JM does not take responsibility for the translation
Sjöviksbacken
Till salu Se lediga bostäder

Stockholm / Liljeholmskajen

Sjöviksbacken

Perfekt läge mellan kaj och höjd

Sjöviksbacken

Nu bygger vi nya familjära kvarter med välkomnande bostäder vid Liljeholmskajen. Med nära kommunikationer till såväl cityliv som naturupplevelser, är Sjöviksbacken ett område som välkomnar både singelhushåll och barnfamiljer.

I sluttningen mellan Kajen och Sjövikshöjden växer ett nytt bostadsområde fram. Här tornar kvarteret Sjöviksbacken upp sig med sina karaktäristiska vinklar och stora balkonger som inbjuder till gemytligt umgänge i kvällssolen. Området är uppbrutet i tre delar som formar sig som en skyddande triangel runt en trevlig och ombonad innergård.

Sjöviksbacken rymmer  lägenheter om 1–5 rum och kök där så gott som alla får egen balkong eller uteplats. Bostäderna planeras för att på bästa sätt ta tillvara på varje kvadratmeter. Här bor du funktionellt, trevligt och ombonat bara ett stenkast från Årstaviken, nära såväl parker som naturområden. 

Sjöviksbacken har ett utmärkt läge nära kommunikationer, oavsett hur du vill färdas. Liljeholmstorget ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana/buss och är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana.

På andra sidan Sjöviksbacken ligger en skola och i planerna för kvarteret ingår flera kommersiella lokaler i husets entréplan. Under huset planeras för parkeringsgarage med två in- och utfarter och på innergården finns en väl tilltagen cykelparkering.

Här kan du läsa mer om etapp 2 och etapp 3 av kvarteret Sjöviksbacken. 

Situationsplan.

Bostäder i Sjöviksbacken

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

I närheten

Kolla restider

  Utmärkt läge med nära kommunikationer

  Du som bor vid Liljeholmskajen har nära till både stad, vatten och natur. Kommunikationerna är utmärkta, lummiga Årstaskogen ligger bara ett stenkast bort och på andra sidan vattnet avtecknar sig Södermalms silhuett. Ett stort utbud av shopping och service hittar du närmast i Liljeholmstorgets galleria eller i Hornstull som ligger några minuter bort.

   Läs mer om Liljeholmskajen

  MELLAN KAJ och höjd

  – Sjöviksbackens lutning har spelat en viktig roll för kvarterets utformning, vilket också avspeglar sig i den övergripande formen, berättar Willy Hermansson från arkitektfirman SWECO.

   Läs mer om byggnaderna

  Välkommen hem

  Vare sig du hittar hem i en kvadratsmart etta eller en rymlig femma kan du som bor i Sjöviksbacken räkna med en hemtrevlig och ombonad inredningsgrund.

   Läs mer om inredningen

  Det här är ett energiklassat lågenergihus

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  Energiklassen i det här huset är C och är baserad på en beräknad energianvändning.

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt "Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder”.

   Läs mer om JMs hållbarhetsarbete

  Bostadsbutiken Liljeholmskajen

  Besöksadress:
  Sjöviksvägen 26
  Stockholm

  Telefon 08-782 14 22
  E-post bostadsbutiken.liljeholmen@jm.se

  Öppettider:
  Tisdag-torsdag 14–18
  Fredag 12–16
  Söndag 12–16

  Instagram

  Jämför bostäder