut ur genom Berghus 3, ställer du bilen i tryggt förvar.

 Läs mer om Bergrumsgaraget

Jämför bostäder