JM does not take responsibility for the translation
/ 9

Stockholm / Liljeholmskajen

K7 Etapp 1 VIP-försäljning

Ägarlägenheter på Liljeholmskajen

 • Kommun: Stockholm
 • Område: Liljeholmskajen
 • Pris: 3 245 000 - 11 450 000 kr
 • Samfällighetsavgift: 980 - 3 800 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat uppvärmning
 • Antal rum: 1 - 5
 • Boarea: 35 - 137 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Äganderätt
 • Status: VIP-försäljning
 • Tillträde: Kvartal 4, 2021 - Kvartal 1, 2022 (Preliminärt)
 • Bostäder: 50

VÄLKOMMEN PÅ PREMIÄRVISNING

Nu släpper vi K7 etapp 1 till försäljning. Priser och planlösningar publiceras här så snart bearbetningen av VIP-kunderna är klar. Söndagen den 26 maj kl 11-12 bjuder vi in till premiärvisning i JMs Bostadsbutik på Sjöviksvägen 26, Liljeholmskajen. På plats får du hjälp att hitta en bostad som passar just dig.

INTRESSEANMÄLAN FRÅN MÅNDAG 27/5 KL. 10.00

För att du ska kunna göra din intresseanmälan i lugn och ro mejlar du den till fastighetsmäklare johanna.ahman@nytthem.se från och med kl. 10.00 måndag 27 maj. Därefter kontaktar Johanna er i den turordning som mejlen inkommer. Observera att intresseanmälningar som lämnas in före kl.10.00 den 27 maj ej kan hanteras.

Nu lanserar vi ägarlägenheter på Liljeholmskajen – låga fasta kostnader och stor personlig frihet. Läget är oslagbart med en perfekt kombination av utsikt, service och goda kommunikationer.

Drömboende med sjöutsikt, övernattningslägenhet eller investering? K7 etapp 1 utgörs av kvarterets östra flygel och rymmer 50 ägarlägenheter om 1-5 rum och kök. Här finns en fin blandning av olika lägen och lägenhetstyper beroende på vad som passar just dig. Bostäderna har balkong eller uteplats samt smarta planlösningar som gör det lätt att möblera. Parkeringsplats i 20 år i Bergrumsgaraget ingår (avgiftsfritt) i priset för alla bostäder från 53 kvm och uppåt.

Med upplåtelseformen ägarlägenhet äger du din bostad. Förutom att bo är du fri att sälja, pantsätta eller hyra ut som det passar dig. Det är också möjligt att köpa ägarlägenhet som juridisk person. Upplåtelseformen är en av de vanligaste i såväl vårt grannland Norge som i resten av Europa, och har funnits i Sverige sedan 2009. I Sverige har JM erbjudit ägarlägenheter sedan 2016 på Lidingö och i Uppsala. Läs mer om att bo i ägarlägenhet. 

Här kan du lyssna på en poddintervju med JMs konceptansvarige Olof Pettersson Herold när han berättar mer om ägarlägenheter.

 • Planerat

 • VIP-försäljning

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Fördelar med ägarlägenheter

Formen är idealisk för dig som bor utomlands på vintrarna, säsongsarbetar på annan ort eller av andra skäl vill kunna hyra ut din bostad utan hinder. Du betalar inte för några gemensamma lån. Dina kostnader är dina, vilket också ger dig goda möjligheter att påverka dem. Du kan även pantsätta och belåna din bostad precis som en villaägare kan göra.

Eftersom en del av köparna kommer att se ägarlägenheten som en investering, kommer formen att göra fler bostäder tillgängliga på hyresmarknaden. Formen gör det enklare för dig att investera i din bostad. En ägarlägenhet kan även köpas av juridisk person. 

Vad betalar jag för?

I ett flerbostadshus med ägarlägenheter förekommer inga gemensamma lån. När du köper en ägarlägenhet betalar du 100 % av värdet på bostaden – precis som vid ett småhusköp. Köper du däremot en nyproducerad bostadsrätt utgörs, beroende på föreningens belåningsgrad, en andel av den totala köpeskillingen av ett lån hos bostadsrättsföreningen.

Din månadsavgift i K7 kommer att bli betydligt lägre än en traditionell bostadsrättsförening. I en bostadsrättförening är en betydande del av månadsavgiften räntekostnader och amortering på bostadsrättsföreningens lån - det finns inte här. Däremot betalar du varje månad en avgift till samfällighetsföreningen som täcker drift och underhåll av gemensamhetsanläggningarna. 

Samfälligheten - så fungerar den

En samfällighetsförening hanterar till viss del samma frågor som en bostadsrättsförening. Hissar och trapphus, tak och fasader, ledningar och avlopp är alla exempel på delade resurser som kräver gemensamma beslut och insatser.

Frågor som rör din egen bostad har samfälligheten däremot inga befogenheter över. Föreningen behöver inte ge sitt godkännande för exempelvis uthyrning, överlåtelse eller ombyggnationer. Det är du som äger – och du som bestämmer.

VAD ÄR EN ÄGARLÄGENHET?

Sedan 2009 har vi en ny ägandeform i Sverige: ägarlägenheter. Det innebär att du nu har möjligheten att äga och få lagfart på din egen bostad i ett flerbostadshus, vilket kan liknas med ”radhus på höjden”. Här disponerar du helt och hållet över din lägenhet och kan måla om, byta kök, hyra ut och göra nästan vad du vill i din lägenhet. Du ges också samma möjligheter att pantsätta, belåna och överlåta din fastighet precis som du har när du äger en villa eller ett radhus. Lär mer om ägarlägenheter här på Lantmäteriet

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN EN ÄGARLÄGENHET OCH EN BOSTADSRÄTT?

En ägarlägenhet är en fastighet som innehas med direkt äganderätt. Precis som för småhus är utgångspunkten att ägaren har rätt att självständigt förfoga över fastigheten, till exempel genom att överlåta, pantsätta och hyra ut den.

Detta skiljer sig mot bostadsrätten, vilken är en nyttjanderätt till en bostadslägenhet och vilar på en föreningstanke. Nyttjanderätten är där knuten till en andel i en bostadsrättsförening, som äger fastigheten där lägenheten är belägen. Medlemmens rätt att själv förfoga över huset eller lägenheten är i flera avseenden begränsad. Det krävs till exempel särskilt tillstånd för upplåtelse i andra hand, och för att en överlåtelse ska vara giltig måste förvärvaren först beviljas medlemskap i föreningen.

SÅ JAG FÅR HYRA UT MIN LÄGENHET?

Ja. Du äger och disponerar din lägenhet fullt ut och vill du hyra ut den i andra hand går det bra och du behöver inte ansöka om lov någonstans.

MEN, ÄR JAG INTE MED I EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING?

Nej. Dock behöver du tillsammans med dina grannar äga och sköta mark och anläggningar utanför din egen fastighet så som trapphus, parkeringsplatser och andra gemensamma utrymmen. För detta bildas en samfällighetsförening för att juridiskt skydda sådant gemensamt ägande och det är ett bra sätt att organisera skötsel av gemensam mark och anläggningar. Läs mer om samfällighetsföreningar på Lantmäteriets hemsida

VEM TAR ANSVAR FÖR DET JAG OCH MINA GRANNAR GEMENSAMT ÄGER?

Samfällighetsföreningen har ansvaret, och eftersom alla lägenheter ingår i samfällighetsföreningen så är det du, gemensamt med dina grannar, som kommer överens om hur detta ska skötas.

HAR JM BYGGT ÄGARLÄGENHETER FÖRUT?

Ja, JMs första ägarlägenheter, Dalénum Ägarlägenheter, stod färdiga 2016 på Lidingö. Förutom ägarlägenheterna i K7 bygger vi även ett nytt kvarter med ägarlägenheter i Dalénum på Lidingö samt ett kvarter i Luthagen i Uppsala

Byggnad med fina utblickar

K7 etapp 1 innefattar 50 ägarlägenheter om 1–5 rum och kök. Lägenheterna ligger kvarterets östra flygel och omfattar två av byggnadens totalt fyra trapphus. Denna del av byggnaden är sex till åtta våningar hög. Fina utblickar ges mot Årstaviken i form av stora fönster.

Balkonger

Merparten av alla lägenheter i K7 har balkonger, varav flertalet är inglasade. Härifrån kommer vissa kunna njuta av utsikten över Årstavikens glimrande vatten, medan andra kan njuta av att titta på folkmyllret i närområdet. 

Majoriteten av balkongerna är infällda i huskroppen, vilket ger ett skönt vindskydd och gör det möjligt att använda dem som uterum under större delen året. Balkongernas generösa storlek ger plats för såväl matgrupp som utrymme för att umgås med vänner och familj. 

Kök att umgås i

Köket inreds med tidlösa vita köksluckor och en grå bänkskiva som fortsätter upp på väggen i form av en bakkantslist. De handtagslösa köksluckorna (push to open) förstärker rumskänslan som stämmer fint med lägenheternas öppna planlösningar.

Här hittar du helintegrerad kyl och frys samt diskmaskin. Induktionshällen och vitvarorna från Siemens är noga utvalda, både ur kvalitets- och energiperspektiv. I den underlimmade diskhon finns en avfallskvarn för matrester som gör det enkelt att hålla fräscht i köket. Under köksskåpen ovan bänk sitter en ledlist som ger ett bra och energisnålt arbetsljus.

Köksluckan liksom bänkskivan finns i flera olika kulörer och material så att du kan sätta din egen prägel på köket. Tillsammans med kakel, knopp eller handtag finns många kombinationsmöjligheter, både kostnadsfritt och till en kostnad, som ger tidlösa, ombonade eller trendiga kök. 

Badrum med säker stilkombination

Badrummet är inrett med helkaklade väggar med ett vitt matt kakel för en mjuk känsla, tillsammans med ett grått klinkergolv för en säker stilkombination. 

En kommod under tvättstället gör det lätt att hålla ordning på alla saker i badrummet. Ovanför sitter en spegel med ledbelysning. I taket sitter infällda spotlights.

I badrummen finns även tvättutrustning (tvättmaskin och torktumlare i 3-5 rok alternativt kombimaskin i 1-2 rok). Ovan tvättutrustningen sitter en praktisk bänkskiva samt väggskåp för god förvaring. 

Förvaring

I din bostad har vi satsat på effektiva förvaringslösningar. Skjutdörrsgarderober med inredning från Elfa gör det lätt att anpassa och komplettera förvaringen efter dina behov. Dessutom finns ett separat förråd i källaren för saker du inte använder varje dag.

En stilren grund

JM Original är kärnan i vårt utbud där du är med och påverkar hur du vill ha det. Vita väggar, en vitlaserad askparkett och tidlöst vitt kök är utgångsläget. Du som bokar bostad i ett tidigt skede har möjlighet att sätta din egen prägel på bostaden genom att välja egna detaljer ur vårt tillvalssortiment. Här hittar du både kostnadsfria tillval samt alternativ till en ytterligare kostnad. 

Till din hjälp har du en inredare som lotsar dig rätt utifrån dina önskemål och behov. Efter att du tillträtt bostaden står det dig fritt att ändra interiören som du vill. Så länge du inte gör några ändringar på samfällighetens byggdelar eller bryter mot gällande bygglagstiftning kan du i princip göra som du önskar med din ägarlägenhet i K7 etapp 1.

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Hitta din plats på Liljeholmskajen

  Liljeholmskajen har vuxit fram i över 15 års tid och är idag en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar. Här bor du nära vackra Årstaviken och lummiga grönområden med butiker, restauranger, skolor och andra verksamheter som gör vardagen mer bekväm inom promenadavstånd. Idag bor det tusentals människor på Liljeholmskajen som alla har en egen plats som hjärtat klappar lite extra för. Vilken blir din?

   Läs mer

  Att köpa nytt

  Att köpa bostad är livets största affär för många människor. Med mer än 70 års erfarenhet av husbyggande har vi en gedigen kunskap om att skapa hem där människor trivs.

   Läs mer

  Bostadsbutiken Stureplan

  Besöksadress:
  Stureplan 19, Stockholm
  Telefon 08-782 11 11
  E-post bostadsbutiken.stureplan@jm.se

  Öppettider:
  Måndag-fredag 10-18
  Lördag 12-16

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
  Telefon 08 782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag–torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Bostadsbutiken Älvsjö

  Besöksadress:
  Kabelverksgatan 5, Älvsjö
  Telefon 08-782 11 12
  E-post bostadsbutiken.alvsjo@jm.se 

  Öppettider:
  Tisdag och torsdag 12-18
  Söndag 12-16

   

  Jämför bostäder